Röyksopp v dusavém tracku "This Time, This Place..." ukazují svou taneční tvář

07.03.2022 12:59 - David Věžník | foto: Dog Triumph

Röyksopp jsou oblíbení hlavně díky svým melancholickým skladbám, umějí to ale i rozjet. A jak to tak vypadá, připravovaný projekt "Profound Mysteries" nabídne obě tyto tváře.

Vlastně i dosud zveřejněné ukázky postupně nabírají na tempu: po ambientním intru "(Nothing But) Ashes..." a downtempovém kusu "The Ladder" se přes skvělou spolupráci s Alison Goldfrapp "Impossible", která se nesla ve středním tempu, dostáváme až k aktuální skladbě "This Time, This Place...".

Její dusavý rytmus dá vzpomenout na "Sayit" z minialba, které Svein Berge a Torbjørn Brundtland v roce 2014 natočili s Robyn. Tentokrát svým vokálem přispěla Beki Mari a je to právě nástup bývalé zpěvačky kapely Nouvelle Vague ve druhé polovině tohoto téměř osmiminutového opusu, který pomáhá budovat jeho výbornou dramatickou atmosféru.

Té dramatičnosti si je ostatně vědomá i sama autorská dvojice. Den před zveřejněním celého tracku nabídla jeho ukázku jako podkres krátkého, působivého snímku nazvaného "The Conversation". Na ten se můžete podívat dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY