Lucie Vondráčková láká na nové album společným klipem s Kandráčovci "Honza"

01.12.2021 14:52 - Milan Menčík | foto: M. Hajnová

Lucie Vondráčková je znovu na vlně pracovních úspěchů. To se týká i hudby, protože její singly a klipy mají velmi vysokou sledovanost a například "Vzkaz v láhvi" boří i rádiové hitparády. I v Českém slavíku se umístila v top pětce kategorie zpěvačky.

Lucie Vondráčková - Láskověty
© Supermedia
Ještě před Vánocemi, konkrétně 13. prosince (na svátek Lucie), jí vychází nové studiové album "Láskověty". Zásadní podíl na něm tentokrát mají slovenští autoři. Hudbu složil (ve většině případů) Braňo Jančich a texty Miro Jurika a Mário Brezáni, kteří se podepsali i pod píseň "Honza". Tu Vondráčková natočila společně se skupinou Kandráčovci, jež je na Slovensku velmi populární.

Skladba s pohádkovou tematikou se točila na hradě Devín a zámku Smolenice. Patří k těm, které zpěvačka dala dohromady s kompletní kapelou a ve spojení s cimbálovkou zní hodně dobře. Akustické nástroje, cimbál i atmosféra dokážou vytvořit romantickou náladu. Ondřej Kandráč je na Slovensku superstar a propojení těchto interpretů jasně ukazuje, že Lucie Vondráčková moc neřeší žánry, ale jde po tom, zda ji osloví konkrétní písnička.

"Hraní se skvělými muzikanty je vždycky velká radost. A to Kandráčovci stoprocentně jsou. Sedli jsme si jak hudebně, tak lidsky. A to je myslím z naší společné písničky znát. Je to krásná spolupráce za odměnu," říká Vondráčková a Ondrej Kandráč doplňuje: "Mám velkou radost z této spolupráce, Lucka je neuvěřitelně tvořivý, ale zároveň i pokorný člověk a fantastická zpěvačka. Jsem rád, že u spousty lidí vyvolává písnička emoce dobra a radosti." Vzhledem k tomu, že dva songy na nové album složil Peter Fider a na dvou má zásadní podíl Raego, nemusí to být vždy ku prospěchu věci. Ale tahle poloha jí prostě sedí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY