Axel Thesleff před Colours of Ostrava vydává nové EP "Take Me Here"

15.06.2022 11:33 - Tisková zpráva | foto: PR Stage

Více než půl miliardy streamů na YouTube jedné jediné skladby "Bad Karma" vyneslo Axela Thesleffa do popředí finské elektronické hudby. Dlouhovlasý producent je však muž mnoha odstínů a takové je i jeho nové, v pořadí druhé EP "Take Me Here", které vyšlo v pátek 10. června, tedy měsíc před tím, než se představí českému hudebnímu publiku na festivalu Colours of Ostrava. Poslechnout si ho můžete zde.

Axel Thesleff během jara postupně představoval jednotlivé singly z nového EP a poslední písní, na kterou se posluchači mohli těšit, je energií nabitá "Five to the Sky", kterou nesou gradující živé bicí a nespoutaná elektrická kytara s ženským vokálem. Renomovaný anglický elektronický magazín York Calling o EP napsal: "Takovou úroveň řemesla a invence na poli elektronické hudby nepamatujeme od dob geniálního producenta Roberta Milese."

Po úspěšném koncertním turné v USA se Axel Thesleff vrací do Evropy na festivalové turné, v jehož rámci se kromě jiných koncertů zastaví také v sobotu 16. července na Colours of Ostrava, kde podle organizátorů předvede jedinečnou multiinstrumentální vizuální show. Sám Thesleff k tomu dodal: "Měl jsem možnost hrát v Dolních Vítkovicích loni v rámci série Hotspot a už se nemůžu dočkat, až se do tohoto areálu vrátím a zahraju tam písně z nového EP, je to nádherné místo plné historie s nepopsatelnou atmosférou."

Axel Thesleff získal pozornost fanoušků a médií v roce 2014 po vydání svého nakažlivého hitu "Bad Karma", který nasbíral napříč platformami přes půl miliardy poslechů a stal se součástí kampaní Adidas’ Faster Than nebo Twining’s Alive in every drop. V návaznosti na to měl producent řadu úspěšných releasů včetně "Mountain Live", živé show natočené z vrcholu hory v Laponsku, nebo krátký film k písni "2 Down", který získal řadu mezinárodních ocenění, mimo jiné za nejlepší hudební video na Rome Prisma Film Awards, Moscow Shorts a New York International Women’s Festival.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY