Nové desky 22/2022 - od Angel Olsen přes Post Malonea po Drive-By Truckers

Nové desky 22/2022 - od Angel Olsen přes Post Malonea po Drive-By Truckers

Vydáno: 08.06.2022 13:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Adam DeGross

Vypadá to, že na začátku června se probudila česká scéna. Své novinky totiž vydávají Kamelot, Michal Kindl, lidovky představí Matěj Metoděj Štrunc a společný projekt Markéta Foukalová s Martinem Brunnerem. Domácím pak budou sekundovat Post Malone, Angel Olsen, Tedeschi Trucks Band, Andrew Bird, Gwar, The Sheepdogs nebo 070 Shake.

V pátek 3. června vyšly tyto nové tituly:

Angel Olsen - Big Time
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / indie folk / indie pop

Angel Olsen - Big Time
Se šestou řadovkou se letos vrací Angelina Maria Carroll, již hudební svět zná jako Angel Olsen. Nástupce alba "All Mirrors" z roku 2019 dostal název "Big Time" a obsahuje deset artpopových a indiefolkových songů, jež s autorkou produkoval Jonathan Wilson. Kolekci předcházely singly "All the Good Times", "Big Time" a "Through the Fires", na klipy nebo lyric videa k nim se můžete podívat na YouTube. Nahrávku doprovází ještě 28minutové vizuální dílo režisérky Kimberly Stuckwisch. Během sledování se můžete zamýšlet nad tím, proč kolegové z Pitchforku označují tvorbu této americké muzikantky jako "temný dream pop plný úzkosti" a zda se na výsledném zvuku podepsal její loňský coming out.


iamamiwhoami - Be Here Soon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soft rock / indie folk

iamamiwhoami - Be Here Soon
" 'Be Here Soon' je příběh o vyrovnání se se vzpomínkami díky novým pohledům při utváření přítomnosti. Je o tom, jak je složité stát se matkou, když jste pracující umělkyní. O psychických, emocionálních a fyzických změnách, které to obnáší, a o samotné volbě být otevřený těmto změnám prostřednictvím vlastního pracovního procesu," takto přibližuje čtvrtý albový počin svého alter ega iamamiwhoami švédská hudebnice Jonna Lee. Na deseti skladbách opět spolupracovala s Claesem Björklundem, pod vizuály, na něž se můžete dívat na jejím YouTube, je pak kromě ní podepsaný režisér a kameraman John Strandh.


Post Malone - Twelve Carat Toothache
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Post Malone - Twelve Carat Toothache
Americký hudebník Austin Richard Post, kterého známe pod jménem Post Malone, na své čtvrté desce "Twelve Carat Toothache" už definitivně opustil rap a se čtrnácti písničkami přešel k popu s vlivy r'n'b. Hlavním parťákem mu byl opět producent a spoluautor většiny songů Louis Bell, jenž dělal s lidmi jako Miley Cyrus, Justin Bieber, Maroon 5, Kanye West nebo Camila Cabello. Dále se ke spolupráci nechali zlákat Roddy Ricch, Doja Cat, Gunna, Fleet Foxes, The Kid Laroi a The Weeknd. Nahrávka prozatím sbírá poněkud rozporuplné ohlasy. Zda se přikloníte k těm zdrženlivějším, nebo naopak k těm nadšeným, zkoumejte na Maloneově YouTube.


Drive By Truckers - Welcome 2 Club Xiii
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Drive-By Truckers - Welcome 2 Club Xiii
Drive By Truckers vzpomínají na své začátky barové kapely a vydávají své čtrnácté album. "Welcome 2 Club Xiii" značí jistý odklon od dosavadní tvorby, zejména po dvojici kolekcí vydaných v předloňském roce. Na novince zaznějí hlasy Margo Price, Mikea Millse z R.E.M. a zpěváka a skladatele Schaefera Llany. "Ve městě nebyly žádné skvělé bary a Club XIII bylo to nejlepší, co jsme měli," připomíná dobu a zároveň stěžejní téma desky frontman Petterson Hook a jedním dechem dodává: "Byla to doba, kdy kapela získávala ostruhy v klubech, mezi nimi i ten s označením XIII, které nabízely 'penny', pivo a levný kokain.". Aktuální singl a ukázky z alba si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


Markéta Foukalová & Martin Brunner - Svou chvíli
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / orchestrální pop

Markéta Foukalová & Martin Brunner - Svou chvíli
Nové album zpěvačky Lanugo Markéty Foukalové a pianisty Martina Brunnera představuje živou nahrávku z koncertu "Jazz Poetry" uskutečněného v únoru tohoto roku v pražském DOXu. Tehdy byl za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu ve světové premiéře uveden Brunnerův cyklus zhudebněných básní Věry Koubové "Svou chvíli", vytvořený na objednávku pro tento účel. SOČR řídil Marko Ivanović a spolu s oběma protagonisty vystoupil ještě hráč na fender piano Vít Křišťan. Pro Martina Brunnera je to první dílo většího rozsahu pro symfonický orchestr. Ukázky z něj poslouchejte na stránkách vydavatelství Animal Music.


Arakain - Schizofrenie
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal / metal

Arakain - Schizofrenie
Oslava čtyřicátin od vzniku Arakainu pokračuje. Vše odstartovala loni koncem roku reedice debutu "Trash The Trash" a letos se jde do druhého dobově úspěšného alba s názvem "Schizofrenie". To bude na vinylu, oproti původní osmičce skladeb, obsahovat všech jedenáct, které vyšly na bonusovém CD. Vše nově remasterováno, v upravené a rekonstruované grafice, doplněné bohatou obrazovou dokumentací. Další detaily k nahlédnutí a poslechu najdete na stránkách vydavatelství Supraphon, koupit si CD i vinyl můžete na našem shopu.


Andrew Bird - Inside Problems
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Andrew Bird - Inside Problems
Americký indierockový hudebník Andrew Bird se po loňském albu s Jimbo Mathus ze swing-revivalových Squirrel Nut Zippers vrací opět sólo. Na "Inside Problems" se stylově posunul mírně mimo svůj žánr. Jedenáct písniček totiž nazpíval v intencích indie folku s fragmenty chamber popu, lehké alternativy a folk rocku. Jejich produkce se ujal Mike Viola, jehož služeb využívají například i Mandy Moore, Panic! At The Disco, Fall Out Boy, Ryan Adams či Jenny Lewis. Stejně jako v případě předchůdců i tentokrát jeho vokál doplnili Madison Cunningham, Alan Hampton a Abe Rounds. Co z toho vzniklo, zjistíte na jeho bandcampu.


Tip týdne

070 Shake - You Can’t Kill Me
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / ambientní pop

070 Shake - You Can’t Kill Me
Pokud vám jméno 070 Shake nic neříká, pak vězte, že se za ním skrývá čtyřiadvacetiletá hudebnice a rapperka Danielle Balbuena, která se rozhodla smíchat rap s alternativou a trochou ambientu a popu. Všimnul si jí i Kanye West, pozval ji do svého produkčního týmu a díky tomu ji ke spolupráci přizvali Pusha T, Nas, Swedish House Mafia, Alexander a Madonna jí svěřila letošní remix "Frozen". Není tedy divu, že její druhá řadovka "You Can’t Kill Me" přináší velká očekávaní a rodačka z New Jersey si mohla spolupracovníky vybírat. Jsou jimi například Mike Dean, Ilya, Dave Hamelin z The Stills, Dave Sitek nebo Johan Lenox. Čím zaujala i nás, zkoumejte na jejím YouTube.


The Sheepdogs - Outta Sight
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Sheepdogs - Outta Sight
Tvrdě pracující a stejně tvrdě žijící kanadská kapela The Sheepdogs vzala všechny své pocity vyvolané pandemií a nasměrovala je do jediné věci, která dávala smysl - dobré, staromódní, nevtíravé rokenrolové hudby. Výsledkem je sedmá studiovka "Outta Sight". Muzikanti se zde vyhrávají z covidových svěracích kazajek a prohlašují, že se jedná o nejčistější a nejpřipravenější nahrávku od roku 2012. "Je to divný svět. Všichni se zasekli na místě a přemýšleli úplně o všem. Tomu všemu jsme se chtěli vyhnout - stačí se dostat do místnosti, zapojit kytaru a jít. Tak to jsme udělali. Témata jako optimismus tváří v tvář nepřízni osudu, stát vzpřímeně a zůstat silný, s vědomím, že lepší časy jsou za rohem, při natáčení desky neustále přicházely a bylo to opravdu zatraceně dobré hrát," řekl o síle, která skupinu hnala vpřed, její zpěvák Ewan Currie. První ukázky jsou na YouTube.


Kamelot - Spasitel
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / country

Kamelot - Spasitel
Zbrusu nové album Romana Horkého a Kamelotu "Spasitel" obsahuje dvanáct nových skladeb jediného autora. Dle jeho slov má každá píseň svůj vlastní příběh okořeněný jeho sólovou kytarou a nezaměnitelným hlasem. Každá je solitérní počin s jedinečnou aranží a moderním zvukem. Horkého band si do jednotlivých písní přizval spřátelené muzikanty (Ilona Csáková, Tomáš Linka, Petr Kocman, Allan Mikušek ad.), kteří dodávají výsledku barevnost i tajemno nezvyklých odstínů. Nechybějí smyčce, harmonika, kontrabas a především sborové vokály s důraznou dynamikou. Komplet je zároveň oslavou vstupu skupiny do páté dekády svého působení na scéně. Poslouchat a pořizovat nahrávku můžete prostřednictvím stránek vydavatelství Supraphon.


Matěj Metoděj Štrunc - Lidověk
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: lidová hudba / folklór / fusion

Matěj Metoděj Štrunc - Lidověk
"Lidověk" je prvním sólovým albem Matěje Metoděje Štrunce. Za přítomnosti cimbálu, houslí a dalších akustických nástrojů se tento herec a muzikant prodírá lidovou hudbou spolu se syntezátory, bicími, elektronickou a moderním zvukem. "Vybral jsem písně, které si pamatuju, že mi zpívala jako malému babička z Rožnova pod Radhoštěm, nebo lidovky, na jejichž kouzlo jsem narazil až třeba při cimbálkových večírcích při studiu na konzervatoři," komentuje výběr a dodává: "Ty písně už za sebou mají nějaký svůj odžitý věk. Zároveň je ještě nějaký ten život čeká a my jsme se tímto projektem pokusili vdechnout jim nový dech a obléknout je do nového kabátu." Za tím my se coby producent skrývá písničkář Thom Artway, s nímž se rozhodl propojit lidové skladby s rytmem typickým například pro hudební styl drum and bass. Jak to dopadlo, zjistíte na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Gwar - The New Dark Ages
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Gwar - The New Dark Ages
S patnáctou studiovkou přichází americká heavymetalová formace Gwar. Nástupce pět let starého počinu "The Blood of Gods" je koncepčním dílem, úzce spojeným s grafickou novelou "GWAR: In the Duoverse of Absurdity". Vypráví příběh odehrávající se v alternativním světě, kde musejí členové formace bojovat se svými zlými . Dualita poukazuje na rozpolcenost celé společnosti a člověka jako celku. Děj doplňuje chytlavý metal s prvky rock 'n' rollu. Nahrávka je k dostání v několika verzích, informace o každé z nich najdete na oficiálním webu kapely. Ukázky najdete na Consequence.net.


Michal Kindl - Loutka devátá
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Michal Kindl - Loutka devátá
Michal Kindl navazuje na svůj albový debut "Barvy" z roku 2018 druhou deskou, kterou nazval "Loutka devátá". Od své prvotiny ušel kus cesty, která ho dovedla až k neobvyklé spolupráci se Štefanem Margitou, pro něhož složil dvanáct šansonově laděných písní na jeho loňské album "Na správné cestě". Mezinárodně respektovaný operní tenor mu oplatil spolupráci v titulní písni, jež je dle vysvětlení samotného autora a interpreta vyprávěná pohledem někoho, kdo se na nás dívá seshora. Produkce jedenácti popových skladeb se ujal Daniel Hádl a jejich ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Suprpahon.


Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: I. Crescent
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues / roots rock / soul / jazz

Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: I. Crescent
Americká blues-rocková formace Tedeschi Trucks Band, jejímž základem je manželský pár - zpěvačka a kytistka Susan Tedeschi a kytarista Derek Trucks -, se vrací po třech letech s novým počinem, a jak napovídá jeho název "I Am The Moon: I. Crescent", jedná se pouze o první část jednoho uceleného díla. Celkově nás tento rok čekají ještě další tři. Skupina vše navíc pojala jako audiovizuální projekt, jehož součástí je také film, který sdílí na svém YouTube profilu. Písničky z něj si navíc můžete vychutnat i živě na jejím prvním českém koncertu v říjnu v pražském Foru Karlín.


Anne-Sophie Mutter, John Williams - Violin Concerto No. 2; Selected Film Themes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Anne-Sophie Mutter, John Williams - Violin Concerto No. 2; Selected Film Themes
John Williams je coby čerstvý devadesátník nebývale aktivní. Po albu s Yo-Yo Mou a záznamu jeho Berlínského koncertu, který se vyšplhal až na vrchol německé popové hitparády, se opět vrací ke slavné německé houslistce Anne-Sophie Mutter, jíž věnoval již druhý houslový koncert. Společně jej natočili ještě s Bostonským symfonickým orchestrem a na desku jej doplnili i trojicí skladeb z filmů "Star Wars: Impérium vrací úder", "Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy" a thrilleru "Dlouhé loučení". Spoustu informací a také ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


V krátkosti

  • Alisa Weilerstein, Inon Barnatan - Ludwig Van Beethoven: Cello Sonatas
    Americká cellistka, kterou známe i ze spolupráce s Českou filharmonií, se pro nahrání "Sonát pro violoncello" Ludwiga Van Beethovena spojila s izraelským klavíristou Inonem Barnatanem. (web)

  • Fantastic Negrito - White Jesus Black Problems
    Trojnásobný držitel ceny Grammy za Nejlepší současné bluesové album se vrací s pátou řadovkou. Naplnil ji třinácti písničkami na pomezí blues, rocku, soulu a rhythm and blues. Dotáhne ho ke čtvrté Grammy v řadě? (YouTube)

  • Poliça - Madness
    Indiepopová formace z Minneapolis si pro své šesté album připravila sedm písniček. Ty jen lehce přesahují půlhodinovou stopáž, i tak se ale můžete těšit na pop řádně řízlý elektronikou a alternativou. (bandcamp).

  • Todrick Hall - Algorhythm
    V roce 2009 zaujal porotu deváté série soutěže American Idol, velmi dobře ho znají fanoušci "RuPaul's Drag Race" a teď vydává svou šestou řadovku, na níž se nechal inspirovat osmdesátkami. (YouTube).

  • Adrian Quesada - Boleros Psicodélicos
    Polovina texaských psychedeliků Black Pumas, kteří si vloni vysloužili nominaci na Grammy, si na své sólové album přizvala fůru hostů. Pozvání přijali například Gaby Moreno, iLe, Marc Ribot, Natalia Clavier, JaRon Marshall, Tita, Girl Ultra, Angelica Gacia nebo Mireya Ramos. (bandcamp)

  • The Suffers - It Starts With Love
    Máte-li rádi směs soulu, funku a rhythm and blues, pak by vám rozhodně neměla uniknout třetí deska skupiny z texaského Houstonu, na níž přispěli také Sugar Joiko, The Vapor Caves, Son Little a Bryce The Bird. (YouTube)

  • Tash Sultana - MTV Unplugged: In Melbourne
    Australská hudebnice, producentka a multiinstrumentalistka si po dvou oceňovaných studiových albech vysloužila být součástí série "MTV Unplugged". V rodném Melbourne zahrála třináct songů a doprovodil ji tam i Josh Cashman. (YouTube)

  • Tove Styrke - Hard
    Švédská electropopová zpěvačka konečně po čtyřech letech, kdy jsme ji mohli slyšet spíše po boku interpretů jako Stefflon Don, Cheat Codes nebo Lost Kings, přichystala vlastní čtvrtou desku s devítkou kousků. (YouTube)

  • Lettuce - Unify
    Americká funková skupina, v níž před lety působili také Jeff Bhasker nebo kytarista Eric Krasno, si pro svoji novou studiovku nachystala hned šestnáct věcí včetně jedné, kde ji doplnil Bootsy Collins. (YouTube).

  • Erica Dawn Lyle & Vice Cooler - Land Trust: Benefit For North East Farmers Of Color
    Členka Bikini Kill a hudebník z Alabamy nahráli kolekci pro podporu farmářů. Pomohli jim i Kim Gordon, The Raincoats, Kathleen Hanna, The Linda Lindas, Kathi Wilcox, Alice Bag, Mike Watt nebo Brontez Purnell. (bandcamp)

  • Vory - Lost Souls
    Americký hudebník a držitel Grammy za spolupráci s The Carters představuje vlastní debut, na němž se k němu připojili Kanye West, BLEU, Nav a BEAM. (YouTube)

  • Michael Franti & Spearhead - Follow Your Heart
    Americký hudebník se opět po dvou letech hlásí se svojí skupinou a mixem různých žánrů od popu přes soul, folk, funk až po tropical house. (YouTube)

  • Battlelore - Return Of The Shadow
    První deska finské heavymetalové bandy po více než deseti letech. (YouTube)

  • Shintaro Sakamoto - Like A Fable
    Ikona psych-rocku z Ósaky se po šesti letech vrací se čtvrtou řadovkou. (YouTube)

  • The Fixx - Every Five Seconds
    Britští novovlnní veteráni přicházejí po dlouhých deseti letech s novinkovou kolekcí. (YouTube)

  • Charlie Musselwhite - Mississippi Son
    Bluesová ikona oceněná cenou Grammy se vrací ke svým kořenům a předkládá nahrávku plnou hřejivých a intimních melodií plných citu a vzrušující nadčasové hudby. (YouTube)

  • Eleni Foureira - Poli
    Albánsko-řecká zpěvačka se vrací po čtyřech letech s novým albem a dvanácti songy postavenými na balkánské podobě dancehallu. (YouTube).

  • Mary Gauthier - Dark Enough To See The Stars
    Nová deska countryové hudebnice, jejíž písničky zpívají i Jimmy Buffett, Tim McGraw, Blake Shelton, Boy George, Bill Chambers nebo Mike Farris. (bandcamp)

  • Jasmyn - In The Wild
    Sólový debut někdejší členky indiepopových Weaves. (bandcamp)

  • Memphis May Fire - Remade In Misery
    Sedmá studiovka americké metalcorové formace. (YouTube)

  • S.G. Goodman - Teeth Marks
    Druhá řadovka americké písničkářky, kterou produkoval Drew Vandenberg (Los Coast, Faye Webster, Of Montreal). (YouTube)

  • Origin - Chaosmos
    Americká deathmetalová sebranka vydává album s pořadovým číslem osm. (YouTube)

  • Hudson Taylor - Searching For The Answers
    Irští folkaři hrající americanu a jejich tucet novinek. (bandcamp)

  • Nataly Dawn - Gardenview
    Něžnější polovina manželského dua Pomplamoose opět sólo. (YouTube).

  • Merzbow & Lawrence English - Eternal Stalker
    První spolupráce svébytných muzikantů zní jako syčící mechanická opera z filmu "Mazací hlava" Davida Lynche, která se šíří rozbitým pedálem a několika krátkovlnnými rádiovými vysílači. (YouTube)

  • Sass Jordan - Bitches Blues
    Kanadská rockerka a písničkářka rozeznívá svůj chraplák na osmipoložkové kolekci, kterou zasvětila svému pojetí blues. (YouTube)

  • Papír Sklo Plasty - Jirka Kára
    Prvotina českolipského alternativně rockového bandu je poctou kdysi virální tuzemské figurce. (Bandzone)


    Dále vychází:

    A.M. Boys - Distance Decay
    Al Riggs - Themselves
    Al Stewart - The Admiralty Lights (Box Set)
    All Things Fallen - Shadow Way
    Arlie - Break The Curse
    Astronoid - Radiant Bloom
    Barenaked Ladies - Detour De Force (Deluxe Edition)
    Ben Zaidi - Acre Of Salt
    Big Moochie Grape - East Haiti Baby
    Bob Marston & The Credible Sources - So Long
    Boss Top - At Yo Neck 2
    Carl Douglas - Kung Fu Fighting: The Best Of Carl Douglas
    Dampf - Arrival
    Defiatory - Apokalyps
    Druids - Shadow Work
    24.6. Dune Rats - Real Rare Whale
    Editrix - Editrix Ii: Editrix Goes To Hell
    Farees - Galactic Africa
    Flaccid Mojo - Flaccid Mojo
    Forgiveness - Next Time Could Be Your Last Time
    Frank Sinatra - Watertown (2022 Mix)
    Frank Sinatra - Watertown (2022 Mix) / Deluxe
    Frank Zappa - Zappa / Erie (Box Set)
    Gene On Earth - Time On The Vine
    Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic Vhs? - Maine Coon
    High Castle Teleorkestra - The Egg That Never Opened
    Horsegirl - Versions Of Modern Performance
    Hung Kaho - Learning Curve
    Chelsea Rose - Truth Or Consequences
    Chris Young - Famous Friends (Deluxe Edition)
    Jens Lekman - The Cherry Trees Are Still In Blossom (Physical Release)
    Jens Lekman - The Linden Trees Are Still In Blossom (Physical Release)
    Kamikaze Nurse - Stimuloso
    KayCyy - Get Used To It
    Ken Yates - Cerulean
    Ketama126 - Armageddon
    Kid Bloom - Highway
    Killswitch Engage - Live At The Palladium
    Las Cruces - Cosmic Tears
    Lil Tracy - Saturn Child
    Locust Grove - Battle Of Locust
    Lucianblomkamp - Where In The World Is Lucianblomkamp?
    Malignant Aura - Abysmal Misfortune Is Draped Upon Me
    Marta Knight - Strange Times Forever
    Michael Giacchino - Spide Man: No Way Home (soundtrack)
    Michael Shaw - He Rode On
    Mili - Key Ingredi?nt
    Mr Little Jeans - Better Days
    Naira Marley - God’S Timing’S The Best
    Namir Blade - Metropolis
    Neil Young - Official Bootleg Series 3: Dorothy Chandler Pavilion
    Neil Young - Official Bootleg Series 4: Royce Hall
    Neil Young - Official Bootleg Series 5: Citizen Kane Jr. Blues (Live The Bottom Line)
    Oklahoma Kid - Tangerine Tragic
    Pressburger Klezmer Band - Korene / Roots
    Prince & The Revolution - Live (Cd+Brd)
    Remi Wolf - Juno (Deluxe Edition)
    Různí - Bluegrass 2022
    Saajtak - For The Makers
    Saya Gray - 19 Masters
    Somnus Throne - Nemesis Later
    Sub Urban - Hive
    T. Gowdy - Miracles
    Temple Of Void - Summoning The Slayer
    The Black Moods - Into The Night
    The Bombadils - Dear Friend
    The Suffers - It Starts With Love
    The Venomous Pink - Vita Mors
    The Zells - Ant Farm
    Theworst - Yes Regrets
    Thronhill - Heroine
    Tom Aspaul - Life In Plastic
    Tuff Bear - Tuff Bear’s Picnic
    Ural Thomas And The Pain - Dancing Dimensions
    While She Sleeps - Sleeps Society

    Vychází na vinylu:
    Alan Vega - Saturn Strip
    Adrian Quesada - Boleros Psicodélicos
    Amy Winehouse - Live At Glastonbury
    Angel Olsen - Big Time
    Anouk - Trails Of Fails
    Arakain - Schizofrenie
    Armin Van Buuren - 76
    Astronoid - Radiant Bloom
    Bill Evans - You Must Believe In Spring
    Cibo Matto - Stereo Type A
    Dampf - Arrival
    Das Efx - Dead Serious
    Dirk Maassen - Time
    Don Davis - Matrix (soundtrack)
    Drive-By Truckers - Welcome 2 Club Xiii
    East Coast - East Coast
    Fantastic Negrito - White Jesus Black Problems
    Flaccid Mojo - Flaccid Mojo
    Forgiveness - Next Time Could Be Your Last Time
    Frank Sinatra - Watertown (2022 Mix)
    Gwar - The New Dark Ages
    Horsegirl - Versions Of Modern Performance
    Charlie Musselwhite - Mississippi Son
    Jasmyn - In The Wild
    Jiří Suchý - Znám tolik písní...
    Jonathan Larson - Tick, Tick... Boom! (soundtrack)
    Kamikaze Nurse - Stimuloso
    Ken Yates - Cerulean
    Ketama126 - Armageddon
    Killswitch Engage - Live At The Palladium
    Las Cruces - Cosmic Tears
    Max Roach - Members, Don't Git Weary
    Memphis May Fire - Remade In Misery
    Origin - Chaosmos
    Prince & The Revolution - Live
    Republica - Republica
    Různí - Breaking Bad (soundtrack)
    S.G. Goodman - Teeth Marks
    Sass Jordan - Bitches Blues
    Skull Fist - Paid In Full
    Snap! - Rhythm Is A Dancer / 30th Anniversary
    Somnus Throne - Nemesis Later
    T. Gowdy - Miracles
    Tash Sultana - Mtv Unplugged: In Melbourne
    The Chainsmokers - So Far So Good
    The Sheepdogs - Outta Sight
    The Suffers - It Starts With Love
    Ural Thomas And The Pain - Dancing Dimensions
    Waldemar Matuška - Zpívá Waldemar Matuška
    While She Sleeps - Sleeps Society

    EP:
    Anna Bates - Here’s To The End
    Big Drink - It Was Supposed To Be Easy
    Declan Welsh & The Decadent West - Aw The Time
    Guy Blue - Arms Wide
    Jelly Crystal - Ily
    L’Objectif - We Aren’T Getting Out But Tonight We Might
    Pastel Blank - Pastel Blanc
    Purity Ring - Graves
    Queen Of Jeans - Hiding In Place

    Reedice:
    Bill Evans - You Must Believe In Spring
    Cibo Matto - Stereo Type A
    Grateful Dead - Dick’s Picks Vol. 12 - Providence Civic Center 6/26/74 & Boston Garden 6/28/74
    Grateful Dead - Dick’s Picks Vol. 3 - Pembroke Pines, Florida 5/22/77
    Grateful Dead - Road Trips Vol. 1 No. 3 - Summer ’71
    The Kills - No Wow Remixed / Remastered

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
    Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
    Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
    The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
    Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
    Mirai - TOMODACHI 5/10
    Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
    Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
    Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
    Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
    Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Čt 18.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe