Pohled do českých hitparád - 44. týden 2021

Ed Sheeran s "=" podle očekávání ovládl český albový žebříček

Vydáno: 11.11.2021 16:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Mark Surridge

Také tuzemským hudebním trhem zahýbala vysoce očekávaná novinka Eda Sheerana. Zpěvák pokračující v tradici matematických znamének převálcoval s nahrávkou "=" všechny soupeře a stanul v čele albového žebříčku. V rádiích ke změně na první příčce nedošlo.

Dua Lipa - Love Again
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa navázala na minulý vavřín a s "Love Again" přidává svůj druhý triumf. Už šestý singl z původní edice jejího loňského albového trháku "Future Nostalgia" oficiálně vyšel letos v březnu, u nás se však největšího úspěchu dočkává až nyní. Připomeňme, že zmíněná deska je od února dostupná také v bohatší "The Moonlight Edition".

Ed Sheeran, který s "Bad Habits" pořadí kraloval jedenáct týdnů bez přerušení, nyní podruhé zapisuje stříbro. Nově se na medailové stupně podívali Becky Hill a David Guetta díky songu "Remember". Na současnou trojku postoupila spolupráce britské zpěvačky a francouzského DJe z minulé sedmé příčky.

Významně si polepšila také Minelli. Za tímto pseudonymem se skrývá rumunská interpretka Luisa Ionela Luca, bývalá členka dívčí formace Wassabi. Její písnička "Rampampam" zanfungovala jako virální hit v mnoha evropských zemích, u nás stoupá z čísla dvacet na čtyřku.

Do top pětky razantně vtrhla Adele, s "Easy On Me" se jí to povedlo za pouhé tří týdny. Singl z předpokládaného albového bestselleru "30", který uslyšíme už 19. listopadu, bortí světové žebříčky a překonává rekordy. Zatím vše napovídá tomu, že i u nás bude v následujících týdnech aspirovat na vítězství.

Novinek tentokrát není mnoho, do první stovky se vměstnaly jen tři. O tu nejvýše postavenou se postaral Justin Bieber s "Ghost". Šestý singl ze zpěvákovy březnové studiovky "Justice" začíná jako sedmdesátý první nejhranější.

Zbývající dva čerstvé kousky pocházejí od tuzemských kapel. The Silver Spoons s česko-britským obsazením se v "Don't Trust You" spojili s Ulyssem Wellsem, kterého zpěvák Augustine Dunn poznal už v dětství - společně tehdy vyrůstali ve Francii. V prvním týdnu bodují na devadesáté první řádce.

Jako pětadevadesátí odstartovali Czech It s romanticky laděnou písní "Mountains". Skupina z Týnce nad Sázavou v ní otevírá téma astrálního cestování.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Love Again
  2. Ed Sheeran - Bad Habits
  3. Becky Hill & David Guetta - Remember
  4. Minelli - Rampampam
  5. Adele - Easy On Me
  6. Imagine Dragons - Wrecked
  7. Jelen - Ještě jednu noc
  8. Mirai - Volám
  9. Coldplay - Higher Power
  10. Marek Ztracený - Moje milá


Ed Sheeran - Equals
© facebook interpreta
ALBA - Co na tom, že přijetí kritiky je spíše vlažné a někteří fanoušci novou desku zklamaně titulují jako prázdné spotřební zboží - Ed Sheeran s nahrávkou "=" v žebříčcích navzdory všemu a všem válí. Hitovými singly "Bad Habits" nebo "Shivers" si skvěle připravil půdu pro komerční úspěch a nyní sklízí plody své práce. V USA i Velké Británii debutoval se součtem přesahujícím sto tisíc hitparádových bodů a na první místo ho poslali také čeští posluchači.

Minule vítězný Jickson si s "Obsidian" pohoršil až na sedmičku, zato Nik Tendo se opět udržel na medailových stupních. Druhý nejžádanější titul "Jsem v pohodě, sem v prdeli." si zapisuje už dvacátý týden v pořadí. V top trojce se zabydlel i Vladimír Mišík, znovu bronzový s opěvovanou řadovkou "Noční obraz".

Skokany elitní desítky se stali Imagine Dragons, jejichž "Mercury - Act 1" stoupá z devítky na číslo čtyři. Pro čtenáře, kteří se už několik týdnů v komentářích dožadují recenze této nahrávky, máme dobrou zprávu - brzy se dočkají. V top pět nechybí tradičně ani Viktor Sheen se stálicí "Barvy", předešlá studiovka "Černobílej svět" následuje hned na šesté pozici.

Příznivce tuzemského rocku potěší novinka kapely Traktor, která začíná na třiadvacátém místě. Podle tiskové zprávy je "Sedmá strana kostky" především "pestrobarevným rockovým spektáklem, který dokáže zabrnkat na všechny myslitelné struny v těle fanouška tvrdé hudby".

Dvacátou šestkou řádku obsadil Xindl X s osobní deskou "Terapie", kterou kompletně skládal v první vlně pandemie a později dokončoval na dálku ze svého druhého domova na Tenerife. Křest je naplánován na 25. listopadu do pražského O2 universa.

Heavymetaloví U.D.O. zakotvili s "Game Over" na číslovce šedesát pět, o dvě příčky níže boduje mistr kytary Joe Bonamassa zásluhou "Time Clocks". Také poslední novinka vzešla ze žánru tvrdé hudby. Na svědomí ji mají v Helsinkách založení Beast In Black, začíná jako pětadevadesátá nejžádanější a jmenuje se "Dark Connection".

Top 10 - alba:
  1. N Ed Sheeran - =
  2. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  3. Vladimír Mišík - Noční obraz
  4. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Jickson - Obsidian
  8. Olivia Rodrigo - Sour
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Coldplay - Music Of The Spheres

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Dua Lipa se snaží čarovat, její Iluze ale příliš nefunguje (19.04.2024 13:53)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Video: Becky Hill dává v "Outside Of Love" taneční hudbě duši (02.04.2024 18:53)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Becky Hill v živáku "Never Be Alone" ukazuje, proč ovládne letošní Beats For Love (18.03.2024 13:55)
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe