Deska přece jen bude: "Senjutsu" od Iron Maiden vyjde v září

20.07.2021 08:07 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Konec spekulací - nedávno představený nový song britských veteránů Iron Maiden s názvem "Writing on the Wall" nebyl pouhým výstřelem do prázdna. Kapela si počkala, nechala vystoupat napětí vyvolané novým singlem, ke kterému tehdy žádné další informace nepřidala, a po pár dnech potvrdila, v co fanoušci doufali: sedmnáctá studiovka party kolem Bruce Dickinsona se bude jmenovat "Senjutsu" a vyjde 3. září.

Iron Maiden - Senjutsu
© Iron Maiden
Skupina to uvedla na svém webu a zároveň zveřejnila i vcelku jednoduchou podobu přebalu nahrávky. Je na ní vlastně jenom maskot Eddie, tentokrát v reinkarnaci krvavého samuraje, a text v japonštině.

"Album jsme natočili na začátku roku 2019 v přestávce našeho turné 'Legacy of the Beast', takže jsme se pak mohli soustředit právě na koncertování a zároveň měli spoustu času před vydáním, abychom dali dohromady skvělý design a specialitu v podobě videa. Samozřejmě že to pandemie všechno mnohem více posunula. Songy se od sebe velmi liší a některé z nich jsou vcelku dlouhé. Je tam taky jedna nebo dvě skladby, které znějí velmi odlišně od našeho obvyklého stylu. Myslíme si, že naši fanoušci budou překvapeni - doufáme, že v pozitivním slova smyslu," dodali členové bandu.

Název chystaného počinu ve volném překladu znamená "taktika a strategie". Natáčelo se ve studiích v Paříži a produkci měl pod palcem Kevin Shirley společně s basákem kapely Stevem Harrisem. Výsledkem je desítka zbrusu nových skladeb s monumentální stopáží 82 minut. "Na desce je pár velice komplexních písní," popsal Steve Harris a vysvětlil: "Dalo to docela dost práce, aby zněly přesně tak, jak jsme chtěli. Takže samotný nahrávací proces byl docela výzva, ale Kevin odvedl skvělou práci na zachycení esence skupiny. Jsem velmi hrdý na výsledek a nemůžu se dočkat, až ho fanoušci uslyší."

"Senjutsu" bude, stejně jako předchozí "Book of Souls", k dispozici jako dvojCD a trojvinyl (navíc i hned v několika sběratelských barevných edicích). Tracklist bude následující: Senjutsu, Stratego, The Writing On The Wall, Lost In A Lost World, Days Of Future Past, The Time Machine, Darkest Hour, Death Of The Celts, The Parchment, Hell On Earth.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY