Pokáč v novém klipu našel "Lék na bolest duše"

16.09.2021 14:03 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Mahdal

"Dělání, dělání všechny smutky zahání, dělání je lék," zpívá se ve známé písni od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Pokáč přichází s obdobnou teorií, podle níž každou bolest vyléčí zpívání: "Zpívám si, zpívám, když mám trápení, lepší lék na bolest duše na světě není." A já musím v obou případech dát za pravdu.

" 'Lék na bolest duše' je jeden z mých nejoblíbenějších songů z alba," říká oblíbený písničkář, a poukazuje tak na svou květnovou studiovku "Antarktida". "Oproti ostatním písničkám je text méně výpravný, tak jsme se mohli s klipem pořádně vyřádit. Povedlo se nám dát dohromady opravdu hvězdné složení - v klipu hrají Miroslav Táborský (herec a dabér), Fatty Pillow (youtuber) a Michal Holán (herec), takže se rozhodně máte na co těšit. Klip je zas trošku jiný oproti předchozím, tentokrát je to trochu drsnější krvák z vězeňského prostředí, tak si to určitě dejte, ideálně několikrát," uzavírá. Sám ve snímku svého dvorního režiséra Jakuba Mahdala hraje mimo jiné na vozembouch a dalších x nástrojů.

V souvislosti s textem jde o překvapivé a nápadité video. A to nebyl Pokáč, aby to nemělo zápletku a nečekaný závěr. Herecké obsazení jen podtrhuje kvalitu jeho písničkového fondu, který je zatím, zdá se, bezedný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY