Somniate zvou v klipu "In Bone Incorruptible" do vyšinutého světa Gustava Meyrinka

29.05.2021 17:01 - Jiří V. Matýsek | foto: Lavadome Productions

Blackmetaloví Somniate se loni představili vyzrálým debutem "The Meyrinkian Slumber", který patří k nejvýraznějším žánrovým nahrávkám roku 2020. "Půlhodina hracího času nedává příliš možností pro výplně. Somniate stvořili soustředěnou kolekci sevřenou jako stisk španělské boty. Prakticky nic nepřebývá," napsali jsme mimo jiné v recenzi. Plzeňsko-pražská kapela se nyní k nahrávce vrací v podobě videoklipu k písni "In Bone Incorruptible".

Album se svým konceptem inspirovalo románem "Golem" česko-německého spisovatele Gustava Meyrinka a vizuální ztvárnění čerstvého singlu tomu odpovídá. K působivosti nepotřebuje přesné zpodobnění golemovského mýtu ani atmosféru pražských uliček, bohatě si vystačí s abstraktními obrazy, symboly a náznaky. Hořící svíce, nekonečný prostor, v němž běžné hvězdy nahrazují ty židovské, prostory, které se táhnou do nekonečna, a hlavně tajemná postava.

Výsledné video je tak částečně halucinogenním tripem, částečně jakýmsi výletem do vyšinutého, nejistého Meyrinkova světa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY