Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021

Párty Rádia Impuls přinesla radost všem generacím

Vydáno: 18.10.2021 13:44 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

V sobotu večer proudily do pražských Vysočan davy lidí - ti v divném oblečení na Comic-Con a pak ti, co šli na Český mejdan Rádia Impuls, na který se načekali dva roky. Mirai, Jelen, Michal Hrůza, Olympic, Xindl X, Marie Rottrová a Chinaski jim ovšem toto čekání vynahradili dokonale.

Český mejdan s Impulsem

místo: O2 arena, Praha
datum: 16. října 2021
Vystoupili: Mirai, Jelen, Michal Hrůza, Olympic, Xindl X, Marie Rottrová a Chinaski
Fotogalerie

Mirai, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Fůra interpretů v pěti či šesti hodinách - to je koncept, na který Rádio Impuls vsadilo už před šesti lety při akci nazvané Český mejdan Rádia Impuls. Vloni se neuskutečnila, a tak si posluchači museli počkat o něco déle. Většina původně ohlášených hudebníků potvrdila účast i na letošním ročníku, jen s jednou podstatnou výjimkou. Oproti těm předchozím museli tentokrát návštěvníci oželet hudebníky ze Slovenska, a tak Paľa Haberu a jeho Team nahradili coby hlavní hvězdy Chinaski.

Mirai, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Celou akci zahájili Mirai, a to hlavně z toho důvodu, že jejich frontman se o několik hodin později účastnil prvního kola "Stardance". Po krátkém intru a první salvě konfet spustili "Øtchi" a následně sázeli jeden hit za druhým: "Chci tančit", "Yahoda" a vše zakončili "Když nemůžeš, tak přidej". Rozehřívání publika jim šlo výborně, a to i navzdory tomu, že podstatná část lidí tentokrát seděla. Dokonce se jim i na jednu chvíli povedlo zvednout jich docela dost ze židlí.

Už od samotného počátku si mohli příchozí vychutnávat prakticky vše, co jim producenti Mejdanu připravili - od různobarevných konfet a serpentin přes planoucí ohně, prskavkovité fontány a CO2 až po výborný design světel. Základem nicméně byla kaskáda projekčních stěn proložená světelnou technikou nad pódiem, na níž běžely velmi povedené animace a efekty.

Jelen, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Co započali Mirai, v tom skvěle pokračovali Jelen. Svých šest kousků odstartovali trochu pozvolna "Ještě jednou nocí", už při druhé "Co bylo dál?" si k sobě přizvali také Kateřinu Marii Tichou a v klidnějším duchu pokračovali i s "Klidná jako voda". Pak už to ale rozjeli se "Světlem ve tmě", a i když na úplný konec přišel ještě "Jelen", ten pravý vrchol nastal pochopitelně s "Magdalenou". Na svůj prosincový koncert v sousedním O2 universu nalákali excelentně.

Michal Hrůza, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Zatímco první dvojice headlinerů byla určená nejmladší generaci, která měla velmi slušné zastoupení, Michal Hrůza si podmanil spíše tu střední. Mezi sedmi písničkami, které dokázal vmáčknout do svého setu, nechyběl snad žádný jeho hit, a to včetně "1+1" ještě z dob Ready Kirken nebo "Vody živé", kterou napsal pro Anetu Langerovou. I přes to, že na někoho mohl působit odtažitěji než ostatní interpreti, jeho vystoupení sklidilo velmi vřelý ohlas.

Olympic, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Pauzu před následujícím Olympikem vyplnilo taneční číslo v podání skupiny Pop Balet. Matadoři českého rocku, kteří potěšili hlavně ty nejstarší návštěvníky, svoji část odpálili titulním singlem z nového alba "Kaťata" a bylo na nich vidět, že by novinkami rádi pokračovali. Se slovy, že "teď už budou hodní staříci" ale i oni přeřadili na osvědčené kousky jako "Želva", "Otázky" či "Dej mi víc své lásky". Nutno smeknout před Petrem Jandou a Milanem Broumem, kteří navzdory svému věku stále působí neskutečně energicky a muzikantsky se vyrovnávají svým mladším kolegům. Jestli v něčem Olympic vyhrál, pak to byly povedené animace, které dokonale podtrhly atmosféru - želvou počínaje a vzpomínkou na jejich někdejší spoluhráče konče.

Xindl X, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Xindl X měl sice nejkratší set, zato nejdelší pauzu. Ne vlastní vinou - kvůli stávkující technice - a tak tradiční průvodci celé akce Petr Vondráček a Vlasta Korec měli co dělat, aby přestávku vyplnili. Nakonec se technika umoudřila a zpěvák se svojí kapelou mohl rozjet zostra svůj set s peckou "V blbým věku". Jako jeden z mála se nedržel svých úplně nejznámějších hitovek, které si možná nechával na listopadový sólový koncert v O2 universu, a mezi "Popelku" a "Na vodě" vmáčkl "Růžový brejle" a "Byznys". Diváci možná čekali více než pět písniček, nedali to ovšem na sobě jakkoli znát.

Marie Rottrová, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Pokud byste pátrali po tom, kdo byl vrcholem celého večera, pak by vám zřejmě většina odpověděla, že Marie Rottrová, a to i přes to, že chvílemi zněla, jako by měla mírnou hlasovou indispozici. Její zpěv tentokrát nebyl bezchybný, jak jej známe z předešlých vystoupení, obzvlášť refrény v písni "Lásko" jí dělaly problémy, ale ono to vlastně nevadilo. Částečně jí vypomohly vokalistky a hlavně vše přebila svojí pověstnou grácií a vřelostí. "Řeka lásky", "Skořápky ořechů", "Markétka" nebo "S tím bláznem si nic nezačínej", kterou si střihla společně s kytaristou své doprovodné kapely, patřily k těm songům, které zpívala celá aréna, ti mladší se navíc pustili do tance. Aplaus, který Rottrovou vyprovázel z pódia, byl bouřlivý a nezvykle dlouhý.

Chinaski, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
O finále celé série se postarali Chinaski, kteří trochu doplatili na pozdější hodinu. Ačkoli publikum mírně prořídlo a někteří již těžko skrývali únavu, Michal Malátný & spol. na sobě nenechali nic znát a svým bezmála hodinovým setem dostali lidi opět do varu. V jedenácti skladbách je vzali na výlet po své diskografii od desky "1. Signální" až po tu poslední "11", z níž zaznělo "Kapradí". Hitů jako "Klára" nebo "Dlouhej kouř" jsme se nedočkali, ale nevypadalo to, že by to někomu vadilo. Většina odcházela naprosto spokojená.

Nemá smysl předstírat, že v případě Mejdanu s Impulsem šlo o nějaký hluboký kulturní zážitek, k tomu jsou jiné akce. Měl za úkol pobavit živou českou muzikou a známými hity z rozhlasového éteru a to splnil nadmíru. Pomohla tomu i velmi vyvážená volba interpretů, která - ačkoli je vždy postavená na konceptu pro každého něco - byla velmi vkusná a v případě Marie Rottrové daleko přesahující generační a hudební rozdíly. Už nyní se pomalu můžeme těšit na příští ročník, který se chystá na 15. října 2022.

NÁZORY
  • Kolik vám za tu propagaci Bureš zaplatil?... (Tomáš, 18.10.2021 19:22) Reagovat

    Kolik vám za tu propagaci Bureš zaplatil?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: "Assassin's Creed", "Star Wars", "Ted Lasso", "Iron Man 2", ale i "Bořek stavitel". Obecní dům zaplnili skladatelé filmových melodií (19.04.2024 22:19)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Frontman Olympicu Petr Janda se dočká svého celovečerního dokumentu "Django" (01.04.2024 11:07)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Video: Kateřina Marie Tichá v doprovodu Bandjeez a dechů rozhodně nemusí být "Ta třetí" (19.03.2024 13:19)
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe