shop.musicserver.cz
Na Colours of Ostrava budou části koncertů The Killers, Twenty One Pilots, LP a Inhaler tlumočeny do znakové řeči

Na Colours of Ostrava budou části koncertů The Killers, Twenty One Pilots, LP a Inhaler tlumočeny do znakové řeči

Vydáno: 11.07.2022 09:39 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Danny Clinch
Na festivalu Colours of Ostrava, který začíná již 13. července v unikátních industriálních Dolních Vítkovicích v Ostravě, budou vybrané písničky hlavních hvězd The Killers, Twenty One Pilots, LP a Inhaler tlumočeny do znakové řeči pro neslyšící. Na hlavním pódiu tak vedle samotných hudebníků uvidí návštěvníci i jednu z nejvýznamnějších světových tlumočnic Amber Galloway Gallego, která se specializuje právě na převod hudebních textů do znakového jazyka. Amber Galloway Gallego přijede do Ostravy v rámci desátého ročníku projektu Colours bez bariér, který nabízí nadstandardní služby pro festivalové návštěvníky se zdravotním znevýhodněním a obecně pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P, aby si mohli bez překážek užívat koncerty a další program. Další letošní novinkou je servis pro lidi s autismem, kteří si budou moct bezplatně objednat speciálně proškoleného asistenta a využít i dalších výhod.

Samozřejmostí jsou i další výhody, které se setkaly v minulých letech s pozitivním ohlasem mezi návštěvníky se zrakovým postižením, například praktická příručka v Braillově písmu, hmatový plán areálu s vyznačením všech festivalových scén či speciální lehký přenosný 3D model auly Gong. Pro neslyšící budou do znakového jazyka tlumočeny také vybrané přednášky diskusního fóra Meltingpot.

Díky nadstandardním službám festival Colours of Ostrava navštívilo na posledním ročníku v roce 2019 téměř sedm set návštěvníků s průkazem ZTP či ZTP/P. Projekt Colours bez bariér je realizován za podpory České pošty.

Colours bez bariér slaví 10. výročí

Projekt Colours bez bariér za deset let fungování značně rozšířil servis pro lidi se zdravotním znevýhodněním. A počet těchto návštěvníků, kteří dorazí na festival, přibývá. Před desíti lety navštívilo festival Colours of Ostrava okolo stovky lidí se zdravotním znevýhodněním, na posledním ročníku to bylo téměř sedm set. "Od počátku jsme handicapovaným nabízeli zvýhodněné vstupné, bezbariérovou přepravu, speciální tribuny či osobní asistenty. V posledních letech k tomu přibyly specializované služby pro návštěvníky s různým postižením, letos nově rozšířené o servis pro lidi s autismem," vysvětluje vedoucí projektu Colours bez bariér Zuzana Janošová s tím, že kromě možnosti zdarma si objednat asistenta, speciálně proškoleného jako doprovod osob s autismem, mohou návštěvníci s autismem využít dvě relaxační zóny v rámci festivalového areálu nebo absolvovat Snoezelen terapii v ČEZ Family parku, při níž klient odpočívá a zároveň na sebe nechává působit množství podnětů, které pozitivně ovlivňují jeho senzoriku.

Amber Galloway
© Colours of Ostrava
Nevidomí a slabozrací mají k dispozici praktickou příručku v Braillově písmu, hmatový plán areálu s vyznačením všech scén či speciální lehký přenosný 3D model auly Gong.

Pro neslyšící budou do českého znakového jazyka tlumočeny vybrané přednášky a besedy diskusního fóra Meltingpot. Na tomto fóru také vystoupí přední tlumočnice do amerického znakového jazyka Amber Galloway Gallego, která bude do uměleckého znakového jazyka tlumočit i vybrané koncerty zahraničních hvězd. Některé koncerty českých interpretů pak bude do uměleckého znakového jazyka tlumočit skupina Hands Dance.

Další výhody pro návštěvníky s průkazem ZTP nebo ZTP/P

Již několik let patří ke standardnímu servisu zvýhodněná cena vstupenky pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P, doprovod návštěvníka s průkazem ZTP/P má vstup zcela zdarma. K dispozici budou také bezbariérové tribuny, bezbariérová přeprava v rámci města Ostravy a jeho příměstských částí prostřednictvím dvou bezbariérových BB TAXI, uzamykatelná bezbariérová WC či možnost objednat si předem - zcela zdarma - speciálně proškoleného asistenta. "Naše asistenty tvoří dobrovolníci, kteří usnadňují zdravotně znevýhodněným návštěvníkům pohyb po areálu, dělají jim doprovod a jsou jejich společníky a průvodci programem. Asistenti se po festivalovém areálu pohybují v tričkách s viditelným označením Asistent Colours bez bariér," říká Zuzana Janošová a připomíná, že návštěvníkům se zdravotním znevýhodněním projekt zprostředkuje také bezbariérové ubytování v ostravských hotelích nebo rezervaci místa v bezbariérovém stanovém městečku ve festivalovém kempu vedle festivalového areálu, a to včetně parkovacího místa přímo u hlavního vchodu do areálu festivalu. "Všechny důležité služby jsme pro větší komfort našich ZTP a ZTP/P návštěvníků soustředili na jedno místo k hlavnímu vstupu do areálu. K dispozici zde bude Info Point a pokladna Colours bez bariér, stanoviště bezbariérového taxi a parkoviště vyhrazené pouze pro ZTP a ZTP/P návštěvníky," dodává Zuzana Janošová.

Pro lepší komunikaci letos vznikla nová facebooková skupina Colours bez bariér, kde budou zveřejňovány všechny důležité informace. Pro ZTP a ZTP/P návštěvníky dále funguje e-mail bezbarier@colours.cz a telefon +420 731 932 768, jejichž prostřednictvím získají všechny potřebné informace k projektu. Pro rychlé odbavení na pokladně si návštěvníci mohou vstupenky předem rezervovat, stejně tak ale i další výše popsané služby. Telefonní kontakt pro rezervaci bezbariérové přepravy BB TAXI je +420 732 253 505 a bude aktivní od 11. července 2022.

"Naším cílem je, aby si festival Colours of Ostrava mohli naplno užít všichni bez rozdílu, proto projekt Colours bez bariér před desíti lety vznikl a po celou dobu jeho fungování pracujeme s kolegy na tom, jak služby pro návštěvníky se zdravotním znevýhodněním zlepšovat a rozšiřovat. A v tomto našem úsilí hodláme pokračovat i v dalších letech," dodává za Colours bez bariér Zuzana Janošová.

Partnerem projektu Colours bez bariér 2022 je Česká pošta. "S bariérami jsme se v posledních letech potýkali úplně všichni. Některé jdou odstranit snáze, některé obtížněji. Jsem rád, že Česká pošta může být partnerem projektu Colours bez bariér a nabídnout zážitek úplně všem bez rozdílu," uzavírá generální ředitel České pošty Roman Knap.

Bližší informace o projektu a službách pro návštěvníky se ZTP a ZTP/P průkazy naleznete zde nebo na e-mailu bezbarier@colours.cz či kontaktním telefonu +420 731 932 768. Vstupenky pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P budou k dostání v pokladně v době konání festivalu.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Audio: The Killers nadělili fanouškům pod stromeček píseň "We Did It In The Name Of Love" (02.01.2024 12:37)
- Audio: The Killers představují hymnickou novinku "Spirit". Je prodchnutá synth popem 80. let (12.12.2023 11:37)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- The Killers budou znovu rekapitulovat. V prosinci vydají bestofku "Rebel Diamonds" (09.11.2023 13:48)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu