Vincent a Sandoval jako I Am Morbid přivezou klasické kusy Morbid Angel

18.03.2022 18:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Obscure Promotion

Američtí Morbid Angel jsou jednou z největších deathmetalových legend. Tečka. Desky "Altars of Madness" (1989), "Blessed Are the Sick" (1991), "Covenant" (1993), "Domination" (1995) a "Formulas Fatal to the Flesh" (1998) jsou klasiky, na které dodnes mnoho kapel přísahá, a floridská formace, jejíž jádro tvoří persony Trey Azagthoth, David Vincent a Pete Sandoval, dodnes platí za jednu z mála těch, které dovedly tento žánr tam, kde dnes je.

Má to ale háček. Morbid Angel už spolu nemluví. A tak David Vincent, jeden z nejmocnějších hlasů v metalu, chytil příležitost za rohy a dal dohromady I Am Morbid. A nyní se rozhodl vyrazit na výroční turné. Nejede sám. Nikdo by tomu dnes už nevěřil, ale za bicí v bandu pro naplánované turné nečekaně usedl Pete "Commando" Sandoval, a tak tu najednou máme skupinu, kterou tvoří dvě třetiny Morbid Angel. Pod hlavičkou akce Morbidfest se zastaví i v Praze. Ohlášeným místem konání je pražské Futurum, datum 29. března.

Součástí "Morbidfest Tour 2022" budou dva speciální hosté. Jelikož došlo ke zrušení evropského turné se Suffocation, k I Am Morbid se připojí dobře známí death-/blackmetaloví rychlíci Belphegor, kteří již od roku 1993 přinášejí svůj vysokorychlostní sabat zkoumající nejtemnější a nejchmurnější zákoutí démonologie, čarodějnictví a samotného velkého ďábla. Doplní je polský blackened death majestát Hate, který nám konečně představí výtečnou novou desku "Rugia", jejíž temný zvuk se inspiroval v archaických slovanských motivech a mytologiích.

Tohle je příležitost, jak ochutnat hudbu legendárních Morbid Angel v téměř autentické podobě. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách pořadatelské agentury Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY