"Strong" od London Grammar v interpretaci Willa Younga bere dech

25.07.2021 17:33 - Dan Hájek | foto: Will Young

Šest let zpátky vydala Natalie Imbruglia coverové album "Male", na němž přezpívala písně autorů a performerů ryze pánského pohlaví. V opačném gardu tento projekt nyní chystá Will Young. Jeho kolekce ponese titul "Crying On The Bathroom Floor" a dočkáme se jí ve druhé polovině letních prázdnin. Čtvrtou ukázkou se stala emocemi protkaná balada "Strong", v originále od London Grammar (vyšla na jejich debutu "If You Wait").

Will společně s producentem desky, kterým je ostřílený Richard X, skladbu zahalil do komorního popového hávu, v němž nemálo prostoru získaly smyčcové aranže. Willův hlas písni dodal tesknější atmosféru, a zásadně posunul její výraz. V obdobném módu se ostatně nese i dříve uvolněná "Elizabeth Taylor" (od Clare Maguire), jež zaujme nepřeslechnutelnou klavírní linií.

Úplně první návnadou se stala předělávka hitu Bat For Lashes "Daniel", k níž Young natočil i velmi melancholicky laděné video. Na tento snímek navazuje černobílý klip k titulní "Crying On The Bathroom Floor" (původně MUNA), v němž si hlavní aktér dokonce střihl lehce baletní číslo, jež evokuje ukryté emoce této poutavé skladby.

Připomeňme, že osmá řadovka Willa Younga "Crying On The Bathroom Floor" vyjde již v pátek 6. srpna, předobjednávky běží v jeho e-shopu (stále je zde možnost získat i podepsané balíčky). Níže si můžete poslechnout aktuální trojici singlů, tedy "Strong", "Crying On The Bathroom Floor" a "Elizabeth Taylor".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY