Za Island v Eurovizi možná nastoupí Markéta Irglová

09.02.2022 08:53 - David Věžník | foto: Baldur Kristjánsson

Islandské barvy na letošním klání Eurovision Song Contest budou mít možná české odstíny. Šanci reprezentovat tuto severskou ostrovní zemi má totiž mimo jiné i valašskomeziříčská rodačka a držitelka Oscara Markéta Irglová.

Hudebnice, jež už deset let žije v Reykjavíku, je mezi účastníky talentové soutěže Söngvakeppnin, což je jakési národní předkolo Eurovize. Diváci během dvou přenosů (26. února a 5. března) vyberou semifinalisty, ty následně doplní porota svou "potenciálně divokou kartou". Finále se uskuteční 12. března a vítěz, kterého určí mezinárodní porota a hlasy diváků, pak v květnu pojede do Turína.

Irglová nastoupí v show Söngvakeppnin s křehkou baladou "Mögulegt", kterou si můžete jak v islandské, tak v anglické verzi nazvané "Possible" poslechnout níže. Spolu s ní budou o postup bojovat například feministické rapperky Daughters Of Reykjavík, Amarosis, Stefán Óli, Haffi Haff, Stefanía Svavarsdóttir, Sigga, Beta and Elín, SUNCITY & SANNA, Katla a formace Hanna Mia and The Astrotourists.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY