J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021

J.A.R. v Ledárnách Braník vsadili na jistotu a esenci muziky s humorem

Vydáno: 23.06.2021 17:05 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

J.A.R. byli po skupině Chinaski druhými účinkujícími, kteří obsadili nový koncertní prostor Ledáren Braník. Zabydleli se zde rovnou na tři dny. Svým fanouškům tak chtějí vynahradit tradiční jarní sérii koncertů, kterou každoročně pořádají v Lucerna Music Baru.

Live: J.A.R.

místo: Ledárny Braník, Praha
datum: 22. června 2021
setlist: Ještě se připlazíš, Pap Muziek, Metamegamastítko, Hlídá nás satelit, Superpéro, Zhublas, O lidech řekla Míša, Je to nejistý, Jsem pohodlný, Žárlíme na Romana, Potomek Prahy, Stability, Když ti před Moskvou dojde pervitin, Maksimig, Už mizí pryč je … Hanka, Bulháři, Ťotiťo, Hnědojed, Ještě se připlazíš.

Fotografie mobilem jsou pouze ilustrační, omluvte proto prosím jejich kvalitu, na koncertě jsme neměli profesionálního fotografa.

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Jak uvádí titulek, formace kolem Romana Holého vsadila během úterního koncertu na jistotu a prověřené hity. Od vydání poslední desky "Eskalace dobra" uplynuly už čtyři roky. Než vyjde případný nový materiál, musíme brát, co je. Playlist tak byl sakumprdum stejný jako v loňském roce. Tehdy, mimochodem ve stejném týdnu, odehráli J.A.R. taktéž troják. Stačilo CTRL C + CTRL V. Nepřišli tedy s ničím novým, ale i tak to bylo super. Publikum i sami muzikanti byli lační po živém hraní. A tak se svým způsobem budu opakovat i já.

Letošní letní scéna LMB je oproti Výstavišti skromnější, pódium není tak vysoko, návštěvníci tak mohou mít pocit, že jsou si s interprety blíž. Bez testu či čestného prohlášení vás tam ovšem nepustí!

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Koncert odstartoval úderem osmé večerní a během dvou hodin jsme slyšeli dvacítku hitů. Otvírákem byl song "Ještě se připlazíš", který zazněl i v závěru při druhém vytleskaném přídavku. Nechyběla muzikantská sóla (například saxofonové při "Jsem pohodlný"), popichování mezi členy ústřední zpívající trojky Ota Klempíř - Michael Viktořík - Dan Bárta.

Nebyli jsme ochuzeni ani o aktuální rejpnutí: před "Pap Muziek" vybídl Michael V. návštěvníky, aby do rytmu tleskali jen ti očkovaní. Před "Hlídá nás satelit" pak sarkasticky upozornil, že nám při vakcinaci všem dali do těla čipy, aby nás mohli sledovat, a my si museli pořizovat appky, jinak bychom nebyli schopni dalšího fungování. Jinak se to obešlo bez průpovídek. V jednu chvíli Michael přivedl na pódium asi tříletou holčičku, která se, dle jeho slov, pohupovala do rytmu jak Olga Šípková. Poté ji odvedl do bezpečí backstage.

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Nebyli jsme ochuzeni ani o taneční kreace, Bártovo svíjení, Viktoříkovy skotačivé diskohrátky. Oba pánové odhodili svůj stud (stejně jako na jiných koncertech) - Bárta lehce poodhrnoval tričko, druhý jmenovaný ho i na jednu chvíli svlékl, aby ukázal své vypracované tělo. Následně, než se rozezněly tóny písně "Žárlíme na Romana", vybídl přítomné, aby se tanečně odvázali, a zbavili se nadbytečných kil. Při "Zhublas" jsme se měli ksichtit.

J.A.R. opět předvedli, že patří k tomu nejlepšímu na naší scéně. Že si umějí s nadhledem udělat srandu sami ze sebe a přitom být hudebně geniálním, svádivým elementem pro duši i uši.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)
- Video: J.A.R. bijí na poplach jako "Poslední rváč" (09.11.2023 11:19)
- Olivia Rodrigo debutuje v českém albovém žebříčku těsně pod vrcholem (21.09.2023 18:00)
- Naživo: Jak J.A.R. pokřtili album "Jezus Kristus neexistus?" (18.08.2023 17:28)
- Fotogalerie: J.A.R. představili Praze nové album (17.08.2023 23:34)
- Rozhovory: Roman Holý (J.A.R.) - Bez víry není život. Je to velmi osvěžující být nekorektní (10.08.2023 08:00)
- J.A.R. debutují v top desítce české albové hitparády, na mladé rappery ale nevyzráli (30.06.2023 08:08)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe