shop.musicserver.cz
Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021

Emma Smetana a Jordan Haj na Střeše Radost dokázali, že jsou dokonalí partneři v životě i na pódiu

Vydáno: 20.07.2021 18:16 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

Emma Smetana a Jordan Haj spojili hudební síly a zahráli živě. Neskrývanou trému přetavili v osobité vystoupení, které na dva dny zabralo stylový prostor žižkovské Střechy Radost v rámci letní klubové scény Café V lese. V pondělí předvedli znamenitý koncert - intimní, osobní, harmonický.

Live: Emma Smetana a Jordan Haj

místo: Střecha Radost, Praha
datum: 19. červnence 2021
setlist: No Fire, What I´ve Done, Wall of Kampa, Savage, Velvet Dress, A Perfect President, Waiting, I Can´t Give You Up, Dopanine, Sand Paris, The End Of The World, Night Races, Lies, Lost and Found, Variace na renesanční téma

Fotografie mobilem jsou pouze ilustrační, omluvte proto prosím jejich kvalitu, na koncertě jsme neměli profesionálního fotografa.

Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021
© Hana Bukáčková
Baví mě jedinečné prostory, jako je třeba právě Střecha Radost. Má takovou speciální atmosféru, kterou jen tak z hlavy nedostanete. K hudebnímu zážitku přidáte i panoramatický pohled na Prahu z jiného úhlu, než z jakého ji většinou znáte.

Vystoupení začalo kolem půl deváté, po celé odpoledne před ním a pak po něm zde byl second hand. Mohli jste si pořídit to nejlepší ze skříní obou interpretů nebo to, z čeho jejich dcera Lennon už vyrostla… Hudební pásmo začalo jejich společnou "No Fire", která naznačila, v jakém duchu se koncert ponese - tedy, že Emma Smetana a Jordan Haj budou víceméně stále spolu na pódiu a že si budou vzájemně hostovat.

Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021
© Hana Bukáčková
Emma a Jordan jsou nejenom životními partnery (mají dva potomky), ale klape jim to i hudebně. Je radost se na ně dívat, je radost je poslouchat. Dokonalé souznění. Bylo to Emmino první hraní po porodu jejich druhé dcery a vlastně i po roční odmlce. Není proto divu, že bylo vyprodáno.

Hned zkraje oba upozornili na to, že jsou nervózní a mají trému, a poprosili, ať omluvíme jejich případné přešlapy. Ale nebylo to třeba - svazující stavy je brzy opustily a oni si to začali užívat, přestože na střeše docela foukalo. Až se na mysl vkrádala metafora, že jsou oba takovým svěžím větrem do naší scény. Tahle synergie dvou talentů do sebe zkrátka zapadá.

Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021
© Hana Bukáčková
Nebyl to standardní dvojkoncert. V průběhu večera vystoupili především s Emminou tvorbou, kterou doplnil Jordan. Oba byli plně za sebe, ale krásně propojeně. Kompaktní set nechával vyniknout její křehkost a jeho naléhavý chraplák. Zpěvačka v úvodu zmínila, že lidé přišli i sami kvůli sobě, a tak je vybídla, aby se seznamovali, bavili, plodili.

Na úvodní song navázala "What I've Done", která byla kdysi první vlaštovkou pro jejich budoucí spolupráci a dala jméno i Emmině debutové desce. Jordan si na tu svoji ještě počká (původně ji měl v plánu na podzim 2020, ale covid vše odsunul na neurčito; ani se o tom nezmínil během hraní). Z jeho dílny zazněly singly "A Perfect President" a "The End Of The World". Během prvního sešel mezi posluchače. V určitých pasážích ho nemohl vyzpívat, to ale vůbec nevadí - uši to netrhalo. Jeho bílé ponožky v černé obuvi připomínaly Michaela Jacksona, na nějž se odkazuje i v klipu.

Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021
© Hana Bukáčková
Emma i ten večer dokázala, že je jiná, osobitá a zároveň se nebojí trendů. Představila rovnou tři novinky. První byla "Savage", která oficiálně vyjde až za půl roku. Vznikla po jejím a Jordanově putování jihovýchodní Asií, Jordan má se skladbou prý ambici jít ve šlépějích Paula Nutiniho a Black Pumas. Song vznikl už za trvání jeho kapely Peter Pan Complex, ale jelikož už nefungují, je jeho.

U "Dopanine" neváhal stopnout bubeníka s tím, že to hraje moc rychle. Emma to okomentovala slovy, že Jordan chce, aby z toho byl hned hit, proto to má zaznít dvakrát po sobě, aby si to lidi zapamatovali, a že prý jsme "u organického rozkvětu písně". Bicman poté slíbil, že do příště se to naučí líp. Na to, že song zkoušeli poprvé den předtím, žádné výrazné šrámy neutrpěl. Je mimo jiné o tom, že i láska se dá prožít přes instagramová storíčka.

Třetí novinka "Night Races" je v moderním tanečním hávu a dokonale se hodila pro roztancovaný taneční večer s hvězdami nad hlavou, kterých je vidět v Praze jak šafránu. Prozradili, že před dvěma týdny ke skladbě natáčeli v Berlíně klip, kteréo se dočkáme co nevidět.

Emma Smetana a Jordan Haj, Střecha Radost, Praha, 19.7.2021
© Hana Bukáčková
Koncertní sestava byla doplněná o Franka Dudinku, kterého můžete znát z Mandrage. Prý není nastálo - zaskočil za dovolenkáře. Během setu zazněla i "Wall of Kampa", kterou napsal Emmin otec. Publikum nechtělo vystupující pustit, a tak se několikrát přidávalo. V závěru "Lost and Found" došlo i na společný tanec, nenucené to gesto. Večer zakončil cover "Variace na renesanční téma" od Vladimíra Mišíka. Zpěvačka ho uvedla rýpnutím: "Teď zazní národní písnička, ale určitě to nebude hymna SPD od pana Koláře."

Kvituji, že Emma střídá pomalé pasáže, kdy se sama doprovází na klávesy, s těmi, kdy se změní v dračici za mikrofonem. Je rovněž nutno vyzdvihnout i to, jak angličtinu plynule nahrazuje francouzštinou. Byl to moc vydařený, netuctový, nenucený a krásný večer. Víc takových.

NÁZORY
  • jen pro slušné (Pavel, 21.07.2021 02:32) Reagovat

    Prosíme redaktory musicserveru o mazání takových "diskusních příspěvků".
    Děkujeme.

    • Re: jen pro slušné (Michalu, 21.07.2021 10:39) Reagovat

      asi to neprošlo hlídacím algoritmem nebo mají cenzoři dovču :-)

      • Re: jen pro slušné (David Věžník, editor, 21.07.2021 12:17) Reagovat

        Už. "Cenzoři" ve 2:32 spí. ;-)

        • Re: jen pro slušné (Karel, 21.07.2021 13:10) Reagovat

          Boha jeho, David Věžník osobně ??!!! Já myslel že na to máte lidi .... ;-) :-D

    • Re: jen pro slušné (Tomáš, 21.07.2021 13:07) Reagovat

      Přidávám se k prosbě

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 10: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Naživo: Jak Emma Smetana a Jordan Haj naplnili Forum Karlín pokorou a láskou (05.11.2023 13:33)
- Video: Jordan Haj & Emma Smetana (ne)přejí "Šťastný a veselý". Poukazují na oběti domácího násilí (14.10.2023 09:00)
- Video: Jordan Haj představil "Savage". Blues-rockový song nikdy nebude mít studiovou verzi (21.09.2023 08:05)
- Video: Emma Smetana zpívá poprvé česky a rovnou duet. V písni "Tahle jedna vteřina" ji doprovází Richard Müller (25.06.2023 09:12)
- Video: Emma Smetana v klipu k nespoutané skladbě "Chase It" tančí na pláži Bali (08.06.2023 15:25)
- Rozhovory: Emma Smetana & Jordan Haj - Vytíženost nám vyhovuje (10.09.2022 09:00)
- Recenze: Chybělo málo a společná deska "By Now" Emmy Smetana a Jordana Haje mohla být domácí událostí roku (30.06.2022 17:45)
- Video: Jordan Haj ON AIR: Vůbec neumím zpívat, ale mám brutální nedomykavost hlasivek. A to funguje (19.06.2022 11:12)
- Video: Emma Smetana a Jordan Haj s novinkou mnoho "Dopaminu" nepřinášejí, spíše nudí (17.04.2022 11:33)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu