Mastodon zvou v klipu "Teadrinker" na výpravu do barvitých snových světů

12.10.2021 12:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Strnadová

Není žádným velkým tajemstvím, že se americká progresivně heavymetalová formace Mastodon hlásí o slovo s osmou studiovkou. Album "Hushed and Grim" vyjde už 29. října a slibuje hned patnáct nových písní, které částečně ovlivnila smrt dlouholetého manažera kapely Nicka Johna. Už před nějakou dobou skupina představila videoklip k singlu "Pushing The Tides", nyní na něj navazuje skladba "Teadrinker". Ale žádný čajový dýchánek, jak by třeba titul mohl sugerovat, to není.

Valivá píseň ve středním tempu je postavena na proplétajících se rockových kytarách v kombinaci s melodickými pěveckými linkami. Mastodon se tentokrát vydávají poměrně přístupnou cestou, chytlavé refrény se klenou do závratných, téměř popových výšin, tvrdost jinak velmi vzdušný sound songu tak akorát zahušťuje. Potěší pak zvukově neobvykle posazené, pravděpodobně basové (pohybuje se to na hraně analogového syntezátoru) úsporné sólo. Oproti frenetické, těžké, zvukově dynamické a temné skladbě "Pushing The Tides" je to výrazný obrat, který slibuje, že novinka bude velice pestrý počin.

Videoklip je jakýmsi zážitkovým výletem, který členové kapely podstupují prostřednictvím tajemného hranolu, v jehož útrobách se skrývají skleněné koule s fantastickými snovými světy. Stačí si vybrat jenom tu správnou. Zpočátku znudění muzikanti nakonec tyhle výpravy - každý z nich má jinou - opouštějí spokojeni. Pak ovšem přijde překvapivá pointa...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY