shop.musicserver.cz
Benátská! s Impulsem odtajnila další velká jména. Pod Ještědem to rozbalí Chinaski, Mirai nebo Divokej Bill

Benátská! s Impulsem odtajnila další velká jména. Pod Ještědem to rozbalí Chinaski, Mirai nebo Divokej Bill

Vydáno: 13.01.2022 12:20 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Benátská
Po dvouleté pauze se vrací liberecký festival Benátská! s Impulsem, který bude i letos nabitý hvězdami československé hudební scény. Čerstvě potvrzenými kapelami jsou skupiny Chinaski a Mirai, které se připojí v sobotu večer k již potvrzenému Paľovi Haberovi. Návštěvníci Benátské se budou moci těšit i na Divokého Billa, Walda Gang, rappera Lipa, ATMO Music či Petru Janů. Letos se festival odehraje 28. až 31. července v Liberci v areálu Vesec.

"Sobotní večer se ponese v duchu oslav šedesátin Paľa Habery a čtyřicátého výročí založení jeho kapely Team. Pro fanoušky to bude po několikaletém nuceném půstu unikátní šance, protože skupina Team vystoupí v roce 2022 maximálně na třech koncertech," vysvětluje ředitel festivalu Pavel Mikez.

"A co by to bylo za Benátskou bez kapely Chinaski, pravidelného hosta již od prvního ročníku, a čerstvých držitelů zlatého Slavíka, skupiny Mirai, která se na festival také ráda vrací. Za jejich účast jsme velmi rádi, protože je zárukou zajímavého hudebního mixu, který jistě potěší všechny generace návštěvníků festivalu," dodává spolumajitel festivalu a frontman skupiny Doctor P. P. Petr Pečený.

Radost z účasti na festivalu potvrzuje také kytarista kapely Chinaski František Táborský. "Benátská bude pro naši kapelu vždy tím festivalem, na kterém jsme jako začínající kapela měli možnost a čest si zahrát, a to dokonce na úplně prvním ročníku. Od té doby jsme se na Benátskou vždy rádi vraceli a nesmírně se na ni těšili. Pro nás je to legendární a tradiční festival a doufáme, že letošní ročník snad konečně proběhne bez větších omezení."

Vedle zmiňovaných hudebních hostů festival otevřou ve čtvrtek i oslavy jubileí legend československé rockové hudby. Kapela Olympic oslaví šedesáté narozeniny, její frontman Petr Janda osmdesáté a metalová kapela Arakain čtyřicáté. Myšlenka na oslavení společné stovky těchto velikánů na festivalu vznikla podle slov Petra Pečeného v jeho advokátní kanceláři. "S Petrem Jandou i s kluky z Arakainu nás pojí mnohaleté přátelské vztahy a potkáváme se i při společném hraní na festivalech. Nápad na společný festivalový koncert téměř okamžitě nadchl i Jirku Urbana z Arakainu. Skutečně půjde o unikátní hudební událost, která se dlouho nebude opakovat."

Pořadatelé festivalu odtajnili další hudební interprety, na které se fanoušci budou moci těšit. Na Benátské! s Impulsem tak vystoupí například kromě kapely Divokej Bill také Walda Gang, rapper Lipo, ATMO Music či Petra Janů a přiřadí se k již ohlášeným hudebníkům, jako jsou kapely Škwor, Traktor, Vypsaná fiXa nebo písničkář Pokáč. Další kapely budou organizátoři průběžně potvrzovat a uveřejňovat.

Sobotní program tradičně počítá i se scénou vyhrazenou kapelám především pro mladé. "Nikdy jsme se netajili tím, že jsme největší mainstreamový festival, a proto se scéna vyhrazená mladým interpretům stala určitou tradicí. I mladí návštěvníci pochopitelně patří mezi naše cílové publikum a letos navíc většina interpretů na této scéně pochází z Liberecka, takže očekáváme hojnou účast fanoušků a výbornou atmosféru," doplňuje Pavel Mikez.

Benátská! s Impulsem bývá často označována za jeden z nejčistších festivalů, jelikož pořadatelé si zakládají na udržovaném prostředí s kvalitním zázemím. Vyniká též dostatkem parkovacích ploch a výbornou obslužností hromadné dopravy přímo z centra Liberce. Ze zmíněných parkovišť se návštěvníci dokonce budou moci následně dopravit do areálu populárním festivalovým vláčkem.

Festival se tradičně zaměřuje i na zajímavou regionální gastronomii. Chybět proto nebude ani oblíbená festivalová vinárna a pivnice. Výborné pohoštění bude doplňovat i bohatý doprovodný program, díky kterému festival v posledních letech oslovuje celé rodiny. Organizátoři počítají i se zajištěním co nejlepších podmínek pro bezbariérový přístup. V nádherném prostředí pod majestátní siluetou Ještědu se tady mají fanoušci opět na co těšit.

Pořadatelé festivalu pro fanoušky připravili speciální možnost nákupu zvýhodněných vstupenek, která platí do 31. 1. 2022.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Video: Olympic láká na box "Trilogie" parádní novou verzí baladické "Kartotéky" (11.03.2024 08:11)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Olympic vydává luxusní box "Trilogie" a pojede k němu rozsáhlé turné (26.02.2024 12:21)
- Minirecenze: Dvojalbum "Soft Rock Line 1969 - 1989" nabízí to nejlepší z bigbítových balad i něco navíc (20.02.2024 20:45)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Scooter oslaví třicet let fungování novým albem, zahrají i na Benátské! (03.02.2024 10:44)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu