Red Hot Chili Peppers zvou v singlu "Poster Child" do funkujících devadesátek

05.03.2022 15:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Už za necelý měsíc (1. dubna) vyjde očekávané studiové album Red Hot Chili Peppers "Unlimited Love", po šestnácti letech první s navrátivším se kytaristou Johnem Frusciantem. Po klipem vybavené písni "Black Summer" je tu teď druhá ukázka z chystané kolekce, tentokrát zatím pouze v audio podobě. A "Poster Child" bezpochyby zabrnká na nostalgické struny, tedy alespoň ty, které zůstaly nerozeznělé po prvním singlu.

Kapela se totiž tentokrát vytasila s uvolněnou funky skladbou. Pláž, slunce, válení se pod slunečníkem, v ruce joint - ty obrazy a atmosféra okamžitě naskakují. Text samotný je popkulturní mozaikou, v níž se potkává generál z americké občanské války Ulyssys Grant s dlouhou přehlídkou muzikantů všemožných žánrů. Je tu pionýr hiphopu Melle Mel, Duran Duran, Ramones, Funkadelic nebo Led Zeppelin, zmiňují se desky i songy.

"Poster Child" je zároveň i povzdechem nad životem popové hvězdy, oné tváře z plakátů, která svůj život žije ve světle reflektorů a je vzorem pro mládež. "I will be your poster child / You know the world is ours for a little while / And then I will be your poster child tonight," zpívá zde Anthony Kiedis a do toho Flea uvolněně kreslí sé basové linky.

Album "Unlimited Love" se zatím jeví velmi nadějně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY