Ben Cristovao se v "Posílám ti lásku" blíží k rockové baladě, jak nejvíc umí

02.02.2022 17:47 - Honza Balušek | foto: Championship Music

Zatímco hudebníci svou kariéru často začnou obyčejnými písničkami a posléze do své hudby začínají pozvolna pouštět moderní vlivy, Ben Cristovao na to jde přesně naopak. Mnohé z jeho hitů jsou rozhlasově nehratelné (ne že by je naše stanice hrály), na loňském EP "Jen tak" se ale pustil do víceméně rádiově přístupné hudby. A hlavně pro ty, kdo ho znají jen zběžně, musí být aktuální singl "Posílám ti lásku" opravdovým překvapením.

Ben za více než asistence Filipa Vlčka z John Wolfhooker nahrál devadesátkovou rockovou baladu s epickým soundem podpořeným smyčci. Je to cíleně nostalgicky melancholické, ale to neznamená, že to není supr. Je. Starším ročníkům sice může pořád vadit jeho místy až násilné ohýbání češtiny a měkké l jako od rodilého Slováka, ale není to nic, na co by si člověk po třetím poslechu nezvykl. Takhle prostě Ben zpívá.

Doprovodný klip pořídil Matyáš Vorda, který hlavního aktéra postavil na vysoké ledkové pódium a kapelu nechal řádit pod ním. Pokud by se vám zdálo, že ty spousty světel musely spálit spousty energie, možná ano, ale Ben & spol. nechají vysadit tolik nových stromů, že pak tenhle klip budou moct označovat za uhlíkově neutrální. Co nejekologičtější má být i velký koncert v O2 areně, který se odehraje 1. října 2022.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY