Nové desky 47/2021 - od Deep Purple přes Westlife po Black Label Society

Nové desky 47/2021 - od Deep Purple přes Westlife po Black Label Society

Vydáno: 01.12.2021 16:35 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Ben Wolf

Vedle rocku a metalu od Deep Purple, Black Label Society, Rhapsody Of Fire, Apsu, Paula Gilberta nebo Nell a The Flaming Lips se činili i domácí hudebníci jako Kateřina Göttlichová, James Harries, Dalibor Janda, Blitz Union nebo Karel Mařík se zhudebněnými básněmi Jiřího Žáčka. Doplnili je Westlife, Christina Perri a vánoční Gary Barlow.

V pátek 26. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Deep Purple - Turning To Crime
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Deep Purple - Turning To Crime
"Turning to Crime" je prvním studiovým albem Deep Purple složeným výhradně z písní, které předtím nahráli jiní umělci. Novinková kolekce vznikla v produkci Boba Ezrina a přichází pouhých patnáct měsíců po poslední studiovce "Whoosh". Nachází se na ní dvanáct skladeb, jež jsou poctou hrdinům a kolegům z hudební branže, mimo jiné Fleetwood Mac, Bobu Dylanovi, Yardbirds, Cream a mnohým dalším. Prvním zveřejněným singlem je "7 and 7 Is" původně od kapely Love a společně s dalšími si jej můžete pustit na YouTube profilu formace.


Westlife - Wild Dreams
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electropop

Westlife - Wild Dreams
Westlife po svém návratu v roce 2018 vydávají své druhé album a celkově dvanáctou desku "Wild Dreams". Pro nástupce nahrávky "Spectrum" připravili celkem jedenáct písniček, které v deluxe verzi doplnila čtveřice živých verzí jejich dřívějších hitů. Pod novinky se autorsky vedle samotných členů formace podepsali také Ed Sheeran, Amy Wadge, Pictrure This, Michael Pollack, Digital Farm Animals, Steve Mac, Wayne Hector, Rami, Ilya nebo Kodaline. Někteří z nich se pak podíleli také na produkci, kde k nim přibyli například Lostboy, Saint + Sinners nebo Jamie Scott. Společně vše nasměrovali na pomezí popu a electropopu. Kompletní průlet albem nabízí irská skupina na svém YouTube a nabídne jej také na vinylu.


Gary Barlow - The Dream Of Christmas
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / big band swing

Gary Barlow - The Dream Of Christmas
Take That si stále dávají pauzu, a tak Gary Barlow přichází po loňské "Music Played By Humans" s již druhou sólovkou. Jak prozrazuje její název "The Dream Of Christmas", půjde o vánoční album, které britský hudebník naplnil ve standardní verzi jedenáctkou písniček, v deluxe edici rozšířené o další pět songů. Vyskládal je především z převzatých skladeb včetně "Wonderful Christmastime" Paula McCartneyho, "Winter Wonderland" nebo "Merry Christmas For Everyone" a k nim přidal i šest vlastních písní. Ve studiu ho dále doplnila zpěvačka a herečka Sheridan Smith, vokální trio The Puppini Sisters, cellista Sheku Kanneh-Mason a velšský zpěvák Aled Jones. Vydáním žije jeho YouTube.


Black Label Society - Doom Crew Inc.
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Label Society - Doom Crew Inc.
S jedenáctou studiovkou přichází heavymetalová sebranka Black Label Society, za kterou stojí především světoznámý kytarista Zakk Wylde, proslulý díky spolupráci s Ozzym Osbournem. Novinka dostala název "Doom Crew Inc." a kromě digitálního a CD formátu bude k dostání také na vinylu a v luxusní edici, jež obsahuje mimo jiné vinyl, CD box a kazetu. Posluchači se mohou těšit na dvanáct kousků, které vznikaly ve Wyldeově domácím studiu Black Vatican. Ukázku v podobě singlu "Set You Free" najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Kateřina Göttlichová - Zimnice
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folklor / world music

Kateřina Göttlichová - Zimnice
Spoluzakladatelka cenami Anděl ověnčených BraAgas Kateřina Göttlichová se rozhodla, že to zkusí také sólo a vydává svůj debut "Zimnice", na nějž umístila skladby postavené na slovanských lidovkách a world music. Texty starých písní spolu s autorskou folklorní hudbou vystavila do kontrastu dnešních technologií a využila přitom prvky romské, balkánské a hispánské hudby, doplněné přirozenými zvuky akustických nástrojů jako kytara nebo nyckelharpa, včetně jejich vrzání, skřípění a dalších ruchů. V Sono Studiu je Jan Balcar zacyklil do smyček s příměsí elektroniky. Vedle již zmíněných hudebníků se na nahrávce podílel také jazzový kontrabasista Petr Tichý a klávesista David Göttlich. Více informací o albu, ale i ukázky všech jedenácti kousků naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Christina Perri - Songs For Rosie
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ukolébavky / folk

Christina Perri - Songs For Rosie
Jsou to bezmála tři roky, co nám Christina Perri na albu "Songs For Carmella: Lullabies & Sing-a-Longs" představila ukolébavky a písničky, jež napsala pro svou první dceru Carmellu. Název čerstvé kolekce "Songs For Rosie" napovídá, že je věnovaná další dceři, avšak v tomto případě se jedná o velmi hořkou vzpomínku. Je tomu totiž přesně rok, co americká písničkářka porodila, dítě ale bylo bohužel mrtvé. Přesto i pro Rosie natočila třináct písniček, které sestavila z různých skladeb včetně "Somewhere Over The Rainbow", Chaplinovy "Smile", Beatlsovské "Here Comes The Sun", klasiky "Edelwise", "La La Lu (For Elvis)" Peggy Lee nebo "Lullaby (Goodbye My Angel)" Billyho Joela. Emotivní nahrávku představuje na svém YouTube.


Nell Smith And The Flaming Lips - Where The Viaduct Looms
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soft psychedelic rock

Nell And The Flaming Lips - Where The Viaduct Looms
Čtrnáctiletá hudebnice Nell Smith a psychedelická rocková skupina The Flaming Lips spojily své síly, aby dodaly hudebnímu světu devět coververzí Nicka Cavea. Album "Where The Viaduct Looms" je neotřelým případem toho, jak se fanynka spojila se svojí oblíbenou kapelou a společně s ní natočila předělávky songů muzikanta o padesát let staršího, přičemž originály navíc nikdy neslyšela. Frontman The Flaming Lips Wayne Coyne ovšem rozptyluje veškeré pochybnosti: "Nell ukazuje pozoruhodné porozumění písni, pocit bez vášně, který je krásný i mrazivý. Prostě to miluji." Posoudit můžete na YouTube.


Blitz Union - Absolution
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM rock

Blitz Union - Absolution
Pražská formace Blitz Union zaujala (nejen české) posluchače jednak svým mixem EDM a rocku, jednak propracovanými videoklipy. Po několika singlech, dvou ípíčkách a hromadě koncertů letos muzikanti vydávají albový debut. Jmenuje se "Absolution" a nabízí celkem dvanáct písní - tedy pouze v případě verze na CD, na streamovacích platformách je o dva kousky méně. Nahrávku propaguje singl "Candidate", na jehož klip se můžete podívat na YouTube profilu skupiny.


Rhapsody Of Fire - Glory For Salvation
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický power metal

Rhapsody Of Fire - Glory For Salvation
Oblíbená italská powermetalová formace Rhapsody Of Fire připravila pro své posluchače novou, v pořadí třináctou studiovou desku "Glory Of Salvation". Jde o druhou část velkolepého díla "The Nephilim's Empire Saga" z loňského roku. Z rádií můžete znát hned několik singlů - "I'll Be Your Hero", "Magic Signs" nebo "Terial The Hawk". Albem žije YouTube kanál vydavatelství AFM Records.


EP

  • Bryson Tiller - A Very Different Christmas
    Celkem sedm vánočních skladeb lehce přesahujících čtvrt hodiny přichystal americký zpěvák a rapper z Kentucky. Doprovodili ho při tom Kiana Ledé, Justin Bieber, Poo Bear, Tayla Parx a jeho dcera Halo. Většinu nových songů sdílí na svém YouTube.
  • Smith / Kotzen - Better Days
    Adrian Smith a Richie Kotzen pokračují ve spolupráci a na své lednové album navazují čtveřicí písní včetně jedné, v níž je doplnil ještě Mike Portnoy. Kytarové riffy znějí také na jejich YouTube.
  • Zebrahead - III
    Kalifornská punk-rocková formace se po předloňském albu "Brain Invaders" vrací s již druhým EP, které nazvala poněkud nelogicky "III". Produkce pětice skladeb se opět ujal basák Death By Stereo Paul Miner a výsledek je ke slyšení na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Grace Davies - I Wonder If You Wonder: třetí EP anglické účastnice X FactoruYouTube
SF9 - Rumination: jubilejní desáté EP k-popového boybanduYouTube
Soda Blonde - I Still Have Feelings For You: alternativní verze písniček irské kapelyYouTube


Paul Gilbert - Twas
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální rock

Paul Gilbert - Twas
Vánoční instrumentální písně v podobě kytarové ekvilibristiky? No, proč ne. Paul Gilbert, mimo jiné kytarista Mr. Big, přináší na svém solovém albu s názvem "Twas" opravdu neotřelý pohled na známé sváteční skladby. Inspirovaly jej klasiky od Nata Kinga Colea, Loretty Lynn, Stevieho Wondera, Barbry Streisand, Johnnyho Mathise, Elly Fitzgerald a The Ventures. Ty doplnil několika novými vlastními vánočními písněmi. Hudebně se nechal unést svými kytarovými hrdiny, jako jsou Eddie Van Halen, Alex Lifeson, Johnny Winter, Jimi Hendrix či Jimmy Page. Atmosféru blížících se svátků můžete nasát na Gilbertově YouTube profilu.


Různí - Jiří Žáček, Karel Mařík: Zpověď
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Různí - Jiří Žáček, Karel Mařík: Zpověď
Jiří Žáček patří k nejčtenějším českým básníkům. Jeho tvorba, v níž dokázal skloubit lyriku a humor, oslovuje čtenáře a čtenářky všech generací už pět desetiletí. Hudební skladatel, kytarista a akordeonista Karel Mařík se rozhodl, že některé jeho básně zhudební a výsledkem je dvou hodinové dvojalbum obsahující celkem dvaadvacet písní. K jejich nazpívání si přizval interprety různých žánrů i věku. Pochopitelně nechybí jeho manželka a někdejší finalistka SuperStar Kristýna Peterková, k níž se přidali František Černý, Igor Timko, Petr Janda, Daniel Hůlka, Helena Vondráčková, Marta Jandová, Ivana Klimentová, Marta Berkyová, Jan Dolanský, Roman Zach a STIGO. Ukázky z alba na pomezí folku, folkloru a popu naleznete na Supraphonline. Součástí je také kniha vybraných básní Jiřího Žáčka s originálními kolážemi Vratislava Nohy.


Remedy - Remedy Meets Wu-Tang
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Remedy - Remedy Meets Wu-Tang
Ross Filler aka Remedy je prvním bělošským a židovským rapperem, kterého přizval ke spolupráci slavný Wu-Tang Clan. Stalo se tak už před dvěma desítkami let, a jak napovídá název novinky "Remedy Meets Wu-Tang", napsali nyní další kapitolu. Inspectah Deck, Cappadonna a Ghostface Killah jsou podepsaní pod čtrnácti tracky coby producenti a najdete je i mezi hosty, kde k nim dále přibyli ještě RZA, Conway, Method Man, Masta Killa, Solomon Childs, Street Life, Shyheim, Killah Priest a Trife Diesel. Promují je na YouTube kanálu Ghostface Music


The Tea Party - Blood Moon Rising
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

The Tea Party - Blood Moon Rising
Jako takovou oslavu své třicetileté existence pojalo kanadské rockové trio The Tea Party čerstvou desku "Blood Moon Rising". Ta je první studiovkou od "The Ocean At The End" z roku 2014 a obsahu jedenáct skladeb, které vznikaly posledních pět let v Kanadě a v Austrálii. Kapela, jež prodala ve světě více než dva miliony nosičů, kombinuje klasický hard rock s vlivy blues, progresivního rocku a východním prvky. A navíc vystupuje v nezměněném složení Jeff Martin (zpěv,kytara), Jeff Burrows (bicí) a Stuart Chatwood (basa, klávesy). Zaposlouchejte se do nových songů na jejich YouTube profilu.


Soundtracky

Různí - Licorice Pizza (soundtrack)

Různí - Licorice Pizza (soundtrack)
Americký snímek "Lékořicová pizza" vstoupí do kin až na první svátek vánoční a do těch českých až na jaře, nicméně jeho soundtrack si můžeme poslechnout již nyní. Vzhledem k tomu, že sleduje osud jedné lásky napříč roky, najdete na něm písničky řady hudebních legend. Vedle sebe se tu vyskládali Nina Simone, Chris Norman & Suzi Quatro, Bing Crosby & The Andrews Sisters, Sonny & Cher, Chuck Berry, The Doors. Paul McCartney s Wings, David Bowie, Gordon Lightfoot, Donovan, The Jeff Beck Group, Blood, Sweat & Tears nebo Taj Mahal. Kompletní seznam včetně ukázek nabízí Supraphonline.

Různí - Okupace (soundtrack)
Různí - Okupace (soundtrack)
Už v srpnu měl premiéru český film Michala Nohejla "Okupace" a nyní se dostává i na soundtrack k němu, který je k dostání také na dvojvinylu. Podstatnou část scénické hudby i písniček pro něj složili členové Kill The Dandies! a především jeho dva členové La Petite Sonja a Hank J. Mancin , kteří se pro účely tohoto filmu přejmenovali na Disco Ocultista. K nim se navíc přidali ještě Madhouse Express, Metronome Blues, Old Folks House, Thee Lazy Eyes, Rán Těla nebo Beps’n’Johnnies. Titulní song najdete na YouTube.

James Harries - Přání Ježíškovi (soundtrack)
James Harries - Přání Ježíškovi (soundtrack)
Zbrusu nový český snímek "Přání Jěžíškovi" se také může pochlubit svým soundtrackem, jehož jediným autorem je anglický hudebník trvale usazený v Česku James Harries. Tento hudebník, který má na svědomí už hudbu ke snímkům "Lidice", "Bobule" a podílel se i na soundtracku filmů "Snowboarďáci" a "Rafťáci" mezi dvanáct písniček zařadil česko-britskou koledu, vánoční rock’n’roll, swingovku, písničku s dětským sborem nebo i svůj hit "Superstition". Ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Cynic - Ascension Codes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / progresivní metal

Cynic - Ascension Codes
Příchod nového alba Cynic by měl být důvodem k bezvýhradným oslavám, přesto se "Ascension Codes" vynořuje zpod oblaku tragédie. Bubeník a spoluzakladatel Sean Reinert opustil kapelu v roce 2015, jeho smrt v lednu 2020 pak silně otřásla jak jeho bývalými spoluhráči, tak fanoušky. Necelý rok nato, v prosinci 2020, zemřel basák souboru Sean Malon. Osudem zkoušení zbývající členové skupiny označují novinku jako labutí píseň i znovuzrození. Je to teprve čtvrtá jejich dlouhohrající nahrávka od debutu "Focus" z roku 1993 a přichází sedm let po "Kindly Bent To Free Us". Výsledek můžete posoudit na YouTube.


Dalibor Janda - Moment
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Dalibor Janda - Moment
Album Dalibora Jandy "Moment" vznikalo ve studiích od listopadu 2019 do března letošního roku. Je pojmenováno po stejnojmenné písni, kterou si zpěvák nejen složil, ale i otextoval. Píseň je jakýmsi průvodcem lidským životem od narození, přes klikaté cesty, úspěchy, křižovatky, pády i momenty, které vše najednou v životě zcela změní. Celkem na něm najdete deset autorských písní včetně duetu s Kapitánem Demo, jehož autorem je právě Jiří Burian, a čtyři bonusy v podobě největších zpěvákových písní. Autorem hudby je sám Dalibor Janda, zatímco texty obstarali vedle jeho dvorního textaře Jana Krůty, i Xindl X, Miloš Skalka, Markéta Harasimová nebo Jaroslav Šprongl. Ukázky z desky nabízí Supraphonline.


Proscriptor Mcgovern's Apsu - Proscriptor Mcgovern's Apsu
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Proscriptor Mcgovern's Apsu - Proscriptor Mcgovern's Apsu
Za novou formacíProscriptor Mcgovern's Apsu nenajdete nikoho jiného než původního bubeníka a zpěváka skupiny Absu Proscriptora McGoverna. Tento umělec, vlastním jménem Russ R. Givens, se rozhodl rozpustit svou předešlou kapelu a založit novou se "svěžím skladatelským přístupem". V sestavě najdete mimo jiné kytarového virtuosa Vaggreaze. Trailer k nové desce "Proscriptor Mcgovern's Apsu" na vás čeká na YouTube.


Chinaski - Na vlnách spolu tělem i duší
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Chinaski - Na vlnách spolu tělem i duší
Chinaski aktuálně začínají připravovat nové album, ale svým fanouškům ještě před tím nadělili pod stromeček malý dárek v podobě výběru hitů. Rekapitulaci vzali docela z gruntu, a tak se můžete těšit hned na čtyři CD a celkem šestašedesát písniček. Každá část má své téma i název a z nich je vyskládané i pojmenování titulu "Na vlnách spolu tělem i duší". Kompletní seznam včetně ukázek nabízí Supraphonline.


V krátkosti

  • Roxette - Joyride (30th Anniversary Edition)
    Třicáté výročí nejprodávanější řadovky švédského pop-rockového dua připomíná reedice, kterou nelze nazvat jinak než jako nabušenou. Tři cédéčka nebo čtyři vinyly plné rarit doplní obsáhlý booklet. Více jsme psali zde.
  • G. Love - Coming Back Home For Christmas!
    Méně tradiční vánoční album v rytmu blues, alternativního rocku, rapu a indie připravil frontman filadelfské formace G. Love & Special Sauce. Těšit se můžete na jedenáct písniček a první singly jsou k mání na YouTube.
  • Julie Doiron - I Thought Of You
    Členka kanadských Eric's Trip se už léta vedle tvorby vlastní formace prezentuje také sólově, ovšem tuto část kariéry v roce 2012 na nějaký čas opustila. Nyní se k ní opět vrátila a výsledkem je třináct indie rockových písniček, které sdílí na svém bandcampu.
  • Hasse Fröberg & Musical Companion - We Are The Truth
    Švédští progresivní rockeři HFMC označují svou pátou řadovku "We Are The Truth" jako "hodně komplexní a promyšlenou". Textově je voláním po soucitu, respektu a lásce. Novinku bokovky kytaristy a zpěváka The Flower Kings můžete ochutnávat na YouTube .
  • Radwimps - Forever Daze
    Japonská rocková partička Radwimps přináší na albu "Forever Daze" čtrnáct písní, jež představují bezhraniční a bezžánrovou spolupráci hudebníků Masaki Suda, Awich a Iri jako svébytných autorů. Zaposlouchejte se na YouTube.
  • Paolo Conte - Live At Venaria Reale
    Jeden z italských matadorů natočil svůj nový živák v Královském paláci Venaria Reale nedaleko Turína, kde ho doplnil jedenáctičlenný orchestr. Něco málo z něj odhaluje trailer na YouTube.
  • Rufus Wainwright, Amsterdam Sinfonietta - Rufus Wainwright And Amsterdam Sinfonietta (Live)
    Již několik let spolupracuje známý kanadský zpěvák s amsterdamským symfonickým orchestrem a na příští rok mají v plánu evropské turné. Nyní vydávají záznam společného koncertu a upoutávkou je "Argentina" na YouTube.
  • Negură Bunget - Zău
    Rumunská avantgardně-ambientní blackmetalová skupina z Temešváru vznikla v roce 1994 pod názvem Wiccan Rede. Od roku 1995 nese současný název, který ve staré rumunštině znamená "černý mlžný les". Novinka "Zău" získává za svou unikátnost lehce nadprůměrné hodnocení, ale vy si udělejte obrázek sami - na YouTube je video k singlu "Tinerețe Fără Bătrânețe".
  • Victory - Gods Of Tomorrow
    Svého času jedna z předních formací metalové scény se po deseti letech vrací potěšit své fanoušky! Deska "Gods Of Tomorrow" přináší včetně bonusu čtrnáct kousků, na kterých kytarista Herman Frank (známý třeba z Accept) spolupracoval se zpěvákem Giannim Pontillem, kytaristou Mikem Pesinem, baskytaristou Maltem Frederikem Burkertem a bubeníkem Michaelem Steinem.
  • Hypocrisy - Worship
    S novinkou "Worship" si švédská deathmetalová sebranka udělala již třináctý zářez na své diskografické pažbě. Nahrávka obsahuje jedenáct kousků a jeden z nich - pilotní singl "Chemical Whore" - můžete znát i z rádií. Klip k němu najdete na YouTube
  • In Mourning - The Bleeding Veil
    Švédská melodická deathmetalová skupina připravila šestou studiovku "The Bleeding Veil". Milovníci žánru si už zvykli, že právě ze Švédska (a samozřejmě dalších severských zemích) pocházejí jedny z nejlepších kapel a podle dosavadních recenzí novinky In Mourning nejsou ani oni výjimkou. Posuďte sami a poslechněte si song "Thornwalker" na YouTube
  • Man With A Mission - Break And Cross The Walls I
    Osazenstvo kapely Man With A Mission mělo s novinkou "Break And Cross The Walls" úplně jiné plány: muzikanti ji chtěli vydat jakou rozsáhlou dvoudiskovou edici, ale kvůli omezeným nahrávacím možnostem během pandemie se rozhodli materiál rozdělit. Výsledek potěší zejména rock'n'rollové fanoušky, ukázky najdete na webu Amazon.
  • Ally - Vánoční tradice
    Deset originálních vánočních písní nazpívala na své album zpěvačka z Milevska. Jejich autorem je David Csenge (Ewa Farna, Marek Ztracený, Olga Lounová) a hosty Roman Anděl, houslistka Andrea Jiskrová a dětský sbor Coro Piccolo známý ze spolupráce s Marií Rottrovou. Titulní song má už i svůj videoklip.
  • Lindy-Fay Hella & Dei Farne - Hildring
    Norská zpěvačka a členka kapely Wardruna se spojila s dalšími hudebníky a jak zjistíte na bandcampu, v devíti písničkách míchají temně znějící folk, pop, world music a také fragmenty ambientu a elektroniky.
  • Michal Hrůza - Hity & Příběhy (Best Of...)
    Český skladatel, zpěvák a hudebník představuje svůj první kompletní výběr nejúspěšnějších skladeb a hitů mapující jeho dvacetiletou karieru a vycházející u příležitosti jeho padesátých narozenin. Jeho náplň najdete na Supraphonline.
  • NiziU - U
    Minulý rok vlítla na asijskou popovou scénu nová devítičlenná dívčí formace, a i když pochází z jihokorejského Soulu, prozatím slaví úspěch především v Japonsku. Zda tomu tak bude i po vydání debutu "U", můžete hádat u jejich YouTube.
  • Richard Dawson & Circle - Henki
    Anglický folkový písničkář se pro nahrání alba "Henki" spojil s finskými experimentálními rockery a výsledkem je celkem sedm skladeb, které jsou ke slyšení na bandcampu.
  • Sun O))) - Metta, Benevolence BBC6 Live: On The Invitation Of Mary Anne Hobbs
    Američtí metaloví experimentátoři přijali na konci svého turné v roce 2019 pozvání od britské DJky a hudební žurnalistky do jejího pořadu v BBC6. Co z toho vzniklo, zjistíte na bandcampu.


    Dále stojí za pozornost

    R.A.P. Ferreira - The Light-Emitting Diamond Cutter Scriptures: americký rapper dříve známý jako MiloYouTube
    Helmet - Live And Rare: živáky a rarity amerických alternativních metalistůweb
    Imminence - Heaven In Hiding:švédský alternativní metalcoreYouTube
    Teddy Swims - A Very Teddy Christmas:vánoční deska člena WildHeartYouTube
    µ-Ziq & Mrs Jynx - Secret Garden:vzrušující elektronické spojeníbandcamp


    Dále vychází:

    Aerosmith - Aerosmith 1971: The Road Stars Hear
    Alien Force - We Meet Again
    All Are To Return - All Are To Return Ii
    Allie X - Cape God (Deluxe)
    Archgoat - Worship The Eternal Darkness
    Asia - The Official Live Bootlegs, Volume One
    Bitumen - Cleareye Shining
    Blodtår - Blodtår
    Bones - Scraps
    Bright World - Cloud Parade
    Catacomb - Embrace Decay
    Color Dolor - Blurry Things
    Cousin Kula - Double Dinners
    Cynic - Ascension Codes
    Daedelus And Joshua Idehen - Holy Water Over Sons
    Dan Sartain - Arise, Dan Sartain, Arise
    Daryl Hall & John Oates - Live At The Troubadour
    Deine Lakaien - Dual +
    Deko - Nu Radio!
    Dishell - Teutonic Beat
    DJ Cam & Frédéric Beneix - Wine4Melomanes
    DJ Neptune - Greatness 2.0
    Drop On Glass - Light As A Feather
    Emét - Carlin’S Farm
    Eternal Evil - The Warriors Awakening Brings The Unholy Slaughter
    Eternity’s End - Embers Of War
    Fawns Of Love - Innocence Of Protection
    Fortress - Don’t Spare The Wicked
    Gaho - Fireworks
    Gemini - Inside Out
    Ghost9 - Now : Who We Are Facing
    Godhead Machinery - Monotheistic Enslavement
    Hasse Fröberg & Musical Companion - We Are The Truth
    High Fighter - High Fighter Live At WDR Rockpalast
    Hugh Reid And The Velvet Underpants - I’D Rather Have A Bottle In Front Of Me Than A Full Frontal Lobotomy
    Chris Kelly - Your Day Begins Again
    I Helvete - Sinisten Puiden Nitty
    Imperial Triumphant - An Evening With Imperial Triumphant
    Internazionale - Vestiges Of Nature
    Jakub Hübner - Jsou Vánoce!
    Jasss - A World Of Service
    Joey Landreth - All That You Dream
    Jonas Lindberg - Miles From Nowhere
    Kid Bookie - Cheaper Than Therapy
    Killthelogo - Reset
    Kobi Onyame - Don’T Drink The Poison
    Lil Yee - Unbreakable
    Lock Up - The Dregs Of Hades
    Mach-Hommy - Notorious Dump Legend
    Nic Chester - The Skipping Girl
    Noëp - No Man Is An Island
    Nuclear Death - Planet Cachexial
    Opera Diabolicus - Death On A Pale Horse
    Oscar Peterson Quartet - A Time For Love
    Paul Gilbert - Twas
    Prehistoric Pigs - The Fourth Moon
    Proscriptor McGovern's Apsu - Proscriptor Mcgovern's Apsu
    Proscriptor McGovern's Apsu - Proscriptor Mcgovern's Apsu (BluRay)
    Radwimps - Forever Daze
    Resolve - Between Me And The Machines
    Riki - Gold
    Robert Görl And Daf - Nur Noch Einer
    Různí - House Music Box
    Různí - Top20.cz 2021 / 2
    Ryan Hamilton - 1221
    Satin White - Not Greyed At All
    Servant - Blessed By The Light Of A Thousand Stars
    Shun - Songs From The Centrifuge
    Sodom - M-16 (20th Anniversary Edition)
    Sodom - M-16 (20th Anniversary Edition) Boxset
    TDW - Fountains
    Teeth - Finite
    Thanatos - Covered Country
    The KCBCS - Color Box
    The KVB - Unity
    The Ocean - Phanerozoic Live
    Twiins - Zlatá braná dokorán
    Two Headed Emperor - Deracination
    Václav Hybš - Silvestry Václava Hybše
    Vardis - Guaranteed No Overdubs: 100 Mph @ 100 Club
    Waltari - 3rd Decade - Anniversary Edition
    Wars - A Hundred Shivers
    We Are The Catalyst - Perseverance
    When The Deadbolt Breaks - As Hope Valley Burns

    Vychází na vinylu:
    Andra Day - Merry Christmas From Andra Day
    Art Of Noise - Noise In The City - Live In Tokyo
    Beth Hart & Joe Bonamassa - Don´t Explain
    Black Label Society - Doom Crew Inc.
    Black Veil Brides - The Phantom Tomorrow
    Dan Bárta & Gustav Brom Czech Radio Bigbang - I Killed This Song At Karaoke Last Night
    Daryl Hall & John Oates - Live At The Troubadour
    Dave Clark Five - Glad All Over
    David Bowie - Brilliant Adventure (1992-2001)
    Deep Purple - Turning To Crime
    Deep Purple - Turning To Crime (Limited)
    Emerson, Lake & Palmer - Pictures At An Exhibition
    Exodus - Impact Is Imminent
    Gerry Mulligan - Night Lights (Vinyl Reissue)
    Goldfrapp - Head First
    Hypocrisy - Worship
    Ike & Tina Turner - Cussin', Cryin' & Carryin' On
    Inspiral Carpets - Life
    Joe Strummer - Johnny Appleseed (12'' Maxi Single Rsd Bf 2021 Exclusive)
    Madness - Absolutely
    Modern Talking - In The Garden Of Venus
    Motorhead - The Lost Tapes Vol. 1
    Nazareth - Nazareth
    Omar Khorshid - Giant + Guitar (Vinyl Reissue)
    Omega - Anthology 1968-1979
    Paolo Conte - Live At Venaria Reale
    Pat Metheny - Road To The Sun
    Proscriptor Mcgovern's Apsu - Proscriptor Mcgovern's Apsu
    Rhapsody Of Fire - Glory For Salvation
    Richard Müller - LSD
    Roxette - Joyride (30th Anniversary Edition)
    Rufus Wainwright Amsterdam Sinfonietta - Rufus Wainwright Amsterdam Sinfonietta (Live)
    Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone (12'' Maxi Single)
    Sigur Rós - Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust
    Slade - Slade In Flame
    Smith & Kotzen - Better Days (Ep)
    Sodom - M-16 (20th Anniversary Edition)
    Škwor - Sliby & Lži
    Teddy Swims - A Very Teddy Christmas
    The Mars Volta - Noctourniquet (Vinyl Reissue)
    The Snuts - W.l. (Live From Stirling Castle)
    Therapy? - Nurse
    Thundercat - The Golden Age Of Apocalypse (Vinyl Reissue)
    Waltari - 3rd Decade - Anniversary Edition
    Westlife - Wild Dreams

    EP:
    A Place To Bury Strangers - Hologram: Destroyed & Disassembled
    Alera - Beware The Snake
    Ama Lou - At Least We Have This
    Blind Summit - Hell And Heresy
    Coilguns - Shunners/Burrows
    Franky Wah - Why Not Me
    Joseph Izaeya - Harder Truths
    Nina June - Meet Me On The Edge Of Our Ruin
    Paisley Parc - Long Time Coming
    Pave The Jungle - Waiting For Nothing
    Repentance - Volume 1
    Scalping - Flood Remixed
    Scars Of Solitude - If These Walls Could Talk
    Serpent Cobra - Helter Skelter
    Shida Shahabi - Alvaret (soundtrack)
    Stellar Void - Chrysalis
    Vaneno - Struggle Through Absurdity

    Reedice:
    Dead Head - Haatland
    Exodus - Impact Is Imminent
    In Flames - Whoracle
    Lisa Stansfield - Affection
    Loudness - Lightning Strikes
    Nuclear Death - Planet Cachexial
    Popol Vuh - Agape Agape
    Popol Vuh - Cobra Verde
    Popol Vuh - Coeur De Verre
    Popol Vuh - Seligpreisung
    Popol Vuh - Vol. 2 - Acoustic & Ambient Spheres (Boxset)
    Richard Müller - Lsd
    Saga - Detours
    Saga - Full Circle
    The Stranglers - 10
    Therapy? - Nurse
    Yukihiro Takahashi - Neuromantic

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
    Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
    Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
    Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
    Pearl Jam - Dark Matter 8/10
    Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Chinaski startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouštějí kanál na Herohero a chystají další dárky (24.04.2024 13:39)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe