shop.musicserver.cz
Na Rock For People Hope bude v celosvětové premiéře postavena inovativní stage poháněná vodíkem

Na Rock For People Hope bude v celosvětové premiéře postavena inovativní stage poháněná vodíkem

Vydáno: 04.08.2021 12:59 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Rock For People
Vůbec prvním festivalem na světě, který bude vodíkem pohánět jednu ze scén, se stane nadcházející Rock for People Hope. Postará se o to vodíkový generátor H2BASE. Za vývojem této čisté ekologické technologie stojí čeští inženýři ze společnosti DEVINN. Festival se v novém a přívětivějším areálu na letišti v Hradci Králové odehraje 13.-14. srpna 2021.

Příznačně bude H2BASE pohánět O CO2 JDE stage, powered by H2BASE, na níž se během dvou dnů vystřídají zhruba dvě desítky špičkových umělců, řečníků a dalších kreativních osobností. Propojuje je důraz na inovace, posouvání hranic oborů, v nichž působí, nebo zájem o životní prostředí. Mezi chystaná témata patří i obnovitelné energie a energetická soběstačnost, k níž vodíkové pohony jako H2BASE zásadně přispívají. O filmové projekce se postará tým Aerofilms, hudební produkci zajistí kapely PSH a Vanessa.

"Jsme nadšeni tím, že se tým DEVINN rozhodl H2BASE uvést do oficiálního provozu právě na Rock for People Hope. Pro náš festival i další hudební, kulturní a společenské akce se tím otevírá zcela nová kapitola. Tento český patent má oprávněně světové ambice. Ostatně, přístup festivalů k obnovitelným energiím a dalším klimatickým opatřením řeší stále více managementů kapel. Často se rozhodují právě na základě těchto aspektů," říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Zapojení vodíkového generátoru do provozu festivalu je hlavní letošní aktivitou dokládající zodpovědný přístup Rock for People k životnímu prostředí i většímu komfortu návštěvníků. Zařízení, za kterým stojí česká vývojářská firma DEVINN, totiž díky palivovému článku přeměňuje vodík při sloučení s kyslíkem na vodu za vzniku velkého množství elektrické i tepelné energie. Jediným odpadem této reakce je destilovaná voda.

Elektřina z vodíkového generátoru byla využita v rámci několika akcí - brněnskou konferencí architektů počínaje, oblastmi jižní Moravy zasaženými tornádem konče. Své uplatnění si zařízení nachází jako primární zdroj energie pro kulturní eventy, ale i jako záložní zdroj v případě výpadků energie ze sítě. Hudební festival ale bude zařízení napájet poprvé - a jde o premiéru nejen pro H2BASE, ale i pro celý svět.

"Rock for People je prvním festivalem na světě, který bude napájet vodík, a pro nás je přesně toto směr, kterým by se v kultuře mělo jít. O obrovském potenciálu vodíku nejsme přesvědčeni jen my - sází na něj řada světových automobilek, ale i velké státy jako Německo či Japonsko. Ty staví vodíkové čerpací stanice po desítkách za rok. Česko má teď šanci být součástí světového trhu vodíkové energetiky - anebo zaspíme celosvětový trend a vodíkové technologie budeme draze nakupovat ze Západu. Právě tomu se chceme v DEVINN vyhnout, a proto to celé děláme," popisuje zakladatel a CEO společnosti DEVINN Luboš Hajský.

Po svém prvním uvedení se vodíkový generátor H2BASE stane nedílnou součástí produkce Rock for People. Doprovázet bude tým i na zahraniční konference a setkání s promotéry a pořadateli. "V dalších letech by tak mohlo mít Česko své zastoupení na nejvýznamnějších evropských a snad i světových festivalech," doplňuje Michal Thomes, který společně s vývojáři DEVINN představí inovační technologii zástupcům města, kraje a dalších organizací. Atraktivně pojaté exkurze jsou v plánu i pro návštěvníky Rock for People Hope.

Zmíněná O CO2 JDE stage, powered by H2BASE nabídne prémiový program, v němž se kultura propojuje se společenskými obory, vědou a technologiemi. Panelové diskuse a moderované rozhovory doplní taneční vystoupení nebo stand-up comedy. K nejvýraznějším hostům budou patřit hudebník a tanečník Ben Cristovao, vědec a zastánce obnovitelných energií Paul Schurink, bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík, přední novinář a komentátor Jindřich Šídlo, Jakub Zamouřil z platformy Faktaoklimatu.cz nebo Jan Freidinger z Greenpeace.

Program doplní i prezentace aktivity DofE zaměření na kvalitní volnočasové aktivity mladých lidé nebo nezisková organizace LOONO úspěšně upozorňující na nutnost prevence zhoubných onemocnění.

Na festival se vrací i zóna vyhrazená pro aktivní sdružení a spolky z oblasti lidských práv a ochrany přírody. V roce 2011 oslavilo Greenpeace právě na festivalu RFP 20 let svého působení v Česku. Letos, při příležitosti 30. výročí, se vrací. Součástí jejich stánku bude i solární zmrzlina, nabíjení mobilů z obnovitelných zdrojů, workshopy v recyklační dílně nebo fotokoutek taktéž poháněný obnovitelnými zdroji.

Samotný festival letos investoval do rozšíření ekologického programu. Ten se týká designu z recyklovaných materiálů, zálohování PET lahví a kelímků, rozšíření sběrných míst na 13 druhů odpadu nebo zapojení solárních panelů. V prodeji budou i festivalové lahve na točenou vodu. Příjemným bonusem jsou nově zbudované hmyzí hotely.

Zodpovědný přístup se propsal i do gastro zóny, ve které návštěvníci najdou mnohem silnější zastoupení rostlinných potravin. Naopak se již nesetkají s palmovým olejem nebo mořskými rybami, které nahradily tuzemské alternativy od dodavatelů z Královéhradeckého kraje. V tomto ohledu Rock for People aplikuje ve spolupráci s lokálními partnery, jako jsou Hradecké služby, i prvky cirkulární ekonomiky.

Dvoudenní vstupenky na Rock for People Hope zakoupíte v prodejní síti GoOut za 1 490 Kč, držitelům je garantováno 100% vrácení vstupného v případě zrušení akce.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rock For People oznámil doprovodný program. Vystoupí Cirk La Putyka, Fulu Miziki, Čestmír Strakatý nebo Jindřich Šídlo, nechybí ani legendární AZ kvíz live (16.04.2024 10:56)
- Rock for People představuje téměř finální hudební line-up, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga z legendárních Slayer nebo The Darkness (20.03.2024 16:50)
- Rock For People odhaluje CZ/SK scénu, vystoupí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka (14.03.2024 08:58)
- Rock For People v červnu přiveze Yungbluda, The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a desítky dalších světových hvězd (24.12.2023 16:47)
- Rock for People doveze The Offspring, zahraje i Ecstasy of St. Theresa (01.12.2023 12:12)
- Rock for People zve na vánoční koncertní večírek na podporu neziskové organizace Konsent (15.11.2023 13:56)
- Hollywoodská hvězda Keanu Reeves se svojí kapelou Dogstar přijede v létě na Rock for People (08.11.2023 11:43)
- Nejen kapela, ale i hnutí. Waterparks zahrají v MeetFactory v doprovodu Stand Atlantic (07.11.2023 18:04)
- Punk i britská kytarová tradice. Shame v neděli rozsekají Fuchs2 (07.11.2023 09:12)
- Rock for People ohlásil Avril Lavigne či Coryeho Taylora. Na další headlinery si prý máme počkat (01.11.2023 11:25)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu