Garáž-rockoví almost.artist ve svém prvním klipu zapalují "Cigarettes"

02.05.2022 18:36 - Jiří V. Matýsek | foto: Kateřina Nekvindova

Relativní nováčci na domácí kytarové scéně, garáž-rockoví almost.artist, se hlásí o slovo prvním videoklipem. Singl "Cigarettes" je sice samostatným kusem, nicméně slouží i jako předvoj debutového EP, které pražská čtveřice připravuje k vydání na přelomu jara a léta. Nahrávka vzniká ve studiu Golden Hive.

Z videa samotného dýchá charakterický DIY pocit, jako přímočarý vizuál ke skladbě funguje docela dobře. Muzikanti v něm, propojeni předávanou cigaretou, přemítají, jak sami vysvětlují, "o frustraci z nepohodlí i o jeho hořkém přijetí".

" 'Cigarettes' je hlavně o pocitu, že na nějakým místě už nemůžeš dlouho zůstat, že už ti dalo všechno a budeš muset jít brzo pryč. Je to přesně o tom momentu, kdy nejde ještě teď hned odejít. Tak jdeš aspoň ven na cígo a u toho si trochu víc v klidu přemejšlíš nad tím, jaký to bude, až budeš pryč, až budeš zase konečně volnej," říká zpěvák a kytarista Petr Freitag.

Ten kapelu založil společně s druhým kytaristou Adamem Mičincem. Později se s baskytarou přidal David Moudrý koncertující také s Aiko nebo Funky Monx. Formaci uzavírá bubeník Matej Kráľ.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY