shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 40. týden 2021

Za Vladimírem Mišíkem odstartoval v albovém žebříčku Karel Gott, rádiím stále vládne Ed Sheeran

Vydáno: 13.10.2021 16:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vítězové tuzemských žebříčků se v uplynulém týdnu nezměnili, za nimi ale došlo k četným přesunům. V rádiích vedoucímu Edu Sheeranovi šlapou na paty Dua Lipa a Imagine Dragons, v albech se na druhou pozici za Vladimíra Mišíka vyšvihl soundtrack k dlouho očekávanému filmu "Karel".

Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Ani další týden nezměnil nic na vedení Eda Sheerana v našich rádiích. Písnička "Bad Habits" triumfuje už podeváté za sebou. Nechme se překvapit, zda v čele vydrží až do vydání zpěvákovy nové desky "=", kterou si budeme moci poslechnout od 29. října.

Dalšího postupu se dočkala Dua Lipa s "Love Again". Singl z loňského alba "Future Nostalgia" sice nezaznamenal velké výsledky v USA ani ve Velké Británii, v řadě evropských zemí však zamířil na přední příčky. Namátkou zmiňme druhé místo v Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Polsku nebo bronzové pořadí v Nizozemsku.

Nadvládu zahraničních hvězd stvrzuje číslo tři, kam vystoupali Imagine Dragons s hitem "Wrecked". Připomeňme, že američtí poprockeři už letos s jednou svou skladbou žebříčku kralovali - na jaře a v létě celkem čtyřikrát vystoupali na vrchol díky "Follow You".

Marek Ztracený sice klesl z dvojky na čtyřku, "Moje milá" však nadále drží postavení nejhranější domácí písničky. Z pětky ji stíhá Jelen s "Ještě jednu noc", dalšími tuzemskými zástupci v top desítce jsou sedmí Mirai ("Volám") a devátí David Stypka s Bandjeez ("Famářům").

Ed Sheeran vysílá do hitparádových bojů další ochutnávku ze své nové desky - "Shivers" startuje jako nejvýše postavená novinka na třiatřicátém místě. Jako padesátý druhý nejhranější začíná irský písničkář Dermot Kennedy s "Better Days".

Jednu z novinek obstarali také Martin Garrix, G-Eazy a Sasha Alex Sloan, jejichž spolupráce "Love Runs Out" si nárokuje sedmapadesátý post. Německou scénu zastupuje šedesátý první Nico Santos s "Would I Lie To You" a o dvě pozice níže následuje francouzský producent Pascal Letoublon zásluhou kousku "Friendships".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Dua Lipa - Love Again
  3. Imagine Dragons - Wrecked
  4. Marek Ztracený - Moje milá
  5. Jelen - Ještě jednu noc
  6. Minelli - Rampampam
  7. Mirai - Volám
  8. Becky Hill & David Guetta - Remember
  9. David Stypka & Bandjeez - Farmářům
  10. Ava Max - EveryTime I Cry


Vladimír Mišík - Noční Obraz
© Vladimír Mišík
ALBA - Vladimír Mišík přidává i druhý týden v čele albového žebříčku. Zdá se, že dnes už málokdy vídaná strategie neumístit nahrávku na streamovací platformy se mu zatím vyplácí. Recenzenti navíc nešetří chválou, což potvrzuje i hodnocení Jiřího Matýska vyšperkované maximální známkou. "Tohle je deska Vladimíra Mišíka pro moderní dobu a jasně říká, že její autor je i přes všemožné překážky, které nakonec vyústily v konec koncertní kariéry, umělecky stále relevantní," uvedl.

Na stříbru se dva roky po svém skonu objevil Karel Gott. Komplet jeho písní doprovází do kin očekávaný dokument "Karel", který před zpěvákovým odchodem pořídili kameraman Jan Malíř a režisérka Olga Špátová. "Emocionálně silná obrazová výpověď je samozřejmě plná muziky. Zrodil se proto nápad nabídnout divákům vzpomínku v podobě 2CD, zahrnujícího maximum písní ve filmu obsažených," přibližuje distributor.

Obě desítkami let prověřené persony české hudební scény tentokrát převálcovaly všechny rappery, kteří se obvykle o nejvyšší příčky přetahují. Nik Tendo zapisuje se "Jsem v pohodě, sem v prdeli." bronz, na čtyřce následuje Viktor Sheen s titulem "Barvy" a pětku si přisvojil Samey zásluhou nahrávky "Anarchia".

Další novinku najdeme na osmadvacáté řádce. Tony Bennett a Lady Gaga se sedm let po první společné desce "Cheek To Cheek" znovu spojili, aby připomněli to nejlepší z repertoáru Colea Portera. "Love For Sale" je zároveň rozloučením s pětadevadesátiletým Bennettem, který kvůli postupující Alzheimerově chorobě již ukončil koncertní činnost.

Padesátou osmou pozici si zapisuje soundtrack k bondovce "Není čas zemřít", která po zdlouhavém covidovém posouvání premiéry konečně vstoupila do kin. Filmovou hudbu měl na starosti Hans Zimmer. Nechybí samozřejmě ani titulní skladba, se kterou už loni zabodovala Billie Eilish.

Poslední novinku má na svědomí písničkář Xavier Baumaxa, jenž názvem slibuje "Fiasco". V prvním týdnu je z toho šedesátá devátá příčka.

Top 10 - alba:
  1. Vladimír Mišík - Noční obraz
  2. N Karel Gott - Karel O.S.T.
  3. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. Samey - Anarchia
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Olivia Rodrigo - Sour
  8. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • názor (Anonymous, 13.10.2021 16:36) Reagovat

    Já jsem - na rozdíl od autora článku - přesvědčen o tom, že neumístění alba Vladimíra Mišíka na streamovací služby, nemá žádný vliv na prodej tohoto alba, protože fanoušci tohoto zpěváka v drtivé většině žádné streamy neposlouchají.

    Spíše chtějí nové a velmi povedené album držet ve svých rukách, prohlížet si jeho obal a pouštět si ho na svém přehrávači či gramofonu.

  • :-D (ass, 13.10.2021 17:40) Reagovat

    Souhlasím, představa že vrstevníci Vladimíra Mišíka pravidelně poslouchají hudbu ze spotify je dosti úsměvná, i když u některých mladších příznivců to vyloučit jistě nelze.

  • Můj jmenovec (right Charles, 13.10.2021 18:00) Reagovat

    jede !!!

    • Re: Můj jmenovec (right Charles, 14.10.2021 08:51) Reagovat

      Nuda, nuda, nuda !!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa pro novou řadovku napsala 97 písniček (14.02.2024 19:21)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen Karel Gott AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu