shop.musicserver.cz
I v okupovaném baru může hrát skvělá hudba. Vychází jedinečná vinylová edice soundtracku ke snímku Okupace

I v okupovaném baru může hrát skvělá hudba. Vychází jedinečná vinylová edice soundtracku ke snímku Okupace

Vydáno: 05.11.2021 10:22 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Full Moon Forum
Jedna noc, jeden bar. Ospalý večírek herců po představení naruší návštěva nezvaného hosta. Atmosféra čpí zbabělostí, vodkou a houstne spolu s přibývajícími oblaky cigaretového dýmu. Charaktery se lámou... Černá komedie Okupace režiséra Michala Nohejla zaujala při srpnové premiéře vizuálně vytříbeným stylem i sugestivní náladou, mezinárodní uvedení ji čeká 18. listopadu na áčkovém filmovém festivalu Black Nights v Tallinnu. Nedílnou součástí snímku je vtahující hudební doprovod, na kterém se podíleli zejména členové Kill the Dandies! Soundtrack ke snímku Okupace vychází 26. listopadu v podobě dvojitého LP. Limitovaná edice obsahuje kromě dvou barevných vinylů také unikátní plakát podepsaný herci a vstupenku na křest.

Filmový soundtrack ke snímku Okupace uvedla v rámci premiéry snímku pilotní píseň "How to Hold a Gun". "Původním zadáním byl koncept vycházející z ruské lidové skladby 'Kaťuša'. Nápad ale prošel mnoha změnami, zejména když jsme začali hlouběji pronikat do příběhu a estetiky filmu. Podle mého by tyhle věci neměly mít klasickou logiku. Mám rád, když jsou významy skryté a objevují se nahodile," říká člen skupiny Hank J. Mancini a zpěvačka La Petite Sonja ho doplňuje: "Píseň je o nevyrovnaném vztahu mladšího a staršího bratra. Ani jsme netušili, jak moc bude z hlediska současného dění aktuální."

Předprodej alba bude spuštěn 5. listopadu, spolu s uvedením singlu "The River". K němu La Petite Sonja dodává: "Píseň 'The River' je částečnou parafrází zmiňované 'Kaťuši', která se tak do filmu nakonec dostala. Originální ruská píseň je o naději a všemocné lásce k vlasti. Ta naše je temná balada o smrti, která se neslituje ani nad nejčistšími city."

Okupace soundtrack
© Full Moon Forum
Na soundtracku se objevuje pilotní skladba snímku "How to Hold a Gun" hned ve třech verzích, včetně ruské, kterou zpívá ukrajinský herec Alexej Gorbunov, představitel opilého důstojníka sovětské armády. Kromě této a dalších písní Kill the Dandies! kolekce obsahuje také skladby skupin Madhouse Express, Metronome Blues, Old Folks House, Thee Lazy Eyes, Rán Těla nebo Beps'n'Johnnies.

Scénickou hudbu ke snímku složili La Petite Sonja a Hank J. Mancini pod hlavičkou projektu Disco Ocultista. Jejich pozoruhodně vzdušné a dotažené skladby tvoří více než polovinu kolekce. Hank J. Mancini k tomu dodává: "Režisér Michal Nohejl pracuje podobným stylem jako my. Velmi intuitivně a spontánně, s podivně zvráceným smyslem pro humor a jistou neúctou k autoritám, ale zároveň s okouzlením klasickou estetikou." Hudba podobně jako snímek samotný ignoruje notoricky zmiňovanou normalizační šeď a nabízí k ní magickou, působivou a barevnou alternativu. Odboj, jaký svět neviděl.

Album "Okupace - originální filmový soundtrack" vychází v pátek 26. listopadu v podobě 2LP a také v digitální verzi. Album je umístěno v rozkládacím gatefoldovém obalu a obě vinylové desky zdobí jiná barva. Album bude pokřtěno na dvou koncertních večerech, 20. ledna 2022 v pražském klubu Fuchs2 a 10. února 2022 v brněnském Kabinetu Múz.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Uhrančivý návrat Moimir Papalescu & The Nihilists nepotřebuje na "Mystery Woman In the Acid Pools" nostalgii (25.03.2024 00:00)
- Na světě je šesté číslo Telepatie, hudebního magazínu z podsvětí (17.03.2024 14:21)
- Video: Madhouse Express a Acid Row posílají do světa koncertní verzi společného opusu "Event Horizon" a zvou na silvestrovský večírek (25.12.2023 09:12)
- Recenze: Madhouse Express se na skvělém albu "Something With Space" vznášejí na obláčcích vesmírných mlhovin (13.10.2023 08:00)
- Video: Psychedelici Madhouse Express mají živý klip k "She Knows", představují nové album a lákají na velkolepý křest (21.09.2023 13:34)
- Rozhovory: Ricardo Delfino (Top RoofTop Fest) - Po letech jsem zmlsaný a koncert si nejlépe užiju v zákulisí (20.06.2023 08:00)
- Na karlovarském náměstí ožijí sedmdesátky, Flamengo s "Kuřetem v hodinkách" či soudobí psychedelici Madhouse Express (06.06.2023 09:49)
- Audio: Moimir Papalescu & The Nihilists lákají téměř filmovou skladbou "Call Me Hank" na comebackový koncert (21.05.2023 18:16)
- Fotogalerie: Večírek plný psychedeliky aneb Madhouse Express a Hypnotic Floor v Malostranské besedě (24.02.2023 11:36)
- Domácí psychedelici Madhouse Express spojují síly s Rakušany Hypnotic Floor a míří na společné turné (19.02.2023 10:54)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele U2 AC/DC Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu