Lil Nas X obstaral nejžádanější albovou novinku týdne, v rádiích na vedoucího Eda Sheerana dotírá Jelen

30.09.2021 10:00 - Josef Martínek | foto: Sony Music

Ed Sheeran s "Bad Habits" nadále vévodí rádiovému žebříčku, na jeho trůn už si však brousí zuby skupina Jelen, jejíž song "Ještě jednu noc" si polepšil na stříbrnou pozici. V albové hitparádě stále dominuje Nik Tendo, přičemž rap si podmanil celé stupně vítězů. Výstřední Lil Nas X odstartoval na čísle tři.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Ani na sedmý pokus nikdo ze soupeřů nepředčil singl "Bad Habits" Eda Sheerana. Britskému hitmakerovi zatím v éře nadcházející říjnové desky "=" z komerčního hlediska vychází vše, na co sáhne. Vypadá to, že zmiňována albová novinka bude stejně jako jeho předešlé nahrávky metlou hitparád.

Ve svém třiadvacátém týdnu v pořadí se zatím nejlepšího výsledku dočkala píseň "Ještě jednu noc" od skupiny Jelen - po minulém bronzu nyní postoupila dokonce na stříbrný stupínek. Formace ji během podzimu představí spolu s dalšími skladbami z letošního alba "Věci a sny" na turné, které vyvrcholí 8. prosince v pražském O2 universu.

Do medailové společnosti se vklínila také Dua Lipa s "Love Again", další připomínkou své veleúspěšné studiovky "Future Nostalgia". V českém éteru už britská zpěvačka s balkánskými kořeny předtím zazářila s kousky jako "Don't Start Now", "Physical" nebo "Break My Heart".

Největší propad top ten obstarali OneRepublic, kteří si s "Run" pohoršili z dvojky až na šestku. Nově se mezi elitu propracovali američtí X Ambassadors, osmí zásluhou "My Own Monster". Na devítce následují Mirai, jejichž song "Volám" poskočil o sedm míst nahoru, a desáté místo obsadili David Stypka a Bandjeez - píseň "Farmářům" z chválené desky "Dýchej" se tak vysoko probila po pouhých čtyřech kolech v hitparádě.

Nejvýše umístěnou novinku nahrál Shawn Mendes. Kanadský idol dívčích srdcí, který příští rok v dubnu zavítá do pražské O2 areny, spolupracoval na songu "Summer Of Love" s portorickým producentem říkajícím si Tainy. V debutovém týdnu si zapsali číslo čtyřicet.

Kat Von D., někdejší hvězda americké televizní reality show, začíná s "Fear You" jako šedesátá třetí. Další novinky mají na svědomí Yungblud (73. "fleabag"), Enrique Iglesias a Farruko (77. "Me Pase"), Southpaw (81. "Head In The Clouds") a R3hab ve spolupráci se Sigalou a JP Cooperem (90. "Runaway").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Dua Lipa - Love Again
  4. Coldplay - Higher Power
  5. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay
  6. OneRepublic - Run
  7. Marek Ztracený - Moje milá
  8. X Ambassadors - My Own Monster
  9. Mirai - Volám
  10. David Stypka & Bandjeez - Farmářům


Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
© Milion+
ALBA - Nik Tendo obhájil minulé prvenství a s titulem "Jsem v pohodě, sem v prdeli" triumfuje celkově už pošesté. Z dvojky na něj ale dotírá slovenský kolega Samey, který s nahrávkou "Anarchia" pozvolna stoupá. Před týdnem si svoje maximum vylepšil trojkou a nyní už si zapsal stříbrný post.

Nadvládu rapu stvrzuje i bronzový stupínek, tentokrát se však jedná o zástupce světové scény. Lil Nas X způsobil před dvěma lety pozdvižení, když se přihlásil k homosexuální orientaci, což v žánru dlouhou dobu platilo za tabu. Od té doby dává svou jinakost explicitně na odiv i ve videoklipech, přičemž za jeden z nich - k songu "Montero (Call Me By Your Name") - nedávno získal cenu MTV v hlavní kategorii. Deska "Montero" je jeho prvním dlouhohrajícím počinem.

Imagine Dragons klesli s "Mercury - Act 1" z minulé dvojky na čtyřku, na pětce následuje Viktor Sheen zásluhou stálice "Barvy". Ve druhé polovině top desítky se seřadili Olivia Rodrigo ("Sour"), podruhé Sheen ("Černobílej svět"), David Stypka s Bandjeez ("Dýchej"), Iron Maiden ("Senjutsu") a Yzomandias ("Prozyum - Director's Cut").

Ačkoli podzim tradičně přináší spoustu albových novinek, do první stovky se vměstnaly jen dvě - zmíněný Lil Nas X a pak už jen slovenští Horkýže Slíže s titulem "Alibaba a 40 krátkych songov 2", navazujícím na osmnáct let starou jedničku. Kapela charakterizuje desku na osmdesáté sedmé řádce jako "čistou nalož songov, ktoré nemajú pravidlá a žiadne žánrové hranice".

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  2. Samey - Anarchia
  3. N Lil Nas X - Montero
  4. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Olivia Rodrigo - Sour
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. David Stypka & Bandjeez - Dýchej
  9. Iron Maiden - Senjutsu
  10. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY