shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 42. týden 2021

Coldplay stanuli s "Music Of The Spheres" v čele českého albového žebříčku, Kryštof se výrazně propadli

Vydáno: 27.10.2021 17:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Dave Meyers

V tuzemském rádiovém éteru nadále panuje bezvětří, Eda Sheerana s hitem "Bad Habits" ani jeho nejbližší soupeře znovu nedokázal nikdo sesadit. Albovou hitparádu si podmanili Coldplay s novinkou "Music Of The Spheres", skupina Kryštof opouští medailové příčky překvapivě už ve druhém týdnu.

Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Ed Sheeran je zkrátka nezastavitelný. Jeho singl "Bad Habits" získává v našich rádiích jedenáctý vítězný vavřín po sobě, což z této písně v tomto ohledu dělá jeden ze zpěvákových největších hitů posledních let. Půdu pro své očekávané nové album "=", které vydá tento pátek 29. října a které bude propagovat z koronavirové karantény, si připravil perfektně.

Ani konkurence za zrzavým hudebníkem se příliš nemění. Jeho nejbližší pronásledovatelé Imagine Dragons a Dua Lipa si oproti minulému týdnu pouze prohodili pozice - američtí pop-rockeři postoupili s "Wrecked" na dvojku, britská interpretka s balkánskými kořeny si s "Love Again" pohoršila na číslo tři.

The Kid Laroi a Justin Bieber uhlídali zásluhou "Stay" čtyřku a nepohnula se ani skupina Jelen, pátá s "Ještě jednu noc". Po třítýdenní pauze se do top desítky - konkrétně na její chvost - vrátili OneRepublic s písničkou "Run", k žádným zásadním zvratům v elitní společnosti ale nedošlo.

O nejúspěšnější novinku kola se postaral LilHuddy, devatenáctiletý americký zpěvák a především tamní populární influencer. V songu "Don’t Freak Out", který začíná jako třicátý druhý nejhranější, mu hostují rapper iann dior, Tyson Ritter z kapely The All-American Rejects a bubeník Travis Barker z Blink-182.

Jako pětatřicátá odstartovala Adele. Singl "Easy On Me" ohlašuje její čtvrtou řadovku "30", které se dočkáme 19. listopadu. Hned v prvních dnech od vydání se písnička dočkala přívalu streamů i placených stažení, což ji poslalo na vedoucí příčku hitparád v mnoha zemích světa, včetně USA a Velké Británie.

Německou taneční scénu reprezentují na padesáté první řádce Felix Jaehn a Robin Schulz, kteří v "I Got A Feeling" spojili síly se zpěvačkou Georgií Ku. Američan Blackbear se s "@ my worst" podíval na třiapadesátku.

O šest příček níže následuje londýnská písničkářka Tiggi Hawke zásluhou skladby "Back For You", nahrané s norským producentem CLMD. Poslední novinka dorazila opět z Německa, Michael Schulte vyslal na devadesáté osmé místo singl "Here Goes Nothing".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Imagine Dragons - Wrecked
  3. Dua Lipa - Love Again
  4. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay
  5. Jelen - Ještě jednu noc
  6. Marek Ztracený - Moje milá
  7. Minelli - Rampampam
  8. David Stypka & Bandjeez - Farmářům
  9. Becky Hill & David Guetta - Remember
  10. OneRepublic - Run


Coldplay - Music of the Spheres
© facebook interpreta
ALBA - Devátou studiovku Coldplay sice světová kritika moc nechválí, komerčně se však "Music Of The Spheres" daří. Na britském trhu se stala nejrychleji prodávanou deskou tohoto roku - za jediný týden překonala hranici sta tisíc žebříčkových bodů. Je ale otázkou, jak tento výsledek obstojí v porovnání s předpokládanými bestsellery příštích týdnů - novinkami Eda Sheerana, Abby nebo Adele. Na číslo jedna poslali Chrise Martina & spol. také čeští fanoušci, naopak v USA z toho byla jen čtvrtá pozice.

Stříbro si přisvojil Nik Tendo. Zdá se, že tento rapper se na medailových stupních zabydlel, protože jeho titul "Jsem v pohodě, sem v prdeli." na nich setrvává už dvanáctý týden po sobě.

Vysoký zájem posluchačů si udržuje také Vladimír Mišík s albem "Noční obraz", které po dvou zlatých a jednom stříbrném výsledku nyní přidává bronz. To samé se nedá říci o osmé studiovce skupiny Kryštof, kterou už ve druhém týdnu potkal razantní sešup z první na desátou příčku. "Halywůd" zatím sbírá většinou velmi špatné recenze a aktuální umístění spíše napovídá tomu, že posluchači mají podobný názor jako kritici. Zda tomu tak skutečně je, se však ukáže teprve v dalších týdnech, zvlášť v předvánočním období, jež bývá pro hudební trh tradičně přívětivé.

Do elitní desítky vstoupily také dvě české novinky, v obou případech jde o výběry, navíc shodou okolností zpěvaček se stejným křestním jménem. Pátá Hana Zagorová, která letos v září oslavila 75. narozeniny, potěšila fanoušky kompilací "100+20 písní" posbíranou ze songů z let 1968 až 2020. Na osmičce boduje Hana Hegerová, k jejímž nedožitým devadesátinám (oslavila by je před pár dny) vyšla kolekce jejích frankofonních skladeb "Merci!".

V dalších patrech hitparády najdeme ještě několik novinek. Čtrnáctka připadla reedici "Let It Be" od The Beatles, šedesátou šestou pozici obsadil kytarový mág Santana s nahrávkou "Blessing and Miracles".

U sedmasedmdesáté řádky by měli zpozornět příznivci Judas Priest - soubor KK's Priest totiž vznikl kolem bývalého kytaristy této kultovní heavymetalové party K. K. Downinga. Albová prvotina se jmenuje "Sermons Of The Sinner".

Top 10 - alba:
  1. N Coldplay - Music Of The Spheres
  2. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  3. Vladimír Mišík - Noční obraz
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. N Hana Zagorová - 100+20 písní - 1968-2020
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Olivia Rodrigo - Sour
  8. N Hana Hegerová - Merci!
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Kryštof - Halywůd

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase? ... (strom-z, 27.10.2021 17:03) Reagovat

    ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase?
    připadá mi, že ho těžce ignorujete

    • Re: ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase?... (David Věžník, editor, 27.10.2021 21:17) Reagovat

      Rapových redaktorů máme zoufalý nedostatek, žel...

      • Re: ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase?... (Anonym, 28.10.2021 18:09) Reagovat

        To bude nejspíš tím, že nikdo, kdo má všech pět pohromadě, nechce o této rádoby muzice nic psát, protože o ní ani nic smysluplného napsat nedá... jsem v pohodě, jsem v prdeli... nemám slov:-D

      • Re: ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase?... (Anonym, 02.11.2021 22:39) Reagovat

        sháníte?

        • Re: ty jo bude musicserver recenzovat toho Lila Nase?... (David Věžník, editor, 02.11.2021 23:43) Reagovat

          Ano. Téměř až zoufale. Víte-li o dravém (a nejen rapovém) psavci, předejte můj e-mail - veznik(zavináč)musicserver(tečka)cz. Že děkuju uctivě.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu