Nové desky 28/2022 - od Lizzo přes Interpol po Christinu Perri

Nové desky 28/2022 - od Lizzo přes Interpol po Christinu Perri

Vydáno: 20.07.2022 18:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Christina Perri

Že by akorát měly dozrávat okurky? No, v hudebních novinkách tedy rozhodně ne! Těšte se na novou Lizzo, Jeffa Becka s Johnnym Deppem, živák Orianthi, Interpol, Christinu Perri, Chicago, Ne-Ya, roztančenou Mabel, Katie Meluu se Simonem Goffem, dospělejší Sabrinu Carpenter, Alana Parsona i člena BTS J-Hope.

V pátek 15. července vyšly tyto nové tituly:

Lizzo - Special
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk / disco / rap / pop

Lizzo - Special
Melissa Viviane Jefferson, kterou hudební svět zná jako Lizzo, se letos vrací se svým čtvrtým albem. "Special" je tu pro všechny, kteří lační po další dávce body positivity přímo z úst této rodačky z Detroitu. Třináct songů produkovali například Ricky Reed, Terrace Martin, Benny Blanco anebo Mark Ronson a posluchače zavádí do éry sedmdesátkového disca a osmdesátkového popu, vše ovšem v kultivované režii samotné zpěvačky. Prvním singlem se stala pecka "About Damn Time", na jejíž zábavný videoklip se můžete podívat na YouTube.


Beabadoobee - Beatopia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / space rock / alternative rock

Beabadoobee - Beatopia
"Její střednětempé písně a na jednadvacetiletou zpěvačku sebevědomý vokál mi zpříjemnily odpoledne," napsal Ondra Hricko poté, co zhlédl vystoupení Beabadoobee na letošním Rock for People. Nyní se tato indierockerka bude pokoušet zpříjemnit nejedno odpoledne všem, kdo si pustí její druhou řadovku "Beatopia". Čtrnáct songů zpestřují hosté jako PinkPantheress, Matt Healy a George Daniel z The 1975, Cavetown anebo Jack Steadman z Bombay Bicycle Club. Hned několik videoochutnávek můžete zobat na YouTube.


Interpol - The Other Side Of Make-Believe
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Interpol -  The Other Side Of Make-Believe
Americká rocková formace Interpol připravila tři roky od poslední nahrávky "A Fine Mess" jejího nástupce. Titul "The Other Side of Make-Believe" přináší posluchačům jedenáct kousků, za kterými stojí producent Mark "Flood" Ellis (který poskytl v jedné z písniček i doprovodné vokály a dříve pomohl třeba i U2 nebo Nine Inch Nails) a Alan Moulder, jenž se postaral především o mix. Pár ukázek včetně singlu "Gran Hotel" najdete na YouTube. Jak se vám líbí? Svůj názor nám napište do komentářů pod článkem.


Christina Perri - A Lighter Shade Of Blue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / akustický pop

Christina Perri - A Lighter Shade Of Blue
Christina Perri se po dvou albech ukolébavek vrací poprvé po osmi letech, kdy vydala "Head or Heart", se řadovou studiovou deskou. Nazvala ji "A Lighter Shade Of Blue", a jak napovídá název, stále se v některých ze čtrnácti písniček odráží ztráta dcery Rosie, která se narodila mrtvá. Produkce se ujala držitelka Grammy Jennifer Decilveo, kterou známe ze spolupráce s Androu Day, Marinou, Anne Marie nebo Angelique Kidjo. Jak zjistíte na Christinině YouTube, v jedné skladbě ji doplnil Ben Rector.


Black Midi - Hellfire
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: fusion / progresivní rock

Black Midi - Hellfie
"Hellfire" je třetí řadové album anglické rockové kapely Black Midi. Skupina nahrála většinu materiálu během třináctidenního období s producentkou Martou Salogni, s níž spolupracovala už při natáčení písně "John L" z předchozí kolekce. Během skládání a studiových prací muzikanti experimentovali s vyprávěním v první osobě a rozšířili svůj zvuk o kabaret, country, flamenco a vlivy progrese. Nová kolekce staví na melodických a harmonických prvcích z předchozího počinu "Cavalcade" a zároveň rozšiřuje brutalitu a intenzitu svého debutu "Schlagenheim". Je to zatím tematicky nejsoudržnější a nejzáměrnější dílo těchto progrockerů. Přesvědčte se návštěvou jejich YouTube profilu.


Tip týdne

Superorganism - World Wide Pop
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Superorganism - World Wide Pop
Dříve osmičlenná formace Superorganism vydává nástupce čtyři roky starého eponymního debutu už jen jako pětice. Aby to výsledku neubralo na kvalitě, pozvali si muzikanti do studia hned několik hostů. Ke slyšení jsou tu zde tak Chai, Pi Ja Ma, Stephen Malkmus, Dylan Cartlidge, Boa Constrictors anebo Gen Hoshino. A aby dílo bylo dokonalé, produkci obstaral Stuart Price. Bláznivá videa této veselé partičky sledujte na jejím YouTube, a pakliže vás zaujmou, vyrazte 9. září do Lucerna Music Baru v Praze na její koncert.


Jeff Beck & Johnny Depp - 18
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Jeff Beck & Johnny Depp - 18
Jeff Beck našel spřízněnou duši v Johnnym Deppovi během jejich setkání v roce 2016. Rychle se sblížili díky společné lásce k autům a kytarám a většinu času spolu trávili tím, že se navzájem rozesmávali. Ve stejné době rostlo Beckovo uznání za Deppovy skladatelské schopnosti a jeho hudební sluch. Tento talent a jejich chemie ho následně nabudily k nápadu společného alba. Depp souhlasil a v roce 2019 začali pracovat na počinu, který nyní vychází pod názvem "18". Obsahuje směs Deppových originálů spolu s několika coververzemi, které se dotýkají všeho od Celtic a Motown až po Beach Boys a Killing Joke. Výsledek můžete ochutnávat na Jeffově YouTube profilu.


Katie Melua / Simon Goff - Aerial Objects
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / soul / americana

Katie Melua / Simon Goff - Aerial Objects
Původem gruzínskou zpěvačku a klavíristku Katie Meluu jistě není nutné představovat, ovšem jejího partnera na albu "Aerial Objects" Simona Goffa už raději ano. Britský hudební skladatel a houslista aktuálně žije v Berlíně a spolupracoval například s Hildur Guðnadóttir na snímcích "Joker" a "Černobyl" nebo s Jóhannem Jóhanssonem či Apparat Společně s Katie složili a nahráli celkem šestici skladeb, které nasměrovali na pomezí folku, popu, ambientu, minimalismu a současné vážné hudby. Okuste na YouTube.


Alan Parsons - From The New World
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Alan Parsons - From The New World
Na své letošní studiovce, pojmenované "From The New World", pokračuje Alan Parsons s klasickým zvukem, díky němuž se během své více než padesátileté kariéry stal známým. Tedy spojením progresivních, symfonických a klasických rockových prvků dohromady. Do dvou skladeb přispěl svým umem a kytarou Joe Bonamassa, svým hlasem se zaskvěli vokalisté Tommy Shaw ze Styx, David Pack z Ambrosia a účastník American Idol James Durbin. Ti všichni zapadli do celkového Alanova záměru. Poslouchat můžete na YouTube.


...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - XI: Bleed Here Now
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

And You Will Know Us By The Trail Of Dead - XI: Bleed Here Now
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead servírují svým fanouškům své jedenácté album. Nahrávka s názvem "Bleed Here Now" je přitom v jedné věci unikátní. Skupina byla nucena kvůli pandemii zrušit svá turné 2020/2021 a stáhla se do dlouhého období nicnedělání. Z téhle nudy se ale zrodil nápad udělat album způsobem, který se od 70. let opravdu nedělal - v kvadrofonním zvuku. Jak muzikanti sami uvádějí, od úvodní bombastické písně "Our Epic Attempts" přes alternativní drive v "Penny Candle" až po bouřlivý jedenácti minutový opus "Taken By The Hand", se nepodobá ničemu, co produkovali dříve. Experimentální a ambiciózní počin můžete zhodnotit sami na jejich YouTube.


Chicago - Born For This Moment
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Chicago - Born For This Moment
Američtí rockeři Chicago vydávají své neuvěřitelné třicáté osmé album "Born For This Moment". Kapelu, jejíž kořeny sahají do roku 1967, vedou i nadále její tři spoluzakladatelé: klávesista Robert Lamm, trumpetista Lee Loughnane a trombonista James Pankow. V notách nových melodií stále doznívají tóny nedávné pandemie. Tady je jejich vyjádření "Hudební byznys se úplně změnil. Dříve hlavní umělci na vrcholu prodávali miliony a miliony a miliony. Tyto miliony se zmenšily na stovky tisíc. Takže všechna čísla jsou úplně jiná, než bývala, takže to dává větší smysl pracovat na nových věcech. Hudba nikdy nezemře, ale způsob, jakým ji nahráváte, se musí změnit, aby umělci přežili." Singly a další ukázky můžete sledovat a poslouchat na jejich YouTube profilu.


Mabel - About Last Night...
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: disco / synth pop / house

Mabel - About Last Night...
Už jsou to tři roky, co Mabel bodovala po celém světě hitem "Don't Call Me Up" z debutu "High Expectations". Nyní tato švédsko-anglická zpěvačka do letních diskotékových večerů přináší své druhé album "About Last Night...". Fanoušci disca, tanečního synth popu a housu se dočkají patnáctky songů, jejichž produkci svěřila poměrně početnému týmu, ovšem nejvíce práce odvedli Tre Jean-Marie, MNEK a Anton Goransson. K nim se přidali Raye, TBHits, StarGate, Kamille, Steve Mac, SG Lewis nebo trio OzGo, Ilya a Rami. Mezi hosty se zařadili Galantis, Jax Jones, Lil Tecca, 24kGoldn, Joel Corry a britské rapvé duo A1 x J1. Roztančí vás videa a ukázky na YouTube.


EP a minialba

  • Zach Bryan - Summertime Blues
    S devítkou skladeb jen lehce pod půl hodinou už se americký countryový zpěvák pomalu dostává mimo škatulku minialb. Nicméně to vás nemusí trápit a raději okuste mix alternativní country, rocku a americany na jeho YouTube.
  • Itzy - Checkmate
    K-popový girlband po svém prosincovém dlouhohrajícím debutu nenechá fanoušky příliš vydechnout a servíruje jim hned šestici čerstvých kousků včetně singlu "Sneakers", které na EP najdete také v anglické verzi. Poslouchejte na jejich YouTube.
  • Secret Machines - Day 21
    Americká spacerocková formace je po svém předloňském návratu poměrně aktivní a na nahrávku "Awake In The Brain Chamber" navazuje třemi novými písničkami. Uslyšíte je například na jejich bandcampu.
  • Gordi - Inhuman
    Australská písničkářka vlastním jménem Sophie Payten rozehrává svoji folktroniku ve třech nových skladbách. (YouTube).


Ne-Yo - Self Explanatory
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Ne-Yo - Self Explanatory
Na přípravu své osmé studiovky potřeboval Ne-Yo sice něco málo přes čtyři roky, avšak rozhodně o něm bylo slyšet, a to především díky jeho účasti v britské mutaci "The Masked Singer", kde skončil coby poražený finalista za Joss Stone. Letošní novinka se původně měla jmenovat "Sweet Escape", ale nakonec dostala název "Self Explanatory" a americký zpěvák pro ni nachystal celkem třináct skladeb. Ve čtyřech z nich ho doplnili ještě Jeremih, Trippie Redd, Yung Bleu a Zae France. Vydáním desky pochopitelně žije jeho YouTube profil.


Orianthi - Live From Hollywood
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Orianthi - Live From Hollywood
Platinová kytaristka a zpěvačka Orianthi přináší svým fanouškům živák "Live From Hollywood". Záznam na CD/DVD a Blu-ray disku byl pořízen na koncertě odehraném 5. ledna letošního roku v Bourbon Room v Hollywoodu. Zazněly kousky z její poslední studiovky "O" a další hity včetně ochutnávek z chystané kolekce, která má vyjít ještě koncem tohoto roku. Milovníky blues rocku zde čeká celkem dvanáct položek. Ochutnávku v podobě jedné z nejslavnějších skladeb zpěvačky vůbec "According To You" najdete na YouTube.


Sabrina Carpenter - Emails I Can't Send
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Sabrina Carpenter - Emails I Can't Send
Jak to tak vypadá, soustředí se americká zpěvačka a herečka Sabrina Carpenter už především na svoji hudební kariéru. Její poslední řadovka vyšla přesně před dvěma roky a v tomto mezidobí natočila čtyři filmy a mihla se v seriálu "Royalties". Jinak připravovala svoji pátou desku "Emails I Can't Send". Podstatnou část ze třinácti songů napsala společně s dvojicí Julia Michaels, JP Saxe, k nimž se sem tam připojili ještě producenti Leroy Clampitt, Jason Evigan, John Ryan, Jorgen Odegard nebo Julian Bunetta. Pokud by vám tato jména byla povědomá, vězte, že je můžete znát z desek One Direction, Maroon 5, Demi Lovato, Davida Guetty, Phoebe Ryan nebo Madison Beer. Ukázky z tohoto alba najdete třeba i na stylově vyvedeném webu hudebnice.


J-Hope - Jack In The Box
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / rap rock / k-pop

J-Hope - Jack In The Box
Jestli vám jméno J-Hope na první pohled nic neřekne, nezoufejte. Stačí, když zalistujete jmény členů BTS a zjistíte, že se jedná o rappera, skladatele, tanečníka a producenta této k-popové formace. Ten se nyní rozhodl zkusit něco i sólo, a když se zaposloucháte do deseti tracků na YouTube, bude vám jasné proč. Jeho tvorba postavená na rapu a rap rocku je už hodně vzdálená té, kterou produkuje jeho domovská formace. V jedné ze skladeb dokonce vysamploval skladbu "Shimmy Shimmy Ya" Ol Dirty Bastard z Wu-Tang Clan.


Senses Fail - Hell Is In Your Head
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post-hardcore

Senses Fail - Hell Is In Your Head
Po čtyřech letech se letos vrací rocková formace Senses Fail. Deska s názvem "Hell Is In Your Head" vznikala za spolupráce s producentem Beau Burchellem. Muzikanti na svou osmou studiovku umístili celkem jedenáct skladeb. Pokud jste ještě neměli možnost ochutnat žádnou z nich, určitě si poslechněte singl "I'm Sorry I'm Leaving", ke kterému vzniklo i video. Podívat se na něj můžete na YouTube profilu skupiny. Jak se vám líbí?


V krátkosti

  • Alexander 23 - Aftershock
    Na Grammy nominovaný hudebník a především producent stojící za alby Olivie Rodrigo a Tate McRae už nějaký čas působí také coby samostatný umělec. Nyní se rozhodl vydat pop-rockový debut s jedenácti písněmi, které byste rozhodně neměli minout. (YouTube)

  • Travie McCoy - Never Slept Better
    Někdejší člen rap-rockových Gym Class Heroes se hlásí o slovo se sólovým albem, kterým fakticky po dvanácti letech navazuje na debut "Lazarus". Těšit se můžete na nálož sedmnácti písniček a dvojici hostů Elohim a Hamzaa. (YouTube)

  • Lil Silva - Yesterday Is Heavy
    Ačkoli jméno anglického hudebníka a producenta připomíná americké rappery, od něj se dočkáte spíše elektroniky a britského funku. O vokály se mu postarali Sampha, Little Dragon, Charlotte Day Wilson, Badbadnotgood, Skiifall, Elmiene, Serpentwithfeet a Ghetts. (YouTube)

  • Steve Lacy - Gemini Rights
    Americký kytarista, zpěvák a někdejší člen The Internet si za svůj sólový debut vysloužil nominaci na Grammy, a tak není divu, že mu přichystal nástupce. Na deseti písničkách s ním spolupracoval Fousheé, DJ Dahi, John Carroll Kirby a pochopitelně i kolega z kapely Matt Martians. (YouTube)

  • Lloyd Banks - The Course Of The Inevitable 2
    Americký rapper a někdejší člen G-Unit připravil svému loňskému albu pokračování, kde mu zahostovali Jadakiss, Benny The Butcher, Conway The Machine, Dave East nebo Tony Vayo. (YouTube)

  • Ronnie Foster - Reboot
    Po neskutečných šestatřiceti letech se na hudební scénu vrací americký soul-jazzový varhaník, který hrál i na albech The Jacksons nebo Stevieho Wondera, a dokonce po bezmála půl století se vrací pod křídla labelu Blue Note. (YouTube).

  • Lera Lynn - Something More Than Love
    Americká indie-pop-folková písničkářka na své nové desce spolupracovala s Toddem Lombardem, který se podílel například na posledních deskách Kacey Musgraves. Není tedy divu, že zde uslyšíme i dream pop a psychedelii. (YouTube)

  • Jonah Tolchin - Lava Lamp
    Americký hudebník kombinující folk, rock, blues a americanu, který nahrával už s takovými kolegy jako Jackson Browne, Rickie Lee Jones či Sara Watkins, se hlásí s novým počinem, na němž mu tentokrát hostuje Eliza Coolidge. (bandcamp).

  • Ben Shemie And The Molinari String Quartet - Desiderata
    Frontman Suuns se představuje na svém sólovém albu natočeném společně s významným kanadským současným souborem. Výsledkem je fúze sci-fi elektronického popu a opojné komorní hudby a připomíná nablýskané a chladné panoráma města budoucnosti ve stylu "Blade Runner". Vznikl tak soundtrack k filmu, který neexistuje. (YouTube)

  • God Is An Astronaut - Beginning Of The End
    Živé album irské post-rockové kapely navazující na loňské "Ghost Tapes #10" bylo natočeno ve Windmill Lane Recording Studio v Dublinu v říjnu loňského roku a obsahuje moderní transformace všech písní z debutového alba skupiny. (YouTube)

  • Ty Herndon - Jacob
    Nová deska amerického countryového zpěváka a s ním i Terri Clark, Emily West, Wendy Moten, Jamie Floyd a Shelly Fairchild. (YouTube)

  • Nightlands - Moonshine
    Dave Hartley z The War On Drugs si sem tam odskočí ke svému vedlejšímu projektu a letos se tomu stalo již počtvrté. Opět míchá dream pop s psychedelií. (bandcamp)

  • Arp - New Pleasures
    Americký producent a skladatel elektronické hudby a jeho novinka na pomezí ambientu, avantgardy, post punku a kosmického minimalismu. (bandcamp)

  • The A’s - Fruit
    Společný projekt Amelie Meath ze Sylvan Esso a Alexandra Sauser-Monniga z Daughter Of Swords. (bandcamp)

  • Mantar - Pain Is Forever And This Is The End
    Pátá řadovka německého sludgemetalového tandemu (YouTube)

  • Belief - Belief
    Stella Mozgawa z Warpaint a Boom Bip v elektrizujícím spojení plném sofistikované elektroniky. (YouTube)

  • Elf Power - Artificial Countrysides
    Čtrnáctá deska psychedelické rockové kapely z Georgie. (YouTube)

  • Yotto - Erased Dreams
    Finský deephousový DJ a jeho druhé album, tentokrát v ambientním stylu. (bandcamp)

  • Asher Monroe - Windows Of Time
    Debut amerického popového zpěváka a herce. (YouTube)

  • Screeching Weasel - The Awful Disclosures Of Screeching Weasel
    Čtrnáctá studiovka punkové formace ze země za velkou louží.

  • Queen Kwong - Couples Only
    Třetí album americké indierockové partičky z Los Angeles.


    Dále vychází:

    AC Sapphire - Desert Car
    Alana Springsteen - History Of Breaking Up (Part Two)
    Altaria - Wisdom
    Anthrax - Xl
    Arlo Mckinley - This Mess We’re In
    Arroyo Low - 2020
    Associates - Sulk (40th Anniversary)
    Beabadoobee - Beatopia
    Beastie Boys - Check Your Head (4xLP Box Set)
    Cassia - Why You Lacking Energy?
    Deathbringer - It
    Faouzia - Citizens
    Gabríel Ólaf - Solon Islandus
    Gavin Haley - I Hate You, Don't Leave Me
    Goon - Hour Of Green Evening
    Honza a František Nedvědi - Zpěvník Bratrů Nedvědů
    Jaywood - Slingshot
    Josiah - We Lay On Cold Stone
    Katalyst, Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad - Katalyst Jid013
    Launder - Happening
    McCall - …to Be A Dream…
    Palace - One 4 The Road
    Pedal Driver - Look For The Light
    Primal Fear - Primal Fear / Deluxe
    Sinner - Brotherhood
    Spray Allen (Feat. Members Of Unwritten Law And Sublime) - Spray Allen
    The Armed - Ultrapop: Live At The Masonic Temple
    The Ballroom Thieves - Clouds
    The Mutants - Curse Of The Easily Amused
    Wil Carlisle - Peculiar, Missouri
    Wylderness - Big Plans For A Blue World

    Vychází na vinylu:
    Alan Parsons - From The New World
    Alex Dupree - Thieves
    Alexander 23 - Aftershock
    And You Will Know Us By The Trail Of Dead - XI: Bleed Here Now
    Associates - Sulk (40th Anniversary)
    Beabadoobee - Beatopia
    Black Midi - Hellfire
    Bloodbound - Unholy Cross
    Camila Cabello - Familia
    Cassia - Why You Lacking Energy?
    Don Wilkerson - Preach Brother!
    Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Ella & Louis (Acoustic Sounds)
    God Is An Astronaut - Beginning Of The End
    Chad Cannon, Bill Hemstapat - Ghost Of Tsushima: Music From Iki Island And Legends (soundtrack)
    Christina Perri - A Lighter Shade Of Blue
    Interpol - The Other Side Of Make-Believe
    Jaywood - Slingshot
    Jonah Tolchin - Lava Lamp
    Josiah - We Lay On Cold Stone
    Journey - Live In Houston: 1981 Escape Tour
    Katie Melua / Simon Goff - Aerial Objects
    Launder - Happening
    Lera Lynn - Something More Than Love
    Lizzo - Special
    Mabel - About Last Night...
    Mantar - Pain Is Forever And This Is The End
    Nazareth - Expect No Mercy
    Nick Murphy & The Program - Take In The Roses
    Nightlands - Moonshine
    Oliver Tree - Cowboy Tears
    Orianthi - Live From Hollywood
    Pop Smoke - Faith
    Primal Fear - Primal Fear / Deluxe
    Queen Kwong - Couples Only
    Ronnie Foster - Reboot
    Různí - The Kentucky Derby Is Decadent & Depraved
    Sebastien - Integrity
    Sinner - Brotherhood
    Staple Singers - Be Altitude: Respect Yourself
    Superorganism - World Wide Pop
    Talk Talk - The Party's Over
    The Mutants - Curse Of The Easily Amused
    Third Eye Blind - A Collection
    Wayfarer - Romance With Violence
    Wayfarer - World's Blood
    Yuki Hayashi - My Hero Academia: World Heroes' Mission (soundtrack)

    EP:
    Big & Ruth - Species (Solo Piano)
    Rachel Bobbitt - The Ceiling Could Collapse
    Rise Against - Nowhere Generation II
    Seasoning - The Condensation
    Spirit Of The Bear - There’S No Such Thing As Fire
    Tombs - Ex-Oblivion

    Reedice:
    Neil Vince - Exposed

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
    Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
    Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
    The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
    Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
    Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
    Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
    Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
    Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Audio: girl in red si do "You Need Me Now?" pozvala Sabrinu Carpenter (26.03.2024 18:37)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

    ALBUM TÝDNE 13/2024

    Moimir Papalescu & The Nihilists
    Mystery Women In The Acid Pools

    Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe