Mladý český písničkář René Matlášek vydává druhé album "Tlusté čáry"

13.01.2022 09:47 - Milan Menčík | foto: Klára Čadová

Další z mladých českých písničkářských nadějí se jmenuje René Matlášek. Ostravský muzikant vyhrál několik talentových soutěží, účastnil se i SuperStar a na konci roku 2021 vydal druhou sólovou desku "Tlusté čáry".

René Matlášek - Tlusté čáry
© MAR production, s r.o.
Finančně mu na ni prostřednictvím crowdfundingové kampaně přispěli jeho fanoušci, kterým přislíbil modernější zvuk. Jestliže debut "Mezi prsty" mu produkovali zkušení bardi, jeho následovníka svěřil mladému realizačnímu týmu, jemuž vévodil jedenadvacetiletý Vít Štaigl, který Matláška na pódiích doprovází s kytarou.

"S Víťou jsme toho natočili již dost na to, abych věřil, že to dobře dopadne, a musím říct, že výsledek předčil moje očekávání," pochvaluje si nadějný muzikant i autor, který píše skladby i jiným interpretům (například "Do peřin" pro Petra Bende nebo "Zamotaná" pro Barboru Štanclovou).

Nové album obsahuje tucet skladeb. Matlášek si slibuje, že ho bude moct představit například na odložených společných koncertech právě s Petrem Bende i při jiných příležitostech. Vy si ho můžete poslechnout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY