Atmosféričtí "Vlci" Kateřiny Marie Tiché zvou do kina na "Spící město"

23.08.2021 18:47 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

Když Kateřina Marie Tichá před bezmála rokem po dlouhém vyčkávání konečně vydala svoje debutové album "Sami", bylo jasné, že v její kariéře nastal zásadní zlom. Ze singlu "Zničená zem" se vyklubal velký hit alespoň na internetu, když už naši rádioví dramaturgové zase jednou zaspali. Zpěvačka získala Cenu Anděl v kategorii objev roku a po Davidu Stypkovi se stala novým hlasem Bandjeez. A nyní si skladbu "Vlci" vyhlédli tvůrci filmového thrilleru pro děti a dospívající "Spící město", který před několika dny vstoupil do kin.

"Bez dobré hudby to nejde. Sázka na Kateřinu Marii Tichou byla sázka na jistotu. Stejně jako v případě skladby 'Kříž' Davida Stypky, kterou jsem v minulosti použil do svého filmu 'Úsměvy smutných mužů'," říká režisér Dan Svátek.

Song "Vlci" patří na zmíněném albu k těm nejpůsobivějším, je proto chvályhodné, že se alespoň touto cestou dočkal svého klipového provedení. Kostru snímku samozřejmě tvoří záběry lákající do kina, jak už to v takových případech bývá. Potěší však, že vizuál respektuje spíše pochmurnou, až mystickou atmosféru písničky, která ostatně zřejmě souzní i s dějem zfilmovaného příběhu - všichni rodiče na světě v něm totiž usnou záhadným spánkem.

Na závěr dodejme, že křest desky "Sami" se po odkladu způsobeném pandemií uskuteční 21. října v pražské Malostranské besedě. Pokud byste se chtěli do té doby naladit obdivováním pěveckých kvalit Tiché, zkuste živé akustické verze písní "Vítr" a "V Paříži".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY