shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 3. týden 2022

Adele a Viktor Sheen nadále dominují českým žebříčkům, na paty jim šlapou Jelen a The Weeknd

Vydáno: 28.01.2022 11:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Columbia Records

Leden bývá tradičně měsícem, ve kterém se toho v českých hitparádách děje velice málo. Tento rok není výjimkou - Adele a Viktor Sheen navazují na předešlá vítězství a svou triumfální jízdu pořadím prodlužují na sedm a osm týdnů. Na jejich postavení si přitom brousí zuby Jelen nebo The Weeknd.

Adele - Easy On Me
© Columbia Records
RÁDIA - Hit "Easy On Me" ještě v letošním roce nepoznal přemožitele, celkově vítězí Adele už posedmé v řadě. V USA uzmul singl z alba "30" dokonce jubilejní desátý vavřín, čímž vyrovnal počínání zpěvaččina v tomto ohledu dosud nejúspěšnějšího songu "Hello" - ten mimochodem svého času triumfoval desetkrát také u nás. Na jedničku v českém éteru se v minulosti podívaly také bondovská "Skyfall" (tři vítězství), tklivá balada "Someone Like You" (dvakrát první) nebo "Set Fire To The Rain" s jedním prvenstvím.

Kapela Jelen se s písní "Ještě jednu noc" dramaturgům opravdu trefila do noty. Nejenže druhá singlová vlaštovka z loňského alba "Věci a sny" ani po deseti měsících od vydání neklesá, ale dokonce stále stoupá. Na současnou druhou příčku si polepšila z minulé trojky. Ohrozí snad v dalších kolech dokonce i tu Adele?

O tom, že v rádiích se počátkem roku žádné zásadní změny nedějí, svědčí také bronzový stupínek. "Bad Habits" Eda Sheerana je totiž další skladbou, kterou rozhlasové stanice omílají stále dokola už mnoho měsíců - konkrétně od loňského června.

Pořadím na medailových místech by možná mohli v příštím týdnu zamíchat Coldplay s jihokorejskými BTS - jejich spolupráce "My Universe" si z minulé devítky polepšila na čtyřku. Britská kapela má navíc v elitní desítce i předešlý singl "Higher Power", který loni v létě hitparádu ovládl hned čtyřikrát. Aktuálně mu patří desátá řádka.

Jediným novým jménem v top ten je Michael Schulte. Německého zpěváka si možná někteří vybaví v souvislosti s jeho účastí v Eurovizi v roce 2018 - tehdy totiž skončil čtvrtý, o dvě příčky před naším Mikolasem Josefem. Aktuálně boduje se singlem "Here Goes Nothing".

Nejúspěšnější novinku obstaral Ed Sheeran s "Overpass Graffiti", začíná jako čtyřicátý čtvrtý nejhranější. Pak následují dvě spolupráce - Post Malone a The Weeknd spojili síly v kousku "One Right Now" na osmapadesátém řádku, jako jednasedmdesátí startují švédský DJ Alesso a Katy Perry zásluhou "When I'm Gone". Britský muzikant Tom Gregory vyslal svou skladbu "Footprints" na sedmdesátou devátou příčku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Easy On Me
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Ed Sheeran - Bad Habits
  4. Coldplay feat. BTS - My Universe
  5. Kryštof - Do nebe se propadám
  6. Dermot Kennedy - Better Days
  7. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  8. Miley Cyrus - Angels Like You
  9. Michael Schulte - Here Goes Nothing
  10. Coldplay - Higher Power


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Jestliže se toho v rádiovém žebříčku děje velmi málo, pak lze konstatovat, že v albovém pořadí vládne úplné bezvětří. První tři pozice zůstaly beze změny a ani top desítka nepřináší žádná nová jména.

Viktor Sheen si tedy s "Příběhy a sny" v poklidu připisuje už osmé prvenství. Pokud se budou posluchači k tomuto titulu vracet tak často a dlouho jako k předešlým řadovkám "Černobílej svět" (aktuálně čtvrté místo) a "Barvy" (šestá pozice), má český rapper kazašského původu vystaráno na několik let dopředu.

The Weeknd se ze stříbrné pozice také nepohnul, zatím se mu tedy s "Dawn FM" nedaří navázat na vítězství "After Hours" z roku 2020. V USA kanadskému zpěvákovi první příčka rovněž uniká, těšit ho ale mohou alespoň velice příznivé recenze - včetně té naší, vyšperkované titulem Album týdne.

Třetím místem se může pochlubit Smack díky nahrávce "Chimera Pt. 3: Snake". Přehlídka rapu pak pokračuje i na dalších pozicích top ten, chybět v ní nemohou Hard Rico, Nik Tendo, Lil Nas X ani Pil C.

Prapor popu drží vedle The Weeknda už jen desátá Olivia Rodrigo s loňskou prvotinou "Sour". Naopak Adele se s deskou "30" propadla ze sedmičky na třináctku.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. The Weeknd - Dawn FM
  3. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Hard Rico - Devil's Son
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  8. Lil Nas X - Montero
  9. Pil C - Odsúdení na úspech
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: "Assassin's Creed", "Star Wars", "Ted Lasso", "Iron Man 2", ale i "Bořek stavitel". Obecní dům zaplnili skladatelé filmových melodií (19.04.2024 22:19)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu