Placid Audio - mikrofony s unikátními zvukovými vlastnostmi

05.10.2021 12:29 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Na český hudební trh v nedávné době vstoupila americká značka Placid Audio, která se zabývá výrobou mikrofonů s unikátními zvukovými vlastnostmi. Cílí na zvukaře a hudebníky s úzce vytříbeným vkusem, především na takové, co mají slabost pro vintage zvukový charakter, ať už stojí na pódiu, nebo ve studiu nahrávají své hudební nápady.

Mikrofony s nezaměnitelným vintage designem vyrábí společnost se sídlem v americkém Texasu od roku 2003. U zrodu úspěchu této značky stál elektroinženýr a baskytarista Mark Pirro, který právě v roce 2003 představil prototyp dnes vyhledávaného modelu Copperphone.

Placid Audio Copperphone Mini
© kytary.cz
Na rozdíl od širokopásmových Hi-Fi mikrofonů pracuje Copperphone v omezeném frekvenčním pásmu 200 Hz až 3 kHz, které signálu dodává nostalgický témbr, přirovnatelný k rádiu nebo telefonu. Požadovaného zvuku je dosaženo kombinací elektrického obvodu a mechanického filtračního zařízení. Prvek je umístěn v duté rezonanční komoře a při průchodu zvuku přes membránu do komory se zvýrazní vyšší středové frekvence, zatímco nízká a vysoká pásma se sníží.

V dnešní době má značka Placid Audio produktovou nabídku o několik mikrofonů širší a pro každý z nich stále platí, že je ručně sestavován v americké centrále v Dallasu. Na tuzemský trh se nyní dostávají verze Copperphone, Copperphone Mini, Resonator A, Resonator B, Carbonphone RU-80 a standardní Carbonphone, který je dostupný v setu s tzv. Tone boxem. Všechny tyto modely mohou příznivci zvuku vintage nahrávek ze 40. let minulého století pořídit v prodejnách a na e-shopu Kytary.cz.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY