Druhý singl "Stratego" z připravovaného alba ukazuje, že Iron Maiden jsou ve skvělé formě

20.08.2021 14:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Iron Maiden

Vydání nového alba "Senjutsu" britských legend těžké váhy Iron Maiden se nezadržitelně blíží. Po rozmáchlém singlu "Writing On The Wall", který doprovázel animovaný videoklip, je tu - alespoň v audio podobě - další skladba, "Stratego".

Dá se předpokládat, že kapela zůstane u těchto dvou ochutnávek a ničeho dalšího se do data vydání, tedy do 3. září, nedočkáme. Mluví pro to mimo jiné fotografie reklamních nálepek pro fyzické nosiče, které uvádějí právě pouze tyto dva singly.

A jaké je "Stratego", druhá položka na tracklistu a se svými necelými pěti minutami jedna z nejkratších skladeb na albu? Velmi podařená! Mejdni nikam neuhánějí, zvolili nepolevující tempo koňského cvalu. Netradičně je pojatá kytara, která kreslí kontrastní linky vůči zpěvu Bruce Dickinsona. A je to postup velmi funkční. Textově se píseň se opět zabývá bláznivou současností, je vyprávěna z pohledu jakési bytosti nad světem.

Posuzovat podle dvou uvolněných písní celé dílo je asi příliš předčasné. To, co nám Iron Maiden zatím předložili, ale přece jen napovídá jednu podstatnou věc - kapela je ve výborné formě. Ti nedočkaví si mohou "Senjutsu" předobjednat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY