Adrian T. Bell ON AIR: V Česku mi občas chybí anglický smysl pro humor

23.09.2021 10:13 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Britský zpěvák a písničkář Adrian T. Bell se v Praze usadil už v 90. letech a v první dekádě nového milénia na domácí klubové scéně proslul coby frontman česko-britské indierockové skupiny The Prostitutes. S tou vydal několik desek, přičemž jejich album "Deaf To The Call" z roku 2012, nominované i na cenu Apollo, s nimi natočil legendární producent a člen Killing Joke Martin Glover alias Youth. Adrian však paralelně s deskami The Prostitutes začal vydávat i sólová alba, přičemž za svůj debut "Different World" z roku 2013 cenu Apollo i získal. A v posledních letech už vydává a koncertuje výhradně jako sólový interpret s doprovodnou skupinou The Sleeping Agents.

Na jaké hudbě v rodném Newcastlu vyrostl a jak vzpomíná na punkové léto nenávisti roku 1977, které v Británii zažil jako třináctiletý? Proč se rozhodl usadit v Praze a co mu v Česku z rodné Anglie chybí nejvíc vyjma moře? A proč si myslí, že dobrý producent ve studiu nemusí nutně být tvůj kamarád? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY