shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 47. týden 2021

Viktora Sheena na cestě za triumfem v českém albovém žebříčku nezastavila ani Adele

Vydáno: 02.12.2021 15:55 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Viktor Sheen

Tuzemskou rádiovou hitparádu nadále vede Dua Lipa, zato v pořadí alb došlo k souboji dvou výrazných novinek. Viktor Sheen, jehož hudba se dlouhodobě těší mimořádné popularitě na streamovacích platformách, nakonec s nahrávkou "Příběhy a sny" porazil očekávanou čtvrtou studiovku Adele.

Dua Lipa - Love Again
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa s "Love Again" přidává celkově čtvrté vítězství v rádiovém éteru. Na paty jí sice tentokrát šlapala Adele s "Easy On Me", zatím se však musela britská diva spokojit s postupem o tři příčky a aktuálním stříbrem. Singl ze zpěvaččina nového alba "30" se v pořadí vyskytuje teprve šest kol a nejspíš o něm v příštích týdnech ještě dost uslyšíme.

Na medailových stupních se velmi dobře zabydlel Ed Sheeran, jehož hit "Bad Habits" znovu uhájil bronzové postavení. V první trojici se třicetiletý hudebník vytrvale drží už šestnáct kol, přičemž jedenáctkrát stanul na vrcholu.

Na čtyřku si polepšili Lost Frequencies a Calum Scott ve společném songu "Where Are You Now", jenž poskočil o sedm pozic. Ještě výraznějšího posunu se dočkal irský písničkář Dermot Kennedy - s "Better Day" byl minule devatenáctý, nyní mu patří pětka.

Postavení nejhranější domácí písničky přebírá "Moje milá" od Marka Ztraceného. Ta si sice pohoršila ze čtyřky na šestku, ovšem ještě více klesla hitovka "Ještě jednu noc" od kapely Jelen - ta padá z dvojky na sedmičku.

Premiérově se do top ten podívala skladba "Shivers" Eda Sheerana, další ochutnávka z říjnového alba "=". Jak dlouho asi potrvá, než ji naši čitelní dramaturgové katapultují do čela? Zatím bere osmičku.

Nejúspěšnější novinku obstarali Bastille, kteří nám ze sedmapadesátého řádku přejí "No Bad Days". Skotský zpěvák Tom Walker a řecko-australský rapper Masked Wolf následují na čísle šedesát dva se "Something Beautiful", sedmdesátku si přisvojili OneRepublic zásluhou "Sunshine".

Ze čtyřiasedmdesátého místa se připomíná Avril Lavigne s aktuálním singlem "Bite Me". O poslední čerstvý kus se postaral Xindl X, který vyslal na devadesátou šestou příčku singl "Lovec perel" ze své nové desky "Terapie".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Love Again
  2. Adele - Easy On Me
  3. Ed Sheeran - Bad Habits
  4. Lost Frequencies feat. Calum Scott - Where Are You Now
  5. Dermot Kennedy - Better Days
  6. Marek Ztracený - Moje milá
  7. Jelen - Ještě jednu noc
  8. Ed Sheeran - Shivers
  9. Coldplay - Higher Power
  10. O5 a Radeček - Bra3


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen je opravdový fenomén české scény. Po obrovském komerčním úspěchu předchozích řadovek "Černobílej svět" (2019) a "Barvy" (2020) přišel nyní rapper kazašského původu bez ohlášení s novinkou "Příběhy a sny". Okamžitě s ní zbořil albový žebříček, v top ten se navíc stále drží oba jeho zmíněné starší bestsellery. Aby toho nebylo málo, s jednotlivými songy z aktuální desky zabral Sheen prvních patnáct míst v hitparádě digitálních singlů.

Proti osmadvacetiletému interpretovi přitom stála samotná Adele, největší globální popová hvězda současnosti. Zatímco ve světě její čtvrtá studiovka "30" překonává prodejní maxima letošního roku, u nás se musí spokojit se druhou příčkou. Není ale všem dnům konec, nadcházející týdny ve znamení shánění dárků pod stromeček by jí mohly k jedničce dopomoci. Zpěvaččini fanoušci zřejmě fyzický nosič ocení přece jen víc než Sheenovi mladší posluchači, o nichž je známo, že hojně využívají streamovací služby.

Abba se s "Voyage" po dvou prvenstvích přesunula na bronzový stupínek, o dvě pozice si pohoršili také bramboroví Mirai s "Maneki Neko", top pětku uzavírá Ed Sheeran s "=".

Do elitní desítky se vedle tandemu na prvních dvou místech vměstnala ještě jedna novinka. Na svědomí ji má Sting, který v říjnu oslavil sedmdesátiny. Britský hudebník připravil svou už patnáctou studiovku "The Bridge", která má stmelovat rozkmotřenou společnost. U nás na musicserveru jsme ji ocenili titulem Album týdne, posluchači ji v žebříčku poslali na sedmé místo.

Jednadvacátá příčka se nese ve znamení osvědčené spolupráce - Robert Plant a Alison Krauss navazují titulem "Raise The Roof" na čtrnáct let starou nahrávku "Raising Sand", za kterou získali šest Grammy. Třicátou devátou pozici si zabrala Helena Vondráčková s reedicí alba "Ostrov Heleny Vondráčkové" z roku 1970.

Svým prvním sólovým albem přispěl Roman Holý, otec českého funku startuje s titulem "Strážce klidu, Vol. 1" jako třiaosmdesátý. O pět míst níže zakotvil "Vypravěč písní", tedy Wabi Daněk s třídiskovým výběrem.

Top 10 - alba:
  1. N Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. N Adele - 30
  3. Abba - Voyage
  4. Mirai - Maneki Neko
  5. Ed Sheeran - =
  6. Vladimír Mišík - Noční obraz
  7. N Sting - The Bridge
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Imagine Dragons - Mercury - Act 1

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Dua Lipa se snaží čarovat, její Iluze ale příliš nefunguje (19.04.2024 13:53)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- ABBA oslaví padesátiny průlomové desky "Waterloo" její speciální edicí (02.04.2024 10:49)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu