Nové desky 43/2021 - od Eda Sheerana přes Black Veil Brides po Xindla X

Nové desky 43/2021 - od Eda Sheerana přes Black Veil Brides po Xindla X

Vydáno: 04.11.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Warner Music

Další náloži novinek tentokrát jasně vede Ed Sheeran. V závěsu má Black Veil Brides, Tori Amos, vánoční Pentatonix, Richarda Ashcrofta, Celtic Woman, The War On Drugs, Bad Wolves, AViVu, soundtrack Glena Hansarda a Eddieho Veddera a také řadu zástupců domácí scény v čele s Xindlem X, Traktor a Beatou Hlavenkovou.

V pátek 29. října vyšly tyto nové tituly:

Ed Sheeran - = (Equals)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Ed Sheeran - Equals
Po dva týdny starém počinu Coldplay vychází srovnatelně očekávaná deska, kterou nemá na svědomí nikdo menší než Ed Sheeran. Co se týče názvů, stále pokračuje v matematických symbolech, a tak své čtvrté oficiální album pojmenoval "=" neboli "Equals". Čtrnáct skladeb připravil společně s týmem producentů, hudebníků a spoluautorů, v němž nejvíce práce odvedl Fred Gibson známý jako Fred Again, Johnny McDaid, Steve Mac či písničkář Foy Vance. K nim se připojili Natalie Hemby, Andrew Watt, Louis Bell, Amy Wadge, Michael Pollack, Marco Parisi, David Hodges, Romans nebo Kai Lavelle. Na nahrávce ovšem můžete slyšet také vokály Kylie Minogue či Jimmyho Carra, violu Laurie Anderson a řadu dalších hudebníků. Proč aktuálně nejúspěšnější zpěvák světa nazývá toto dílo jako velmi osobní, můžete zkoumat na jeho YouTube kanálu.


Xindl X - Terapie
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop / country pop

Xindl X - Terapie
Nebudeme-li počítat předloňský výběr hitů, čekali fanoušci Xindla X na jeho novou studiovku už bezmála čtyři roky. Nyní je nástupce kolekce "Sexy Exity" tu a s ním celkem jedenáct písniček, které uvedly hity jako "SebeLoveSong", "Něco je ve vzduchu" a především seriálová "Má chata, můj hrad". Jak nám zpěvák před pár týdny prozradil, většina songů vznikla už loni na jaře a na jejich produkci se podíleli hned dva hudebníci - Dalibor Cidlinský a Jan Steinsdörfer. Ve studiu se k nim pak připojil i kytarista Josef Štěpánek, Lukáš Martínek a Dalibor Cidlinský jr. Stylově se autor tentokrát pohybuje na pomezí popu, folku a country s vlivy elektroniky. První ukázky již sdílí na svém YouTube.


Pentatonix - Evergreen
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: a capella / vánoční hudba

Pentatonix - Evergreen
Těm, kdo už netrpělivě očekávají dubnový koncert Pentatonix v pražské O2 areně, vokální septet trochu zpříjemní čekání a především čas vánoční dalším svátečním albem. Jak je patrné z názvu "Evergreen", ve 14položkovém tracklistu najdete především už léty ověřené kousky, jako například "Wonderful Christmastime", "Frosty The Snowman" (v němž se k nim přidala Alessia Cara), "We Wish You A Merry Christmas" nebo "It Came Upon The Midnight Clear". Mezi převzatými songy najdete "River" od Joni Mitchell nebo "I Just Called To Say I Love You" Stevieho Wondera. Druhým hostem nahrávky je pak houslistka Lindsey Stirling. Některé z písní už uslyšíte i na YouTube formace.


Black Veil Brides - The Phantom Tomorrow
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Black Veil Brides - The Phantom Tomorrow
Ze země za velkou louží za námi míří další deska oblíbené rockové kapely Black Veil Brides. TJejí členové svou šestou studiovou nahrávku "The Phantom Tomorrow" koncipovali jako koncepční rockovou operu. Čítá dvanáct skladeb a čtyři z nich - "Scarlet Cross", "Fields Of Bone", "Crimson Skies" a "Torch" - již můžete znát z rádií. Druhou z uvedených písní opatřenou i klipem najdete na YouTube.


Tori Amos - Ocean To Ocean
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk / chamber pop

Tori Amos - Ocean To Ocean
Čtyři roky po albu "Native Invader" a rok po vánočním EP "Christmastide" se Tori Amos vrací s deskou "Ocean To Ocean", pro níž ve svém domácím studiu v anglickém Cornwallu připravila celkem jedenáct skladeb, částečně ovlivněných covidovou pandemií a také útokem na americký senát v lednu letošního roku. Sama své čerstvé dílo popisuje jako "nahrávku o ztrátách a o způsobu, jak se s nimi vyrovnat". Na dálku v nich spolupracovala se svými dlouholetými kolegy bubeníkem Mattem Chamberlainem, baskytaristou Jonem Evansem a multiinstrumentalistou Johnem Philipem Shenalem. Na natáčení se pochopitelně podílel také její manžel Mark Hawley. Výsledek uslyšíte na YouTube Tori Amos.


Tip týdne

AViVA - Volume II
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electropop / alternative rock

AViVA - Volume II
Australská hudebnice AViVA je typem umělkyně, která hned po vydání alba usedá do studia a tvoří a tvoří. Loňskou prvotinu "Volume I" tak následovala desítka samostatných songů. Ty teď autorka jednoduše vzala, přihodila k nim jednu novinku a je z toho její druhá řadovka. Tou novinkou je skladba "Demons", k níž zpěvačka na YouTube čerstvě zveřejnila něco jako videoklip. Tamtéž se mimochodem rovněž dozvíte, že už se vaří "Volume III".


Celtic Woman - Postcards From Ireland
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: irská lidová hudba / world music

Celtic Woman - Postcards From Ireland
Aktuálně jedna z nejúspěšnějších formací world music a keltské hudby Celtic Woman se vrací po vánoční nahrávce a kompilaci opět s novou hudbou. V případě alba "Postcards From Ireland" dámy nahrály celkem třináct písní a zjevně se v nich držely tématu; drtivá většina z nich jsou tradiční irské folkové písně. Výjimkou je pouze "Angel" Sarah McLachlan, "May It Be" Enyi a "Beeswing" Richarda Thompsona, kterou se střihli společně se svými mužskými kolegy The Longest John. Album, na němž se tentokrát podílelo pět zpěvaček včetně navrátivší se Susan McFadden a debutující Muirgen O'Mahony, uslyšíte na YouTube profilu formace.


Beata Hlavenková - Žijutě
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / art folk

Beata Hlavenková - Žijutě
"Žijutě živote se vším, co přinášíš i bereš, co v sobě obsahuješ," - tato zdánlivě jednoduchá myšlenka inspirovala šesté sólové album hudebnice, zpěvačky a producentky Beaty Hlavenkové "Žijutě". Držitelka dvou Andělů a Jantaru, se po albu "Sně" a soundtracku "Zátopek" plně zaměřila na sólovou tvorbu, psaní textů a zpěv, které zasadila do mixu popu s elektro beaty a folku. K jejich tvorbě si navíc přizvala řadu hostů, v níž najdete jména jako Tomáš Liška, Gabriela Vermelho, Pavla Fendrichová, Lukáš Duchovič, Vojta Nýdl, Rich Perry, Adam Koller, Thom Artway, Oto Klempíř, Tomáš Neuwerth a David Stypka. Zásadními partnery jsou i v případě této nahrávky trumpetista, bubeník Oskar Török, kytarista a spoluproducent Patrick Karpentski a basista Miloš Klápště. Výsledek uslyšíte na YouTube hudebnice.


Glen Hansard, Eddie Vedder - Flag Day (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / filmová hudba

Glen Hansard, Eddie Vedder - Flag Day (soundtrack)
V srpnu vstoupil do amerických kin nový film Seana Penna "Flag Day", kde si zahrál se svoji dcerou Dylan. Ačkoli hudbu pro tento snímek složil Joseph Vitarelli, písničkový soundtrack dostali na starost Glen Hansard, Eddie Vedder, Cat Power a nemalou stopu na něm obtiskla i Olivia Vedder. Co v této nečekané spolupráci vzniklo, zjistíte na Supraphonline.


Bad Wolves - Dear Monsters
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Bad Wolves - Dear Monsters
Americká heavymetalová formace Bad Wolves připravila pro své fanoušky třetí studiovku. Dostala název "Dear Monsters" a předcházel jí singl "Lifeline", ve kterém jste v plné kráse mohli obdivovat rozsáhlý vokál nového frontmana Daniela "DL" Laskiewicze. CD obsahuje celkem dvanáct písní a na YouTube si kromě zmiňovaného singlu můžete vychutnat třeba i další dva kousky "House Of Cards" nebo "If Tomorrow Never Comes". O svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem!


Výroční edice a reedice

Pink Floyd - A Momentary Lapse Of Reason
Třinácté album anglické rockové formace se dočkalo již několik reedic, nicméně v tomto případě se fanoušci mohou těšit na jeho novou podobu. David Gilmour a Bob Ezrin vzali původní master včetně původních klávesových partů Richarda Wrighta, které navíc doplnili znovu nahranými bubenickými party Nicka Masona. Výsledek by tak měl být lépe kreativně vyvážený mezi třemi tehdejšími členy formace. Více informací nabízejí stránky kapely a my pouze dodáme, že nová verze vyjde na CD, vinylu, Blu-ray v prostorových formátech a také v 360 Reality Audio.

R.E.M. - New Adventures In Hi-Fi (25th Anniversary Edition)
Desáté album amerických R.E.M. sice nepatří k těm nejhitovějším, nicméně i tak v roce 1996 patřilo k zásadním nahrávkám tohoto roku a řada médií jej označuje coby nejlepší album skupiny z devadesátých let. Jeho čtvrt stoletá výroční edice je tak naprosto opodstatněná a nabídne reamsterovanou podobu a především další disk s raritami různého typu. Jak si přečtete na webu formace, k dispozici bude postupně i verze na vinylu a Blu-ray.

Spice Girls - Spice (25th Anniversary Edition)
O tom, že slavný anglický girlband připravuje oslavu čtvrt století svého debutu, jsme vás informovali již několikrát. Nyní je konečně tu a s ní dvojice disků - první s původní nahrávkou a druhý s remixy, orchestrálními verzemi, demy a také nevydanými skladbami. K dispozici budou na CD, digitálních formátech a v limitovaných edicích na vinylu a audiokazetě.

Whitesnake - Restless Heart (25th Anniversary Edition)
Posledním albem s pětadvacítkou na krku je deváté album slavné hard rockové formace, jemuž se dostalo remasteru, remixu a několika disků s bonusy, demoverzemi a vyřazenými skladbami. Jak se dozvíte na webu Whitesnake, na remixové podobě se podíleli i současný kytarista Joel Hoekstra a někdejší klávesák Dream Theater Derek Sherinian.

Of Monsters And Men - My Head Is An Animal (10th Anniversary Edition)
Možná vám to ani nepřijde, ale debut islandské formace už slaví první dekádu své existence a vzhledem k jeho úspěchu po celém světě není divu, že jej Of Monsters And Men připomínají. Vedle původního alba se fanoušci dočkají dvou písniček, které vznikly v době nahrávání a kapela je nyní nově nahrála. Jednu z nich sdílí na svém YouTube.

Carroll Thompson - Hopelessly In Love (40th Anniversary Expanded Edition)
Své výroční reedice se dočkala anglická loversrocková královna a především její debut z roku 1981. Náplň čtyřicetileté edice najdete na webu hudebnice.


Mon Laferte - 1940 Carmen
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: música cebolla / bolero / latin music / bossa nova

Mon Laferte - 1940 Carmen
Je to pouze půl roku, co jsme v Nových deskách představili album "Seis" nejúspěšnější chilské hudebnice Mon Laferte, za nějž si v nedávné době vysloužila hned čtyři nominace na Latin Grammy a čeká, jestli nějakou promění. Její druhá letošní nahrávka bude ovšem výrazně odlišná. Vznikla v L.A., kde se zpěvačka léčila z neplodnosti, kterou ji způsobilo ozařování při léčbě rakoviny štítné žlázy v roce 2009. Pojmenovala ji podle adresy, kde během tohoto pobytu bydlela a kde také většinu písniček složila pouze s akustickou kytarou, k níž se po letech vrátila. Deset skladeb ovlivnily její výlety po Malibu, silné dávky hormonů i úspěšná léčba. Velmi osobní nahrávku prezentuje na svém YouTube.


Richard Ashcroft - Acoustic Hymns Vol. 1
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop / akustický rock

Richard Ashcroft - Acoustic Hymns Vol. 1
Jak už naznačuje název "Acoustic Hymns Vol. 1", Richard Ashcroft se v případě svého šestého sólového alba rozhodl hrát akusticky. Z tohoto důvodu sáhnul do minulosti a vybral celkem dvanáct písniček, které složil pro svoji vlastní kariéru, ale také pro The Verve. Nová podoba hitů jako "Sonnet" či "Bittersweet Symphony" vznikla v proslulých Abbey Road Studios, kde mu dělal společnost i jeho dlouholetý spolupracovník Chris Potter. Vedle jeho vlastní kapely, se na nahrávání podílel klavírista Chuck Leavell (The Rolling Stones, The Allman Brothers Band), kytarista Steve Wyreman a v "C'mon People (We're Making It Now)" také jeho kamarád Liam Gallagher. Jak zní nová podoba notoricky známých i méně známých skladeb, zjistíte na Ashcroftově YouTube.


Borrtex - "FLUX"
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternative / electronic / instrumental

Borrtex - Flux
Tuzemský skladatel a klavírista Daniel Bordovský, vystupující jako Borrtex, svou letošní studiovku postavil především na elektronických syntezátorech v kombinaci s dalšími klávesovými nástroji včetně harmonia nebo varhan. "Jde o to udělat něco nově, udělat to jinak a nevšedně. Jsem si vědom, že 'FLUX' určitě není album pro každého, ale věřím že pozorného posluchače alespoň zaujme," říká o sbírce tuctu instrumentálních kusů, které představuje na bandcampu.


EP

  • Manchester Orchestra - Christmas Songs Vol. 1
    Že na Vánoce trpí i indie rockeři, se nám budou snažit dokázat členové formace z Atlanty, kteří si po svém předělali šest klasických vánočních koled, k nimž přidali také intro a outro. Svátky v nezávislém stylu uslyšíte na jejich YouTube.
  • Morgan Evans - The Country And The Coast, Side A
    Pět novinkových skladeb a jeden bonus v mezinárodní verzi servíruje svým fanouškům australský countryový zpěvák a také manžel Kelsea Ballerini. Jejich produkci má na svědomí americké prominentní duo Dann Huff - Jimmy Robbins a vy je uslyšíte na YouTube.
  • Planningtorock - Gay Dreams Do Come True
    Jam Rahuoja Rostron aktuálně žijící v Berlíně, známý také díky remixům pro Lady Gaga, The Knife, Robyn nebo Parfume Genius, si pro první EP po sedmi letech připravil celkem tři skladby. Uslyšíte je na bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Gates - Here And Now: návrat amerických post rockerů po pěti letechbandcamp
Jeon Somi - XOXO: debutové EP korejsko-holandsko-kanadské zpěvačkyYouTube
Chakourah - Lotusland: projekt Alecie Chakour z Tedeschi Trucks BandYouTube
Royston Langdon - Chains: člen glam rockových Spacehog sóloYouTube


The War On Drugs - I Don’t Live Here Anymore
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The War On Drugs - I Don’t Live Here Anymore
The War On Drugs mají po úspěchu předchozí desky "A Deeper Understanding" na co navazovat. Album z roku 2017 nejenže bodovalo v hitparádách po celém světě, ale především získalo Grammy v prestižní kategorii Nejlepší rockové album. Není tedy divu, že deset písniček tvořili ve velmi obdobném týmu a naopak vliv některých členů ještě posílili. Řeč je například o šestinásobném držiteli Grammy Shawnu Everettovi (Cold War Kids, The Killers, Weezer), který předchůdce pouze míchal, zatímco teď se již plně podílel na jeho produkci, nebo o členech formace Lucius, kteří před čtyřmi roky zpívali pouze podpůrné vokály a v případě "I Don’t Live Here Anymore" jsou již právoplatnými hosty. Zda je posunou znovu do boje o zlatý gramofonek, zjišťujte na YouTube skupiny.


Yellow Sisters - Zvěřinec 3
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / dětská hudba

Yellow Sisters - Zvěřinec 3
Vokální dívčí kvartet Yellow Sisters je zpět v dalším pokračování jejich dětské série "Zvěřinec". Třetí díl přináší dalších třináct veselých i skočných písniček, které si zazpívají nejmenší ratolesti, starší sourozenci i jejich rodiče. Jejich autorkami jsou opět všechny členky a na desce pochopitelně uslyšíte i stálého hosta beatboxera a zpěváka Honzu Melichara. Pro tuto nahrávku už nejsou čistá a capella, coby speciálního průvodce si totiž zvolily hudební nástroj ukulele. Kompletní představení desky nabízejí stránky vydavatelství Indies Scope.


Running Wild - Blood On Blood
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Running Wild - Blood On Blood
Němečtí metaloví veteráni Running Wild byli vždy zárukou poctivé hudební nálože a novinka "Blood On Blood" je toho důkazem. Vznikala během lockdownu, který - dle slov frontmana Rolfa Kaspareka - sice zábavní průmysl paralyzoval, ale současně poskytl hudebníkům dostatek času, který on osobně strávil laděním nových písní k dokonalosti. "Každá z deseti skladeb zní přesně tak, jak jsem si ji v hlavě vysnil," prozradil leader. Na YouTube najdete k poslechu třeba píseň "Diamonds & Pearls".


Traktor - Sedmá strana kostky
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Traktor - Sedmá strana kostky
Traktor se řadí k respektovaným českým hard 'n' heavy skupinám už nějakou dobu. Svým novým albem "Sedmá hrana kostky" čeří dobu plnou absurdit. Nahrávce nechybí řádná dávka ironie, smyslu pro humor i podnětů k zamyšlení. Především je ovšem pestrobarevným rockovým spektáklem, který dokáže zabrnkat na všechny myslitelné struny v těle fanouška tvrdé hudby. Sestava jedenácti skladeb s dvěma bonusy zahrnuje nabroušené kusy, silné balady, žánrová překvapení i epickou, téměř devítiminutovou kompozici, jež nemá v historii kapely obdoby. Na YouTube najdete k poslechu titulní song z alba.


V krátkosti

  • Andrew Lloyd Webber - Symphonic Suites
    Slavný hudební a muzikálový skladatel se rozhodl, že dá svým třem dílům orchestrální symfonickou podobu. Konkrétně se jedná o "Evitu", "Sunset Boulevard" a "Fantoma opery". Nahrál je jeho vlastní orchestr pod taktovkou Simona Lee a výsledek zní například na Supraphonline.
  • Nicki Nicole - Parte De Mí
    Argentinská zpěvačka a rapperka, která si loni za svůj debut vysloužila nominaci na Latin Grammy a MTV EMA, vydává druhé album s hosty, jako jsou Rauw Alejandro, Mon Laferte, Mora, Snow Tha Product, Delaossa či Trueno. Část z šestnácti písniček prezentuje na svém YouTube.
  • Whitechapel - Kin
    Milovníky death metalu potěší formace Whitechapel albem "Kin". Jako ochutnávka k posluchačům zamířil kousek "Lost Boy". Nástupce dva roky starého díla "The Valley" čítá celkem jedenáct skladeb, které sami hudebníci vnímají jako velmi vyspělý celek.
  • Suuns - The Witness
    Kanadská post-punková banda připravila desku "The Witness". Osmiskladbové dílo si doposud získalo spíš kladné ohlasy posluchačů i kritiky. Vy se o jeho kvalitách můžete přesvědčit poslechem kousku "Lost Boy".
  • John 5 & The Creatures - Sinner
    John 5 se zapsal do paměti posluchačů především jako kytarista Roba Zombieho. Nyní vydává svou novou sólovku "Sinner". Obsahuje celkem deset songů, v nichž uslyšíte hned tři hosty - Carlu Harvey, Davea Mustainea a Petera Crisse.
  • Jerry Cantrell (Of Alice In Chains) - Brighten
    Jerry Cantrell platí za jednu z nejvýraznějších postav kultovní formace Alice In Chains. Po necelých dvaceti letech pokračuje v sólové kariéře svou třetí řadovkou "Brighten". Pomáhal mu s ní třeba baskytarista Duff McKagan nebo zpěvák Greg Puciato. Z plodné spolupráce vzniklo celkem devět nových pecek.
  • Billy Bragg - The Million Things That Never Happened
    Anglický písničkář se vrací po čtyřech letech s novým materiálem, a jak si ověříte na jeho bandcampu, ve dvanácti písničkách se stále pohybuje na rozhraní folku, popu, rocku, country, indie a punku.
  • Joe Bonamassa - Time Clocks
    Americký blues rockový zpěvák a kytarista stále drží normu jedno album za rok a letos jí naplňuje kolekcí deseti písniček, na nichž se opět podílel producent Kevin Shirley a také Charlie Starr (Blackberry Smoke), Bernie Marsden (Whitesnake), James House a Tom Hambridge. Výsledek prezentuje na svém YouTube.
  • Dami Im - My Reality
    Své šesté studiové album vydává australsko-korejská zpěvačka, která před pěti lety reprezentovala Austrálii na Eurovizi. Vzhledem k okolnostem není divu, že i v desítce nových písniček pokračuje v duchu svého mixu popu a gospelu, což si ověříte i na jejím YouTube.
  • Hayes Carll - You Get It All
    Texaské country a americanu už nějaký čas kombinuje hudebník z Houstonu, který má na svém kontě i jednu nominaci na Grammy. Zda má šanci tento úspěch zopakovat v případě sedmého alba, na němž mu zahostovali Brandy Clark, Allison Moorer a Aaron Raitiere, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Marissa Nadler - The Path Of The Clouds
    Americká písničkářka prošla za svoji kariéru již řadu žánrů od folku, americanu, přes dream pop, ambient až po black metal. Jak zjistíte na jejím bandcampu, v jedenácti novinkách zůstává spíše v klidnějších sférách a k tomu jí pomohli i Mary Lattimore, Simon Raymonde, Amber Webber a Emma Ruth Rundle.
  • Nicholas Payton - Smoke Sessions
    Americký jazzový trumpetista a držitel Grammy pro své letošní album složil a nahrál celkem deset skladeb. Po boku mu dále hráli Ron Carter, Karriem Riggins a George Coleman. Ukázky najdete například na stránkách Amazonu.
  • Lilli Lewis - Americana
    Americká hudebnice známá i coby členka folk rockového dua The Shiz si pro nahrání třinácti písní přizvala na pomoc další kolegyně jako Kyshona Armstrong, Mikayla Braun, Gina Forsyth, Anita White, Kim Richardson, Vienna Carroll, Arnae Batson a Angelique Francis. Zda se stylově trefují do názvu alba, zjistíte na YouTube.
  • Elvie Shane - Backslider
    Poté, co americký countryový zpěvák neuspěl před pěti lety v American Idol, nic nevzdal a začal se prezentovat vlastní hudbou. Úspěch přišel vloni se singlem "My Boy", který se vyšplhal na čtvrté místo countryového žebříčku. Zda si podobně povede jeho debut, hádejte při poslechu na YouTube.
  • Minus The Bear - Farewell
    V prosinci roku 2018 ukončila činnost americká math rocková formace ze Seattlu a nyní konečně vychází záznam jejich rozlučkového turné. Šestadvacet písniček, které v rámci něj zazněly, a také fůru informací sdílí formace na svém bandcampu.
  • Laura Reznek - Agrimony
    Máte-li rádi spojení současného folku, indie a roots folku, pak byste neměli minout anglickou písničkářku a především její druhé album, které sdílí na svém bandcampu.


Dále stojí za pozornost

Lotic - Water:druhá řadovka v Berlíně usazené elektronické démonkyYouTube
Lone - Always Inside Your Head:studiový návrat britského elektronika po pěti letechbandcamp
Wave Racer - To Stop From Falling Off The Earth: australský future bassový DJYoutube
Mayorkun - Back In Office: nigerijský zpěvák a klavírsta s druhou deskouYouTube
Brandy Zdan - Falcon:kanadská rocková hudebnice a někdejší členka Twilight HotelYouTube
SahBabii - Do It For Demon:americký rapper kombinující rap, trap a r'n'bYouTube
Charlotte Cornfield - Highs In The Minuses: čtvrté album americké písničkářkybandcamp
Megan Thee Stallion - Something For Thee Hotties:výběrový mixtape americké rapperkyYouTube
Jonathan Blake - Homeward Bound: debut jazzového bubeníka u Blue NoteYouTube
Phillip-Michael Scales - Sinner-Songwriter:debut synovce B.B. KingaYouTube


Dále vychází:

A Broken Design - Another Day In Hell
Acid - Romance, Science Fiction With Acid And Persona
Ad Infinitum - Chapter II (Legacy)
Al Jacobi - Confider’s Guilt
American Teeth - We Should Be Having Fun
Anna Vincent - Under The Glass
Anti Ritual - Expel The Leeches
Archspire - Bleed The Future
Augustine - Weeks Above The Earth
Babytron - Bin Reaper
Bad History Month And Nyxy Nyx - Death Takes A Holiday
Bad With Phones - Marinade
Bastardur - Sólstafir
Bat Fangs - Queen Of My World
Be'lakor - Coherence
Beast In Black - Dark Connection
Begat The Nephilim - II: The Grand Procession
Biianco - Mixtape #2
Bitchin Bajas - Switched On Ra
Black Swan Dive Bomb - Light The Match, Ignite The Flame
Black Tarpoon - Probable Caws
Blanks - Nothing Lasts Forever And That’S Ok
Bloodmouth - Unmanned
Bremer/McCoy - Natten
Brother Bird - Gardens
Buju - Sorry I'm Late
Burning The Oppresor - Damnation
Calling All Captains - Slowly Getting Better
Callus - A Breath Of Fresh Air
Contrition - Broken Mortal Coil
Cory José - Your Own American Chanteur
Cyclopean Walls - Enter The Dreamlands
David Reece - Blacklist Utopia
Dead Or Alive - Fan The Flame, Pt. 2 (The Resurrection)
Dear Laika - Pluperfect Mind
Death Cab For Cutie - The Photo Album (Deluxe Edition)
DJ Abilities - Phonograph Phoenix
Doedsvangr - Serpents Ov Old
Dolore - L’Orrendo Spettacolo Della Morte
Early Internet - You’re Just In Time To Miss Everything
Elbows - Tales From The Old Mill
Eleanor Buckland - You Don’T Have To Know
Elvie Shane - Backslider
Emerson, Lake & Palmer - Anthology
Emily Scott Robinson - American Siren
Erockfor - Phoenix
Felin - Heroes And Villains
First Fragment - Gloire Éternelle
Furrows - Fisher King
Geese - Projector (Digital Release)
Georgia Feroce - Moon Signs
Goat Torment - Forked Tongues
Good Morning - Barnyard
Grand Cadaver - Into The Maw Of Death
Hadley Kennary - Crooked Roots
Handsome Jack - Get Humble
Holy Death - Separate Mind From Flesh
Hot Garbage - Ride
Chloé & Vassilena Serafimova - Sequenza
Christopher Parker & The Band Of Guardian Angels - Soul Food
Jakub Jozef Orlinski - Anima Aeterna
Jamire Williams - But Only After You Have Suffered
Johnny Cash - Bear's Sonic Journals - Johnny Cash At The Carousel Ballroom - April 24 1968
Jointhugger - Surrounded By Vultures
Joni Mitchell - Joni Mitchell Archives, Vol. 2: The Reprise Years (1968-1971)
Kayo Dot - Moss Grew On The Swords And Plowshares Alike
Kent Loon - Bittersweet
Knivad - Insidans Ärrvävnad By Knivad
Kxllswxtch - Disorder
Lake Emerson & Palmer - Out Of This World: Live (1970 - 1997)
Leaping Tiger - Soulsleep
Levitation Orchestra - Illusions & Realities
Light Conductor - Sequence Two
Lightmare - Dirt
Lily Konigsberg (Of Palberta) - Lily We Need To Talk Now
Luciano Launius - Painters Of Ether
Lucifer - IV
Lunar Vacation - Inside Every Fig Is A Dead Wasp
M(H)Aol - Gender Studies
Magnolia Park - Halloween Mixtape
Marco Parisi - Untitled
Mary Lattimore - Collected Pieces II
Mastodon - Hushed And Grim
Maya Jane Coles - Night Creature
Meghan Trainor - A Very Trainor Christmas (Deluxe)
Mick Jenkins - Elephant In The Room
Monolord - Your Time To Shine
Motorhead - Everything Louder Forever - The Very Best Of
Mustan Kuun Lapset - Ei Sävyjä Pimeässä
Natalie Jane Hill - Solely
Naytronix (Nate Brenner Of Tune-Yards) - Other Possibilities
Nell Smith And The Flaming Lips - Where The Viaduct Looms
Nightmares On Wax - Shout Out! To Freedom..
Nina Simone - Feeling Good: Her Greatest Hits & Remixes
Oliver Onions - Future Memorabilia (Limited Edition)
Oneohtrix Point Never - Magic Oneohtrix Point Never (Blu-Ray Edition)
Order - The Gospel
Overkill - The Atlantic Years 1986-1996
Patrick Shiroshi - Hidemi
Pelt - Reticence Resistance
Peter Nagy - Aj tak sme frajeri
Pixelated - Messy Passion/ Ssyion Mepass Station
Plexxaglass - Where Is Your God, Knowing What You Know Now?
Plush - Plush
Porcupine Tree - On The Sunday Of Life
Pretty Embers - Under
Qrion - I Hope It Lasts Forever
Randy Rainbow - A Little Brains, A Little Talent
Recall Madame X - Unconscious Id
Reno McCarthy - Run Up River
Robin Hatch - T.O.N.T.O.
Romderful - Please Connect Controller
Ross Goldstein - Chutes & Ladders
Ruttenskalle - Skin ’Em Alive
Různí - 25 Years Metal Addiction
Různí - A Sentimental Christmas With Nat King Cole And Friends: Cole Classics Reimagined
Různí - Brown Acid: The Thirteenth Trip
Různí - Goosebumps The Musical: Phantom Of The Auditorium (Original Studio Cast Recording)
Různí - The Rainbow Lullaby
Různí - Ultra25-The Remixes
Sam Evian - Time To Melt
Sammy Berell - Beyond The Veil
Save Face - Another Kill For The Highlight Reel
Scott Fisher - 93 Million Miles
Sea Fever - Folding Lines
Shubh Saran - Inglish
Silla And Rise - Silarjuaq
Soffia Björg - The Company You Keep
Somnet - Gardens From Graves
Susto - Time In The Sun
Štístko a Poupěnka - Velká Oslava
Štístko a Poupěnka - Velká Oslava (DVD)
Thao & The Get Down Stay Down - Temple
The Cosmic Dead / Giöbia - The Intergalactic Connection: Exploring The Sideral Remote Hyperspace
The Exbats - Now Where Were We
The High Strung - Hannah
The Hollywood Stars - Live On The Sunset Strip
The Lucid Furs - Damn! That Was Easy!
The Parrots - Dos
The Pop Group - Y In Dub
The The - The Comeback Special
The Wilderness Of Manitoba - Farewell To Cathedral
Theon Cross - Intra-I
They Might Be Giants - Book
Threshing Spirits - The Crucible
Thulcandra - Dying Wish
Unotheactivist - Unoverse 3
Varechian - Tabula Rasa Ultima /// The Morbidoom)))
War - Greatest Hits 2.0
Wazzara - Cycles
When The Deadbolt Breaks - As Hope Valley Burns: Eulogy
Witnesses - The Collapse
Wolf Alice - Blue Weekend (Deluxe Edition)

Vychází na vinylu:
Andrew Lloyd Webber - Symphonic Suites
Angel Dust - Marching For Revenge
Beast In Black - Dark Connection
Béla Fleck - My Bluegrass Heart
Black Veil Brides - The Phantom Tomorrow
Carroll Thompson - Hopelessly In Love (40th Anniversary Expanded Edition)
Dave Chappelle - 8:46
David Crosby - If I Could Only Remember My Name
Ed Sheeran - = (Equals)
Emerson, Lake & Palmer - Anthology
Charles Mingus - Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus
Jakub Jozef Orlinski - Anima Aeterna
James Arthur - Back From The Edge
Joe Bonamassa - Time Clocks
Joni Mitchell - Live At Carnegie Hall 1969
Lake Emerson & Palmer - Out Of This World: Live (1970 - 1997)
Motorhead - Everything Louder Forever - The Very Best Of (2LP)
Motorhead - Everything Louder Forever - The Very Best Of (4LP)
Neil Patrick Harris - Hedwig And The Angry Inch (Original Broadway Cast Recording)
Old 97's - Fight Songs (Deluxe Edition)
Oliver Onions - Future Memorabilia (Limited Edition)
Overkill - The Atlantic Years 1986-1996
Pink Floyd - A Momentary Lapse Of Reason
R.E.M. - New Adventures In Hi-Fi (25th Anniversary)
Richard Ashcroft - Acoustic Hymns Vol. 1
Running Wild - Blood On Blood
Různí - The Vinyl Series: Volume Three
Sheila - Venue D'ailleurs (Édition Deluxe)
Slowthai - Tyron / Limited
Spice Girls - Spice / 25Tth Anniversary Deluxe
Swindle - The New World
Takida - Falling From Fame
The Mars Volta - Octahedron
Type O Negative - October Rust
War - Greatest Hits 2.0
War On Drugs - I Don't Live Here Anymore
Whitesnake - Restless Heart
World Party - Goodbye Jumbo

EP:
Aggression - Field Of Nightmares
Alcopops - Devil
Alleys And Gangways - Long Shot
Amaal - Milly
An Unction In Braille - The Wordless Whisper
Artz & Bugy - We Survive
Blake Saint David - Be Your Own Celebrity
Caar - I’m Just Bored
Dancing On Tables - Play Play Play
Eldr - Nowhere Else To Go
Frozen Soul - Encased In Ice (Reissue)
Gglum - Once The Edge Has Worn Off
Good Posture - Changin’
Goya Gumbani And Subculture - Krystin
Habibi - Somewhere
Jordan Hawkins - Heart Won’tStop
Jung - She
Luke Wild - Shoebox
Marie Dahlstrom - Safe Place
Masn - This Place Wouldn’t Be The Same Without You
Moron Police - The Stranger And The Hightide
Naomi Alligator - Concession Stand Girl
Noah - Étoile
Ntdt - Stuck In The Middle With You
Odd Morris - Cityscape The Ballet
Royston Langdon - Chains
Soot Sprite - Poltergeists
Toth - Death
The Human Veil - The Hybrid Era
War Of Ages - Rhema
Yellow Days And Ric Wilson - Disco Ric In London Town

Reedice:
Čechomor - Radosti života (Special Edition)
Joe Satriani - Joe Satriani
Molybaron - The Mutiny
Rammstein - Live Aus Berlin
Rammstein - Mutter
Rammstein - Reise, Reise
Rammstein - Sehnsucht
Rotersand - Truth Is Fanatic
Rotersand - Welcome To The Goodbye
Sheila - Venue D'ailleurs (Édition Deluxe)
Steve Vai - The Ultra Zone

NÁZORY
  • hm hm (jarecek, 04.11.2021 08:16) Reagovat

    ja bych mozna jeste upozornil na novou desku jonsiho. kdo ma rad sigur ros, tak si prijde na sve. asi uz mu domovska kapela chybi :) jinak minulej patek dobrej napr. taky sam paganini nebo zde zminenej lone.

  • přehledy (Filip Neuls, 04.11.2021 09:38) Reagovat

    Stejně je úžasné, jaký vyčerpávající přehled každý týden připravujete, musí to být hrozně moc práce, co za tím stojí. Jak vlastně tento report vzniká, máte vícero informačních zdrojů (distributoři, promo, osobní zájmy redaktorů...), nebo existuje nějaký oficiální web, kam se nahrávky registrují? Není v lidských silách to celé, byť jen v ukázkách, poslechnout.

    • Re: přehledy (Ende, 04.11.2021 20:08) Reagovat

      Podle mého, tuto činnost, zase tak složitou nemají.Stačí dobrá English a výsledek je v poho.Stejně většina má chabý přehled o novinkách na pomezí, hudby a braku.

      • Re: přehledy (samé ojeby, 04.11.2021 23:04) Reagovat

        ... jo jó, není nad to shodit něčí práci.... klasická MS diskuze

  • rozhodně Belakor a hlavně Archspire... (Fimi, 04.11.2021 13:35) Reagovat

    rozhodně Belakor a hlavně Archspire

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Naživo: Thom Artway pokřtil album "Trhám mraky", kmotrou byla Beata Hlavenková (15.03.2024 17:45)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe