Saca v klipu "The Post" vypráví příběh z baru

08.11.2021 09:54 - Hana Bukáčková | foto: Šimon Horák

Ostravská kapela Saca vydává po "Only Physically" další videoklip. Snímek "The Post" vznikal v koprodukci s opavskými filmaři z M.T.-ArtStudia. Námět vznikl v zimě při jedné z konverzací na zpěvákově večírku. Výsledkem bylo šest vět zapsaných do jednoho z přítomných telefonů.

Píseň je převážně kompozicí kytaristy Romana Zikána, kterou pak otextoval zpěvák Matěj Vašíček (barvou hlasu mi trochu připomíná Serje Tankiana). Bicí se nahrávaly v barrandovských First Floor Studios, zbytek v ostravském studiu Mouseville s Michalem Ruckým. Ten se také postaral o finální mix. "Michal v létě přijel na jeden malý festival, na kterém jsme hráli. Po celý set poslouchal náš zvuk naživo a ve studiu se mu pak podařilo dostat tu syrovou energii i do nahrávky," vypráví bubeník Michael Gacek.

Song je de facto o posedlosti jednoho člověka druhým. Jednoduchý klip se zvláštní kamerou popisuje příběh kapely jednoho dne v jednom baru. Záběry pocházejí z ostravského klubu Hudební bazar a z Poruby. Výsledek mě baví o něco méně než předchozí singl. "The Post" je temnější, syrovější a taky kratší záležitost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY