Pohled do českých hitparád - 23. týden 2021

Imagine Dragons převzali vedení v českých rádiích, albům kraluje Ca$hanova Bulhar jako "Romeo"

Vydáno: 17.06.2021 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Ca$hanova Bulhar

Staronové šampiony hlásí tento týden tuzemská rádiová hitparáda. Imagine Dragons, miláčci zdejšího publika, se do vedení vracejí po čtyřech týdnech. Pořadí alb dominuje rapper Ca$hanova Bulhar, který vítězným počinem odkazuje k Williamu Shakespearovi - jmenuje se "Romeo".

Imagine Dragons - Follow You
© Universal Music
RÁDIA - Dva týdny se v čele rádiového žebříčku vyhřívali ATB, Topic a A7S, nyní se ale jejich hit "Your Love (9 PM)" propadl až na číslo deset. Z vítězství se mohou radovat Imagine Dragons, kteří s "Follow You" postoupili nahoru z minulé dvojky. Kapela kolem Dana Reynoldse dosáhla s tímto songem na své druhé prvenství. Ve středu Evropy se jí celkově daří - triumfovala už také v Polsku, na Slovensku přidala třetí místo. Naopak v americké hitparádě si zatím zapsala nejvýše šedesátou osmou příčku.

Na dalších medailových pozicích najdeme stálice posledních týdnů a měsíců - stříbro si nárokuje JC Stewart díky "I Need You To Hate Me", bronz mají v držení Mirai s "I přes to všechno". V první pětici nechybí ani Joel Corry, Raye a David Guetta ("Bed") a O5 a Radeček ("Bra3").

Nově do top ten pronikl britský zpěvák Tom Grennan, jeho "Little Bit Of Love" je sedmá. Hned o patnáct příček - na osmičku - si polepšil zástupce švédského popu Sandro Cavazza, kterému v "Love To Lose" hostuje Georgia Ku. A zpět mezi elitu se vrátila skupina Jelen, jíž patří se singlem "Ještě jednu noc" devítka.

O novinky tentokrát není nouze. Nejvýše to dotáhli OneRepublic, kteří startují jako devětatřicátí nejhranější. Píseň "Run" ohlašuje chystané studiové album coloradské skupiny "Human", které by mělo vyjít po pěti letech od předešlého počinu "Oh My My".

Čtyřicátý druhý řádek obsadil Banners, hudebník z britského Liverpoolu, který žije v kanadském Torontu. V zimě v éteru zabodoval jeho starší hit "Someone To You", který se prodral až na stupně vítězů, nyní dali dramaturgové šanci jeho novějšímu kousku "If I Didn't Have You".

Do horní poloviny žebříčku, na čtyřicáté deváté místo, se vmáčkla ještě švédská zpěvačka Shy Martin se svými "Feelings". Na čísle padesát osm následují CHVRCHES a "He Said She Said".

Domácí scénu reprezentuje netradiční spojení formace John Wolfhooker a Bena Cristovao - "Tidal Wave" najdeme na šedesáté třetí pozici. Mladá slovenská zpěvačka Karin Ann je spolu s britským rapperem Macca Wilesem a skladbou "sociophatic" osmdesátá první.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Imagine Dragons - Follow You
  2. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  3. Mirai - I přes to všechno
  4. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  5. O5 a Radeček - Bra3
  6. The Weeknd - Save Your Tears
  7. Tom Grennan - Little Bit Of Love
  8. Sandro Cavazza & Georgia Ku - Love To Lose
  9. Jelen - Ještě jednu noc
  10. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)


Ca$hanova Bulhar - Romeo
© DVOJLITRBOYZZ
ALBA - Minule vítězný rockový matador Michal Prokop ustoupil se svými Framus Five a deskou "Mohlo by to bejt nebe..." na šestku, čímž znovu uvolnil trůn pro tuzemský rap. Na jedničce stanul Ca$hanova Bulhar a jeho "Romeo". "Dvanáct písní, které tě dostanou do stavů radostných, ale i méně veselých - stejně jako Shakespeare. Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu je ale určitě stravitelnější než četba divadelní hry z roku 1595," tvrdí o nahrávce interpretův label DVOJLITRBOYZZ.

Už třetí týden se z umístění na stupních vítězů těší Olivia Rodrigo. Jméno teprve osmnáctileté zpěvačky je zkrátka fenoménem posledních měsíců. Zájem o její desku "Sour", stejně jako minule stříbrnou, to jasně dokládá.

Za vycházející hvězdu můžeme označit také italskou rockovou formaci Måneskin. Nestává se často, aby tvorba vítěze Eurovize nějak významně rezonovala u českého publika. Tito extravagantní hudebníci však s albem "Teatro d'Ira - Vol. I" tuzemské posluchače oslovili. Před dvěma týdny debutovali na devítce, minule postoupili na čtyřku a nyní bronzem svoje maximum znovu vylepšují.

V první pětici dále figurují Viktor Sheen s trvalkou "Barvy" a 58G zásluhou "58 tape, vol. 2". Naopak písničkář Pokáč po týden starém bronzu trochu překvapivě opustil top desítku, jeho "Antarktida" se propadla na třináctku.

Další novinku najdeme až na osmdesáté třetí příčce. Propracoval se tam Robert Křesťan se svou skupinou Druhá tráva. Jejich album "Díl první", produkované Eddiem Stevensem, sice vyšlo už minulý rok, nedávno však získalo žánrové ocenění v Cenách Anděl. Křesťan byl navíc během ceremoniálu uveden do Síně slávy.

Top 10 - alba:
  1. N Ca$hanova Bulhar - Romeo
  2. Olivia Rodrigo - Sour
  3. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. 58G - 58 tape, vol. 2
  6. Michal Prokop & Framus Five - Mohlo by to bejt nebe...
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  9. Viktor Sheen - Černobílej svět
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu... (Anonym, 17.06.2021 14:52) Reagovat

    ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu je ale určitě stravitelnější než četba divadelní hry z roku 1595,, - doufám, že je to myšleno ironicky, více se k tomu bohužel vyjádřit nedá.

    • Re: ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu... (Pcp, 17.06.2021 15:33) Reagovat

      Kdo může poslouchat takovou demenci jako Ca$hanova Bulhar. To je snad horší než Klus

      • Re: ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu... (Recenze , 17.06.2021 17:16) Reagovat

        Lidem, neboli bývalím lidem, co jim..,, tito".. vyjmuli vlastní mozek a nainstalovali tuto demenci zvanou..,,Hudba"?????

        • Re: ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu... (Anonym, 17.06.2021 17:18) Reagovat

          Pardon.. Bývalým....

      • Re: ,,Audio poslech bulharské verze tohoto příběhu... (Anonym, 17.06.2021 20:30) Reagovat

        tak se pochlub co za kvalitní tvorbu posloucháš ty, debílku :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Video: Imagine Dragons už jsou asi jen tři. Novou éru otevírají singlem "Eyes Closed" (05.04.2024 16:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Video: Olivia Rodrigo je v "obsessed" posedlá expřítelkyní svého kluka (22.03.2024 14:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe