Kanye West čelí žalobě. Nevrátil pronajaté oblečení

10.07.2022 13:58 - Nikola Růžičková | foto: GC IMAGES

Kanye West je žalován o více než 400 tisíc dolarů. Od špičkového módního stylisty a sběratele Davida Casavanta si v únoru 2020 vypůjčil více než tucet oděvů, za které přestal platit nájemné a dodnes je nevrátil. Jednalo se o archivní sběratelské modely. Nezaplacené poplatky dosahují výše 221 810 dolarů a dalších 195 100 dolarů musí rapper uhradit, pokud zboží nevrátí nebo bude poškozené.

"Všechny položky jsou vzácné a cenné. Těchto kusů oděvů existuje jen malé množství, a jsou tedy velmi důležité pro historii módy. Zapůjčené modely jsou nenahraditelné a poplatky odrážejí ztrátu budoucích pronájmů a hodnoty celého Archivu," napsali právníci společnosti David Casavant Archive. Od té si Kanye půjčuje oděvy již od roku 2014 a jejími zákazníky jsou třeba i Lady Gaga, Kim Kardashian, Tom Brady nebo Pharrell Williams.

Vypadá to, že tento rok zatím pro Kanyeho není příliš šťastným obdobím. Nedávno si prošel chaotickým rozvodovým řízením s bývalou manželkou Kim Kardashian a dle magazínu Billboard čelí také několika soudním sporům o autorská práva. V lednu se mimo jiné objevily zprávy o tom, že dal pěstí fanouškovi, který ho před nočním klubem v Los Angeles požádal o autogram.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY