Tvůrci seriálu "Cobra Kai" si nikdy nemohli dovolit použít "Thunderstruck" od AC/DC

12.01.2022 11:31 - Honza Balušek | foto: Netflix

Součástí hudebního podkresu filmů i seriálů jsou zpravidla také písničky. Mnohokrát jsou pro daný titul přímo napsány, občas jsou to úplně nové skladby, jindy naopak slavné hity. Ale ne každý tvůrce si může dovolit mít ve svém počinu přesně takový hudební doprovod, jaký by si přál. O dosud nenaplněné touze použít v nějaké scéně legendární hit "Thunderstruck" od AC/DC se nedávno svěřili autoři karatistického seriálu "Cobra Kai".

Jeden ze současných největších hitů Netflixu před pár dny představil čtvrtou sérii s tím, že streamer jej prodloužil i o sezónu pátou. Rocková muzika hraje v "Cobra Kai" velkou roli, a tak se při propagaci aktuálních dílů jeden z tvůrců pořadu Jon Hurwitz svěřil, že jejich velkým snem je použít právě tento hit australských rockerů. Ale nejen to. Samotnou písničku už několikrát vepsali do scénáře, ale nikdy se doposud nestalo, aby jim v rozpočtu zbylo tolik peněz, aby ji mohli opravdu použít. V aktuální řadě se skladba měla objevit v montáži z tréninků, hudební šéf seriálu Michelle Johnson ale nakonec sáhl po levnější variantě v podobě songu "Breakin’ Outta Hell" jiné australské kapely Airbourne.

A jak by vypadaly Hurwitzovy naplněné hudební sny? Kdyby to prý bylo možné, soundtrack všech epizod by tvořily hlavně písně od AC/DC, Bon Jovi či Guns N' Roses. I tak v show ale můžeme slyšet slavné melodie od jiných rockových veličin, nechyběly v ní třeba hity od Mötley Crüe, Poison, Journey, Foreigner nebo REO Speedwagon.

V souvislosti s rozpočtem na hudební stránku seriálů můžeme v opačném gardu zmínit třeba titul "Po životě" Rickyho Gervaise, který za několik dnů nabídne také na Netflixu svou třetí, závěrečnou řadu. Autor se před nedávnem svěřil, že pro písničkový podklad dostal od streamera v podstatě neomezený rozpočet a při výběru muziky nemusel dělat vůbec žádné kompromisy.

Tvůrci "Cobra Kai" si ale rozhodně nestěžují, sami se svým seriálem prožili několikrát po životě. Samotná show navazuje na filmovou trilogii "Karate Kid" a původně byla originálním pořadem platformy YouTube Red. Po jejím zrušení Kobru zachránil Netflix, kde se nečekaně stala obrovským hitem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY