Red Hot Chili Peppers lákají na blížící se desku baladou "Not The One"

27.03.2022 10:31 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Už ani ne týden nás dělí od vydání napjatě vyhlíženého alba Red Hot Chili Peppers s názvem "Unlimited Love" a kapela nám servíruje (pravděpodobně) poslední ukázku. Po "Black Summer", skladbě která zahrála na nostalgickou strunu u všech jejích fanoušků a uvolněném funky kousku "Poster Girl" je tu regulérní balada "Not The One".

Vláčná píseň je postavena na rozostřených kytarách Johna Fruscianteho - jasně je tu slyšet, proč je právě tento kytarista pro formaci a její zvuk tak důležitý a proč na předchozích deskách, na nichž jeho povinnosti převzal Josh Klinghoffer, tak chyběl. Tady se mu daří vykouzlit srdečně posmutnělou atmosféru jenom prostým skládáním rozteklých akordů na podkladu z jemného klavíru a funkční rytmiky. A podobně dokázal vybudovat i sólo ve druhé půlce songu. Anthony Kiedis kreslí možná trochu průhlednou ústřední melodii, sem se to však hodí a nikterak to za uši netahá.

Red Hot Chili Peppers na shop.musicserver.cz

Chcete podpořit svého oblíbeného interpreta a zároveň musicserver? V nově spuštěném obchodu shop.musicserver.cz si můžete koupit nejen nové CD RHCP, ale i několik různobarevných vinylových verzí nové desky a také starší nahrávky či trička kapely.

"Unlimited Love" je prvním albem skupiny po šesti letech, od poslední desky s kytaristou Johnem Frusciantem "Stadium Arcadium" je to dokonce roků šestnáct. Kromě něj se na palubu vrátil i producent Rick Rubin a tahle sestava dala dohromady velice štědrou porci sedmnácti skladeb. Jejich seznam je následující: Black Summer, Here Ever After, Aquatic Mouth Dance, Not the One, Poster Child, The Great Apes, It's Only Natural. She's a Lover, These Are the Ways, Whatchu Thinkin', Bastards of Light, White Braids & Pillow Chair, One Way Traffic, Veronica, Let 'Em Cry, The Heavy Wing, Tangelo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY