Poetické Folkové prázdniny startují už v sobotu

20.07.2022 19:45 - David Věžník | foto: Jirka Polehla / polehla.cz

Šestatřicátý ročník festivalu Folkové prázdniny, jehož tématem je tentokrát Poezie, se blíží. Areál přehlídky lidové hudby z celého světa v nejširším jejím smyslu se návštěvníkům otevře už v sobotu 23. července, v osm hodin večer vše zahájí trojnásobná držitelka Latin Grammy Susana Baca.

V okolí zámku v Náměšti nad Oslavou se pak v dalších sedmi dnech mimo jiné představí první dáma polské poetické písně Antonina Krzysztoń, korsická polyfonie skupiny L'Alba, skandinávský melancholický folk Jullie Hjetland a kapely Basco nebo bardské skladby z Anatolie, jež během svého prvního českého vystoupení odehraje zpěvačka a hráčka na saz Petra Nachtmanová.

Doplní je unikátní projekt Roots Revival nad Oslavou a premiéra debutového alba Vladimíra Javorského. Z dalších tuzemských umělců a umělkyň na Vysočinu zavítají například Jiří Pavlica a Hradišťan, Michal Prokop a Framus Five, Radůza, Javory nebo Vladimír Merta Trio.

A v plánu je tradičně i spousta doprovodných aktivit. Návštěvníci budou moci navštívit unikátní instalaci "Ostrovy poezie" v prostorách Staré tkalcovny, čekání na koncerty si mohou krátit dílnami Hnízda múz, hlavní program jako vždy rozšiřují Oranžová scéna a Open scéna. Veškeré detaily najdete na stránkách Folkových prázdnin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY