Nové desky 11/2022 - od Charli XCX přes Weezer po Little Boots

Nové desky 11/2022 - od Charli XCX přes Weezer po Little Boots

Vydáno: 23.03.2022 10:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Asylum Records

Uprostřed března se můžete těšit na novinky Charli XCX a Little Boots, rapových legend Cypres Hill, velšských Weezer, španělské experimentátorky Rosalíe, Francouze Kungse, domácích Jamaron, Petera Dohertyho, metalových Dark Funeral, projektu Joshe Klinghoffera Pluralone či slovenského rappera Boy Wondera.

V pátek 18. března vyšly tyto nové tituly:

Charli XCX - Crash
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / synth pop / power pop

Charli XCX - Crash
Charlotte Emma Aitchison aka Charli XCX po necelých dvou letech vydává svoji pátou řadovku, kterou uzavírá kontrakt s Atlantic Records. Loučí se dvanáctkou písniček, jejichž inspirací byl pop osmdesátých a devadesátých letech, jmenovitě pak Janet Jackson. Na experimentování s těmito vlivy si pozvala celkem slušnou armádu producentů, jejímiž členy byly například A. G. Cook, Lotus IV, Oscar Holter, Digital Farm Animals, Justin Raisen, SadPony, Ariel Rechtshaid, Daniel Lopatin nebo duo Dopamine. Výsledkem je pak mix tanečního popu, synth popu a power popu s prvky funku, europopu, disca, dream popu, futurepopu a glitche. Ke slyšitelnější spolupráci navíc přilákala ještě Christine and The Queens, Caroline Polachek a Rinu Sawayama. Mezi samply naleznete "Show Me Love" od Robin S, "Don't Cry" od Milk Inc. a "Cry for You" od September. Co z toho všeho vzniklo, zjistíte na zpěvaččině YouTube.


Rosalía - Motomami
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop / alternativní reggaeton / avant pop

Rosalía - Motomami
Jsou to už čtyři roky, co Rosalía světu představila album "El Mal Querer", které následně prezentovala naživo i českému publiku v rámci ostravských Colours. Španělská zpěvačka si za něj navíc odnesla jak Latin Grammy, tak i klasickou Grammy. Není tedy divu, že očekávání v případě jejího třetího alba "Motomami" byla velká. Ovšem dopředu je nutné předznamenat, že u šestnácti songů, které vznikaly od ledna 2019 do srpna 2021 ve slavných newyorských studiích Electric Lady, se jedná o naprosto odlišný styl. Hudebnice opustila hrátky s flamencem a pustila se do experimentování s popem, reggaetonem a avantgardou. Producentsky jí opět vypomohl El Guincho, ovšem k němu se tentokrát přidali ještě Frank Dukes, Michael Uzowuru, Noah Goldstein, The Neptunes, Sir Dylan, Sky Rompiendo ,Tainy, Rauw Alejandro, James Blake a pak také dva hosté, které dokonce i uslyšíte: The Weeknd a Tokischa. Co se za experimenty skrývá, zjistíte na zpěvaččině YouTube .


Weezer - Spring
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Weezer - Spring
Američtí rockeři Weezer oslavují třicáté výročí své existence. Loni vydali dvě výtečná alba a letos se hlásí o pozornost s pozoruhodným sezónním projektem ípíček, která vydávají pod hlavičkou "SZNS". "Spring" je prvním dílem, ty další budou reflektovat postupně všechna roční období. Zpěvák Rivers Cuomo k připravované sérii prozradil: "Tento rok vydáváme čtyři EP inspirovaná magií, pohanskými mýty, náboženskými rituály, Vivaldiho 'Čtverem ročních období', Shakespearem a dalšími. Každé z nich vás vezme na okouzlující cestu." Ochutnávku svěžích sedmi písní najdete na YouTube profilu skupiny.


Little Boots - Tomorrow's Yesterday
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / synth-pop / disco

Little Boots - Tomorrow's Yesterday
Sedm let si museli příznivci britské zpěvačky a skladatelky vystupující pod pseudonymem Little Boots počkat na její novou desku. Čekání je nyní u konce - čtvrtá řadovka "Tomorrow's Yesterday" je na světě. Jedenáct songů se nese na vlnách odkazu sedmdesátkového disca, synth-popu a electropopu. Album předznamenaly čtyři singly - "Silver Balloons", "Landline", "Crying on the Inside" a "Out (Out)". Videa k prvním třem najdete na YouTube profilu muzikantky, poslední kousek je zde spolu s ostatními alespoň k poslechu.


Brad Mehldau - Jacob's Ladder
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / experimentální jazz

Brad Mehldau - Jacob's Ladder
Je to teprve pár měsíců, co nám klavírista Brad Mehldau naservíroval velmi speciální a poměrně náročné koncertní představení s anglickým tenoristou Ianem Bostridgem, a už přichází s dalším počinem. Ani v případě "Jacob's Ladder" se nejedná o nahrávku z kategorie snadno poslouchatelných. Navazuje s ní na tři roky staré album "Finding Gabriel", za nějž si po řadě nominací konečně odnesl svoji první cenu Grammy. V celkem dvanácti kompozicích se prolíná současná vážná hudba a experimentální jazz, a i když jediným oficiálním hostem je mandolinista Chris Thile, stejně jako v případě předchůdce se na natáčení podílela řada hudebníků, převážně ze stáje vydavatelství Nonesuch. Ke slyšeni jsou tu například bubeník Mark Guiliana, zpěvačky Becca Stevens, Cécile McLorin Salvant a Luca van den Bossche, saxofonista Joel Frahm nebo kytarista Pedro Martins. Více informací a album k poslechu nabízí hudebníkův bandcamp.


Tip týdne

Peter Doherty & Frédéric Lo - The Fantasy Life Of Poetry & Crime
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: independence rock

Peter Doherty & Frédéric Lo - The Fantasy Life Of Poetry & Crime
Anglický hudebník, umělec a básník Peter Doherty vydává své sólové album s názvem "The Fantasy Life Of Poetry & Crime". Tentokráte se obešel bez svých domovských The Babyshambles a spojil se s francouzským hudebníkem, skladatelem, producentem a zpěvákem a skladatelem Frédéricem Lo, známým především díky duu s Danielem Darcem a díky spolupráci s Pony Pony Run Run, Stephanem Eicherem či. Maximem Le Forestierem. Doherty napsal své básně, které posléze zhudebnil a dal do kupy se svým francouzským kolegou v době lockdownů, kterou pojal jako čas své tělesné a duševní očisty. Výsledkem jsou mnohdy křehké písně s ozvěnou indie rocku, čerpající z odkazu třeba i takových The Beatles. Přesvědčte se sami na Peterově YouTube profilu.


Cypress Hill - Back In Black
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / experimentální rap / hardcore rap

Cypress Hill - Back In Black
Cypress Hill si od svého comebackového alba z roku 2018 jistě slibovali větší úspěch, než jakým byla pouhá stodvacátá příčka v Billboard 200. Možná i z tohoto důvodu se v případě letošní studiovky DJ Muggs vzdal role producenta a legendární kvartet raději sáhl po externistovi, kterým se nakonec stal Black Milk. A možná i on dal nahrávce s desítkou tracků trochu rockový název "Back In Black". Jak zjistíte na YouTube profilu formace, ve dvou skladbách přivítali coby hosty Demricka a Dizzy Wright.


Hot Water Music - Feel The Void
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Hot Water Music - Feel The Void
Se svojí novinkou se hlásí američtí rockeři Hot Water Music. Následovníka "Light It Up" z roku 2017 pojmenovali "Feel The Void". Znovu se spojili s producentem Brianem McTiernanem, který se podílel již na jejich dřívějších, uznávaných albech. Lze tedy předpokládat, že i tentokrát měl zásadní vliv, a tucet nových skladeb se opět zařadí k tomu nejlepšímu, co formace za svých téměř třicet let vyprodukovala. Esence z nové kolekce včetně pilotního singlu "Collect Your Things And Run" můžete ochutnávat na jejich YouTube profilu.


Pluralone - This Is The Show
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: independence rock

Pluralone - This Is The Show
"This Is The Show" je název novinky od americké skupiny Pluralone, což je jeden z mnoha projetků skladatele a multiinstrumentalisty Joshe Klinghoffera, bývalého kytaristy Red Hot Chili Peppers a současného člena koncertního doprovodného bandu Eddieho Veddera. Jedná se o třetí počin tohoto uskupení, produkoval jej Klinghofferův kolega z kapely Dot Hacker Clint Walsh, který spolu s s Ericem Gardnerem (Dot Hacker) a Ericem Averyem (Jane's Addiction) na albu také účinkuje. Kolekce přináší desítku skladeb, které znějí klávesově, oscilují na vlastní hraně nezávislého rocku a otevírají posluchači brány do dalších stylů. Prvním singlem se stala pecka "Claw Your Way Out", kterou můžete zhlédnout na YouTube.


Dark Funeral - We Are The Apocalypse
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Dark Funeral - We Are The Apocalypse
Švédská blackmetalová formace Dark Funeral se na svou hudební cestu vydala skoro před třiceti lety a nyní přináší fanouškům své sedmé studiové album. Nahrávka s titulem "We Are The Apocalypse" čítá devět kousků a k některým z nich v čele s "Nightfall" nebo "Leviathan" natočila povedené videoklipy. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


EP a minialba

  • Gayle - A Studio Of The Human Experience Volume One
    I českým rádiovým éterem se proháněl a stále prohání loňský hit "ABCDEFU" americké pop-rockové zpěvačky Taylor Gayle Rutherford, která na hudební scéně používá pouze své prostřední jméno. Vzhledem k tomu, že song postupně dobyl všechny světové žebříčky, není divu, že si pozornost vysloužilo i její debutové ípíčko, kde zmíněnou hitovku doplnilo dalších pět, včetně jedné, v němž si zahostovali Upsahl a Blu DeTiger. Seznamte se na YouTube.
  • Různí - Celebrating Nina: Reggae Tribute To Nina Simone
    Stephen Marley a Paul Fakhourie se rozhodli, že chtějí vzdát hold legendární americké zpěvačce Nině Simone v reggae stylu, a tak oslovili sedm zpěvaček, aby přezpívaly její hity jako "Mr. Bojangles", "No Good Man" nebo "Four Women". Na spolupráci jim ve výsledku kývly Joss Stone, Melanie Fiona, Terri Walker, Etana, Maya Azucena, Queen Ifrica a Cedella Marley.
  • Tiana Major9 - Fool Me Once
    Anglická zpěvačka kombinující alternativní r'n'b, neo soul, jazz a reggae na sebe upozornila v roce 2019 společným singlem "Collide" s EarthGang z filmu "Queen & Slim", jenž si vysloužil nominaci na Grammy. Její třetí EP nabídne celkem čtyři songy, včetně úvodního, v němž jí vypomohl Smino. Vydáním žije její YouTube.
  • T Truman - Luxury Star
    Za poměrně záhadně znějícím názvem se ukrývá klávesák, kytarista a perkusista The Vaccines Timothy Lanham. Pro své druhé ípíčko nahrál celkem pět skladeb, v nichž opět míchá sedmdesátkový indie rock s lehkou alternativou. Lepší představu si uděláte na jeho YouTube.
  • (G)I-dle - I Never Die
    Korejský girlband vstoupil na hudební scénu před čtyřmi roky a nyní vydává svůj debut s osmičkou písní, které jsou, na rozdíl od prvních singlů formace postavených na rapu, popu a IDM, říznuté ještě rockem až punkem. Seznamte se s nimi na jejich YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Kihyun - Voyager : trojice písniček člena k-popových Monsta X
Ben Lukas Boysen - Clarion: tři skladby a tři remixy německého elektronika
Donovan Woods - Big Hurt Boy: kanadský folk-countryový písničkář
Stray Kids - Oddinary: sedm písní k-popového boybandu na hraně rapu a elektroniky


Jamaron - Generace
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Jamaron - Generace
Album s názvem "Generace" připravovala pražské formace Jamaron poslední dva roky a její snažení vyvrcholilo ve studiu SONO Records. Produkci si vzal na starost Adam Karlík, v případě hudby se na vzniku podíleli všichni členové kapely, texty osmi písniček obstaral Ondřej Dostál a ten poslední, devátý jeho bratr Jakub. Jak sama kapela prohlásila, "na albu vyniká masivní zvuk elektrických kytar, který se pro Jamaron, spolu s výrazným hlasem frontmanky Marie Dostálové, stává charakteristickým". Co si pod tím představit, zjistíte nejlépe z ukázek všech skladeb na stránkách vydavatelství Supraphon.


Stabbing Westward - Chasing Ghosts
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Stabbing Westward - Chasing Ghosts
Když chcete dát dohromady dobrou desku, musíte mít hlavně dobrý tým lidí v čele s producentem. Kapela Stabbing Westward si při natáčení "Chasing Ghost" pro tuto roli vybrala Johna Fryera. Toho můžete znát ze spolupráce s Depeche Mode, Nine Inch Nails, 4AD, Cocteau Twins nebo Love and Rockets. A co o desce, kterou muzikanti vydávají po dvaceti letech, říkají oni sami? "Ačkoliv jde o naše páté album, po tak dlouhé době jsme to pojali jako nový začátek." Ukázku v podobě lyric videa ke kousku "I Am Nothing" najdete na YouTube.


Kungs - Club Azur
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: house / tropical house / deep house / EDM

Kungs - Club Azur
Francouzský hudebník a DJ Valentin Brunel známý spíše coby Kungs konečně po pěti letech navazuje na svůj debut "Layers" a vydává jeho nástupce "Club Azur". Připravil pro něj celkem jedenáct písniček, včetně aktuálního singlu "Clap Your Hands" v němž si vypůjčil známý hit Spagny "Call Me". Na rozdíl od prvotiny ubylo trochu hostujících vokalistů. Tentokrát se připojili pouze Boys Noize, Victor Flash, Adela Jens, The Knocks a Good Times Ahead. Kam se mladý Francouz posunul, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Boy Wonder - Jeseň 2015: Človek z planéty Zem
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / electronica

Boy Wonder - Jeseň 2015: Človek z planéty Zem
Boy Wonder byl prvním slovenským interpretem na labelu Ty Nikdy, na němž vydal v roce 2012 také svůj debut "Špinavý poet". Od té doby ovšem fanoušci rappera z Trnavy, který působil také v projektech Turbo Boost a BoyBand, čekali na pokračování. Nyní se dočkali a on sám jeho názvem "Jeseň 2015: Človek z planéty Zem" připomíná okamžik, kdy jsme registrovali první zmínky o tom, že chystá desku. Dlouhou dobu čekání ovšem vynahrazuje hned třiadvaceti tracky, v nichž přivítal hosty, jako jsou MC Gey, Martin Matys, Dano Kapitán, James Cole, Švidraň, FusionKid, chebský P.A.T. a Kansiik, který navíc většinu skladeb produkoval. Řadu singlů najdete na YouTube zmíněného vydavatelství.


V krátkosti

  • Yumi Zouma - Present Tense
    Alternativně-popová partička z Nového Zélandu se hlásí se čtvrtou řadovkou. Nástupce dva roky starého alba "Truth or Consequences" obsahuje deset songů, hned ke čtyřem z nich už na YouTube existují videa.
  • Danilo Pérez - Crisálida
    Několika Grammy oceněný panamský jazzový klavírista, který hrál a hraje po boku takových hvězd jako Wayne Shorter, Kurt Elling, Dizzy Gillespie, Gary Burton nebo Wynton Marsalis se pro nahrání svojí nové desky spojil s mezinárodní hudební skupinou Global Messengers. Co z toho vzniklo, zjistíte na YouTube.
  • Jim Ward - Half A World Away (Live In Studio)
    Člen kapel At The Drive-In a Sparta se rozhodl vydat živé album, ovšem když to s tím koncertováním bylo takové složitější, rozhodl se jedenáct písní zahrát ve studiu. Zda se mu povedlo do nich vmáčknout potřebnou atmosféru, zkoumejte na jeho YouTube.
  • Audio Karate - ¡OTRA!
    Kalifornští latino pop-punkoví hrdinové se vracejí se sbírkou raritního a nevydaného materiálu. Kapela hrající styl, ve kterém mistrovsky vyvažuje hypermelodický punk rock, emo a post-hardcore, nabízí kolekci osmi písní mapujících její historii. Více naleznete na YouTube.
  • Colin Hay - Now And The Evermore
    Bývalý frontman skupiny Men At Work vydal nástupce desky "Fierce Mercy" z roku 2016. Napsal a natočil ji ve svém adoptivním rodném městě Los Angeles a v Compass Sound Studio v Nashvillu. Výsledek je vzdorovitě radostnou oslavou života a lásky, která trvá a která je nadále důvodem k úsměvu i přes výzvy nedávné doby. Poslechněte si YouTube.
  • FM - Thirteen
    Třinácté výročí své existence oslavují melodičtí rockeři FM stylově - nahrávkou pojmenovanou "Thirteen". Současná a nejdéle fungující sestava existuje od roku 2008 a roky strávené psaním, nahráváním a koncertováním z ní učinily skvěle vyladěnou jednotku. Deset melodických skladeb poslouchejte na YouTube skupiny.
  • Steve Dawson - Gone, Long Gone
    Kytarista, skladatel a vyhledávaný hudební talent vydává další album plné skvělých instrumentálních výkonů. Novinku natáčela celá řada skvělých hudebníků a zpěvaček. Zároveň autor dodává, že "Gone, Long Gone" je první z trojce desek, jež složil v době lockdownů. Ukázky jsou na YouTube.
  • Midlake - For The Sake Of Bethel Woods
    Po devíti letech od alba "Antiphon" se konečně vrací folk-rocková formace z Texasu a na pomoc při tvorbě jedenácti písniček si přizvala producenta Johna Congletona, jehož služeb před nimi využili například St. Vincent, Franz Ferdinand, Lana Del Rey nebo The Killers. Kam se sextet posunul, se dozvíte na bandcampu.
  • Chip Z'Nuff - Perfectly Imperfect
    Na sólovou dráhu se vydává frontman hardrockových Enuff Z'Nuff. Fanouškům naservíruje celkem desítku skladeb včetně jedné, v níž se k němu připojil kytarista Whitesnake Joel Hoekstra. První jednohubky se skví na YouTube kanálu labelu Frontiers.


    Dále stojí za pozornost

    Ronnie Atkins - Make It Count: druhá sólovka zpěváka a zakladatele Pretty Maids
    Hailey Whitters - Raised: americká countryová zpěvačka, která složila hity Alanu Jacksonovi a Little Big Town
    Son House - Forever On My Mind: nově objevené nahrávky legendy delta blues
    Dawn Of Ashes - Scars Of The Broken: druhá deska kalifornských industriálních metalistů po jejich návratu na scénu
    Blue States - World Contact Day: londýnský mix elektroniky, downtempa a ambientu
    Ronni Le Tekrø - Bigfoot TV: kytarista norské formace TNT a jeho devítka hardrockových songů
    Bogdan Raczynski - Addle: polsko-americký hudebník a jeho hrátky s IDM, elektronikou a písmeny
    Geneviève Racette - Satellite: devět novinek kanadské folkařky
    Mattiel - Georgia Gothic: třetí deska indierockového dua z Atlanty
    Arrdee - Pier Pressure: debut britského rappera


    Dále vychází:

    250 - Ppong
    ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ - The Seven Tongues of ΔΑΗΜΩΝ
    A Blaze Of Feather - Claire's Lane
    Aeviterne - The Ailing Facade
    Agathodaimon - Seven
    Alai K - Kila Mara
    Aniqo - Birth
    Babeheaven - Sink Into Me
    Berthold City - When Words Are Not Enough
    Blanck Mass - Ted K (soundtrack)
    Blazemth - The Return Of Lucifer
    Boney M. - Magic Of Boney M. (Special Edition)
    Breathe Atlantis - Overdrive
    Bresk - A Journey Through The Life Of Peder Balke 1804-1887
    Carmeria - Advenae
    Dark Funeral - We Are The Apocalypse
    Delia Meshlir - Calling The Unknown
    DJ Poolboi - Stay Just A Little While Longer
    Drake - Club Paradise
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Live In NYC 1993
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives ...and Beyond (Live In Japan 2017)
    Dropkick Murphys - Turn Up That Dial (Expanded Edition)
    Edguy - Savage Poetry (Anniversary Edition)
    Echo Response - Triangles
    Eric Wagner (Of Trouble) - In The Lonely Light Of Mourning
    Erra - Erra (Deluxe Edition)
    Eve - Kaizin
    Extinction A.D. - Culture Of Violence
    Final Cry - The Ever-Rest
    Flumpool - A Spring Breath
    Friends Of Hell - Friends Of Hell
    Gijs Leenaars Et Rundfunk - Giuseppe Verdi : Quattro Pezzi Sacri
    Gill Brothers Band - Gill Brothers Band
    Glemsel - Forfader
    Gloson - The Rift
    Glove - Boom Nights
    Good Grief - Shake Your Faith
    H.E.R.O. - Alternate Realities
    Halosar - New Forge
    Hana Hegerová - Symphonic Tribute To Hana Hegerová (Maxi Single)
    Hell Militia - Hollow Void
    Help - 2053
    Hinako Omori - A Journey…
    Hyperia - Silhouettes Of Horror
    Chalk Hands - Don’t Think About Death
    Chemicide - Common Sense
    Children Of The Sün - Roots
    I Was Born Twice - Nemiza
    Indemon - Fear Of Living
    Iron Maiden - The Number Of The Beast (MC)
    J.B.O. - Planet Pink
    Jacob Miller - Around My Head
    Jakub Józef Orlinski & Capella Cracoviensis - Vivaldi: Stabat Mater
    Jewels Gold - Singles Collection
    Joel Ross - Parable Of The Poet
    John Colpitts (Kid Millions) - Music From The Accident
    Juice Wrld - Fighting Demons
    Kick - Light Figures
    Kimaera - Imperivm
    Kyle Motl - Hydra Nightingale
    Landmvrks - Lost In The Waves (The Complete Edition)
    Les Cris De Paris / Geoffroy Jourdain - Heinrich Schutz: David A Salomon
    MacKenzie Grant - Wonder World
    Maggie Gently - Peppermint
    Mia Pinero - Growing Up
    Mighty Mystic - Giant
    Moonlight Haze - Animus
    Morad - About A Woman
    Muddy Moonshine - Are We There Yet?
    Nanna Barslev - Lysbærer
    Nick Vasallo - Apophany
    Nicolas Zullo - Credendoti Montagna
    Night Eyez - Night Eyez
    On The Loose - On The Loose
    Pavel Tylšar & Orpheus' Soldiers - Definitivní Ztráta Soudnosti
    Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits Vol 1.)
    Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits Vol 2.)
    Pinch Points - Process
    Playgrounded - The Death Of Death
    Plosivs (Feat. Members Of Hot Snakes, Against Me!, And Pinback) - Plosivs
    Private Agenda - A Mannequin
    Randall King - Shot Glass
    Raw Poetic - Laminated Skies
    Ray Wylie Hubbard - Co-Starring Too
    Ritual Earth - MMXX
    Rodney Cromwell - Memory Box
    Rotten Mind - Unflavored
    San Vito - Melon Era
    Semino Rossi - Heute Hab Ich Zeit Fur Dich
    SeptembersRich - Bnl
    Shaylee - Short-Sighted Security
    Shewolf - Shewolf
    Shining Black & Boals & Thorsen - Postcards From The End Of The World
    Simone Ahà - Constructions
    Slaegt - Goddess
    Slothrust - Parallel Timeline
    Sonic Youth - In/out/in [Unreleased Material From 2000-2010]
    Space Of Variations - Imago
    Stabbing Westward - Chasing Ghosts
    Stone Axe - Stay Of Execution
    Svdden Death - Voyd Vol. II
    Temple Of Deimos - Heading To Saint Reaper
    The Edgar Loudermilk Band - The Dark Side Of Lonesome
    The Jason Lee Mckinney Band - One Last Thing
    The Simps - Siblings
    Tool - Opiate (BluRay)
    Twice - #Twice4
    Tyr - A Night At The Nordic House
    Vladimír Mišík A Etc. - Na Okraji (1976-1978)
    Walls - Los Niños Del Parque
    Without Waves - Comedian
    Witnesses - IV
    Wrack - Repulsive Gravity
    Wretched Tongues - Ulter Praefinitum
    Wyatt E. - āl bēlūti dārû

    Vychází na vinylu:
    220 Volt - 220 Volt
    Aeviterne - The Ailing Facade
    Alan Parsons - One Note Symphony - Live In Tel Aviv
    Armin Van Buuren - Embrace
    Art Pepper - Art Pepper Meets The Rhythm Section (Contemporary Records 70th Anniversary Series)
    Art Pepper + Eleven - Modern Jazz (Contemporary Records 70th Anniversary Series)
    Audio Karate - otra
    Berthold City - When Words Are Not Enough
    Blue States - World Contact Day
    Bogdan Raczynski - Addle
    Boney M. - Magic Of Boney M. (Special Edition)
    Brad Mehldau - Jacob's Ladder
    Bud Powell - Time Waits: The Amazing Bud Powell, Vol.4
    Cypress Hill - Back In Black
    Dark Funeral - We Are The Apocalypse
    Delia Meshlir - Calling The Unknown
    Desmond Dekker - Double Dekker
    DMZ - DMZ
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Live In NYC 1993
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives ...And Beyond (Live In Japan 2017)
    Eric Wagner (Of Trouble) - In The Lonely Light Of Mourning
    FM - Thirteen
    Frank Zappa - Mothers 1971 Fillmore East
    Frank Zappa - Mothers 1971 Rainbow
    Hailey Whitters - Raised
    Hell Militia - Hollow Void
    Hinako Omori - A Journey…
    Hot Water Music - Feel The Void
    Charli XCX - Crash
    J.B.O. - Planet Pink
    Joel Ross - Parable Of The Poet
    Juice Wrld - Fighting Demons
    Keith Richards - Main Offender
    Kick - Light Figures
    Kungs - Club Azur
    La Bouche - Greatest Hits
    Mars Volta - Octahedron
    Mattiel - Georgia Gothic
    Messiah - Extreme Cold Weather
    Midlake - For The Sake Of Bethel Woods
    Milt Jackson - Milt Jackson With John Lewis, Percy Heath, Kenny Clarke, Lou Donaldson And The Thelonious Monk Quintet
    Moonlight Haze - Animus
    Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits Vol 1.)
    Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits Vol 2.)
    Peter Doherty (Of The Libertines) & Frédéric Lo - The Fantasy Life Of Poetry & Crime
    Peter Lipa - V najlepších rokoch
    Peter White - Millisecondi
    Playgrounded - The Death Of Death
    Pup - The Unraveling Of Puptheband
    Purple Disco Machine - Exotica
    Ray Wylie Hubbard - Co-Starring Too
    Rodney Cromwell - Memory Box
    Ronni Le Tekrø (Of TNT) - Bigfoot TV
    Ronnie Atkins - Make It Count
    Různí - Hip-Hop Collected
    Ry Cooder - Chicken Skin Music
    Santana - Blessing And Miracles
    Serj Tankian - Imperfect Harmonies
    Shaylee - Short-Sighted Security
    Slaegt - Goddess
    Son House - Forever On My Mind
    Steve Dawson - Gone, Long Gone
    Steve Vai - Inviolate
    Stone Axe - Stay Of Execution
    Suffocation - Live In North America
    Tyr - A Night At The Nordic House
    Without Waves - Comedian

    EP:
    28. & The.blind.monkey - Listen To Your Art…
    Alfa Mist - Two For Mistake (Physical Release)
    Arctic Lake - Side By Side We Lie Awake
    Furtherset - Auras
    Inertia - Memoria
    Infamous Stiffs - Lockdown Live
    Island Of Love - Songs Of Love
    Jackson Hill - Rabbit Feather
    Kandle - Inferno
    Kasablanca - Immunity
    Laya - Um, Hello
    Lazy Queen - A Human Reaction
    Max Kasch - Learning To Fly
    Mchl51 - Night Owls
    Midwxst - Better Luck Next Time
    Mild Fantasty - Furtive
    Mungmung - Main Character
    Night Crowned - Rebirth Of The Old
    Peter Cat - The Magus
    Sam Tompkins - Who Do You Pray To?
    Stephanie Poetri - Oh To Be In Love
    Trench - Encased In Chrome

    Reedice:
    Bad Company - Holy Water
    Broadcast - Maida Vale Sessions
    Broadcast - Microtronics
    Broadcast - Mother Is The Milky Way
    Cranes - Tragedy Of Orestes And Electra
    David Wertman And Sun Ensemble - Wide Eye Culture
    Keith Richards - Main Offender
    Mike Rutherford - Smallcreep's Day
    Overdrive - Reflexions

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
    Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
    Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
    Livin Free - Lost in the City 8/10
    Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
    Still Corners - Dream Talk 9/10
    Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Charli XCX představila dva nové singly i tracklist desky "Brat" (04.04.2024 10:54)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Charli XCX se s novinkou "Brat" vrací ke klubovým kořenům (07.03.2024 12:41)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Čt 18.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe