Nové desky 20/2021 - od Twenty One Pilots přes Nikol Bókovou po Blakea Sheltona

Nové desky 20/2021 - od Twenty One Pilots přes Nikol Bókovou po Blakea Sheltona

Vydáno: 26.05.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Mason Castillo

Opět se probudily velké hvězdy hudební scény, jako jsou Twenty One Pilots, countryový mazák a televizní kouč Blake Shelton, zpěvačka The Pretenders Chrissie Hynde, rockoví Mike Tramp, Gruff Rhys a Monster Magnet, artový Gary Numan, altpopová Olivia Rodrigo a P!nk a Lindemann se živáky. Domácí scénu zastoupí klavíristka Nikol Bóková.

V pátek 21. května vyšly tyto nové tituly:

Twenty One Pilots - Scaled And Icy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop rock / rap / synth pop

Twenty One Pilots - Scaled And Icy
Už pět měsíců po vydání alba "Trench" začali Twenty One Pilots chystat aktuální novinku "Scaled And Icy". Příprava desky, jejíž název je anagramem "Clancy is dead" odkazující se na protagonistu předchůdce, nakonec zabrala další dva roky a podepsala se na ní i covidová pandemie. Ačkoli měla kolekce původně zahrnovat zcela novou postavu, která se ještě neobjevila na žádném předchozím albu, nakonec to Tyler Joseph komentoval těmito slovy: "Je pro mě trochu těžké proniknout do příběhu 'Trench', na kterém jsme do té doby stavěli, aniž bychom byli venku, bez turné, bez živých vystoupení a bez interakce s našimi fanoušky." Písničky vznikaly na dálku mezi oběma členy kapely a producentem většiny z nich je právě Joseph. K němu se pouze v několika málo vybraných skladbách připojili Mike Elizondo, Greg Kurstin a Paul Meany. Poprvé také v několika z nich uslyšíte vokál Tylerova bratra Jaye. Poslouchat je můžete na YouTube dua nebo příští rok na ostravských Colours, kde budou Twenty One Pilots hlavní hvězdou.


BLK JKS - Abantu / Before Humans
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / world music

Blk Jks - Abantu / Before Humans
Po dlouhých dvanácti letech vydává své druhé album někdejší jihoafrický objev BLK JKS. Tito muzikanti skvěle kombinují prvky world music, zejména té s africkými kořeny, s rockovým drivem. Zmíněná odmlka jim neuškodila, dokonce se dá říci, že posloužila svému účelu. Devítipísňová kolekce se jmenuje "Abantu / Before Humans" a skupina na ní vylepšila svůj sound angažováním trumpetového virtuosa Tebogo Seiteiho, připojil se k ní rovněž malijský kytarista Vieux Farka Touré a Money Mark. Na podporu novinky BLK JKS vystřelili do světa skladbu "Harare". Klip a další ukázky jejich neotřelé tvorby můžete zhlédnout na YouTube.


Fly Pan Am - Frontera
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock / psychedelický rock

Fly Pan Am - Frontera
Svoji novinku vydávají i montrealští experimentátoři Fly Pan Am. Jejich druhá řadovka s názvem "Frontera" je zároveň podkladem pro taneční vystoupení souboru Animals of Distinction, osmička čerstvých instrumentálních skladeb ale může být stejně tak podkladem pro kdejaký sci-fi film. Nahrávku charakterizují vrstvení zvuků utvářející tíseň z malého prostoru, chraplavý hardcore s blackmetalovými výkřiky a to vše v doprovodu transcendentního syntezátoru. Ukázky z tohoto nevšedního díla najdete na YouTube .


Tip týdne

Nikol Bóková - Prometheus (Animal Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / klasická hudba

Nikol Bóková - Prometheus
Třetí autorské album klavíristky a skladatelky Nikol Bókové vychází teprve rok po předchozím "Unravel" a dva po debutovém "Inner Place". Jeho hudební obsazení je autorčiným splněným snem: prvotřídní hráč na lesní roh Radek Baborák, kytarista David Dorůžka, kontrabasista Jaromír Honzák a bubeník Michal Wierzgoń patří mezi výrazné osobnosti z obou hudebních světů, které ve své tvorbě propojuje, tedy světa klasické hudby a jazzu. Název kolekce odkazuje ke starořeckému mýtu, avšak jednotlivé skladby evokují společné zážitky a prožívání spojené s odchodem milované blízké osoby, který vzniku tohoto počinu bezprostředně předcházel. Ukázky z díla, které bude prozatím k dostání pouze na CD a ve formě downloadu, najdete na stránkách Animal Music. Později bude "Prometheus" k dispozici také na vinylu a streamovacích platformách.


Blake Shelton - Body Language
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Blake Shelton - Body Language
Ačkoli Blake Shelton napínal své fanoušky už více než tři roky, rozhodně se nedá říct, že by o něm nebylo slyšet. Předloni vydal výběr hitů, loni se stal díky Toddu Tilghmanu opět, již posedmé, vítězným koučem The Voice a především se po pěti letech chození zasnoubil s Gwen Stefani, svojí kolegyní ze zmíněné soutěže. Pro dvanáctou řadovku nahrál symbolicky dvanáct písniček, na kterých se podíleli autoři jako Shane McAnally, Josh Osborne, Ross Copperman, Matt Jenkins nebo Jessi Alexander. Do studia si pozval ty nejlepší studiové muzikanty včetně kytaristů Bryana Suttona, Ilyi Toshinskiye, Toma Bukovace, perkusisty, který si říká Nir Z., a hráče na pedal steel Russe Pahla. Na vše dohlížel obvyklý producent jeho alb Scott Hendricks a mezi dvěma hosty najdete pochopitelně jeho nastávající a také duo The Swon Brothers, které vedl v The Voice v roce 2013. Vydáním "Body Language" žije zpěvákovo YouTube.


Gary Numan - Intruder
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / new wave / synth pop / dark wave

Gary Numan - Intruder
Podobně jako Blake Shelton se po třech a půl letech vrací i anglický hudebník Gary Numan. Pro svoji devatenáctou řadovku si připravil celkem třináct skladeb, které jsou psané z pohledu Země a sledují pokrytectví lidstva, jehož dlouhodobé ničení celé planety se dostává do bodu, odkud nebude návratu. Jejich producentem byl opět Ade Fenton a společnými silami opět nahrávku nasměrovali na pomezí synth popu, new wave a temné elektroniky. V některých skladbách pak uslyšte i Garyho dcery Raven a Persii. Do poměrně temných vizí nás Numan zavede na svém YouTube.


Olivia Rodrigo - Sour
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alt-pop / bedroom pop / pop rock

Olivia Rodrigo - Sour
Americká herečka Olivia Rodrigo, kterou budou znát především fanoušci Disney Channel, se jako řada dalších vrhla také na zpěv a hudbu obecně. Pro svůj debut "Sour" složila společně s producentem Danielem Nigrem, jehož služeb v minulosti využili Sky Ferreira, Conan Gray, nebo Caroline Polachek, jedenáct písniček. O jejich konceptu sama prozrazuje: "Chtěla jsem, aby byly super všestranné. Mým snem bylo být průsečíkem mezi mainstreamovým popem, folkem a alternativním rockem." Inspirací jí navíc byla tvorba Alanis Morissette, Taylor Swift a Kacey Musgraves. Do jaké míry se jí povedlo toto vše propojit, zjišťujte na jejím YouTube.


Lambchop - Showtunes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní country / chamber pop / indie rock

Lambchop - Showtunes
Trvalo to pouhého půl roku a Lambchop jsou tu opět s novou deskou. V pořadí šestnácté album dostalo název "Showtunes" a původně ho měl Kurt Wagner přehrát živě na festivalu Eaux Claire. Po jeho zrušení se však rozhodl, že osm skladeb dokončí ve studiu. Partnery mu byli kontrabasista James McNew z Yo La Tengo, hornista CJ Camerieri, producent Jeremy Ferguson a Twit One. Sám Wagner tentokrát nehrál na kytaru, ale kytarové party konvertoval přes MIDI na klavírní stopu. On sám pak "Showtunes" definoval jako "muzikál pro lidi, co nemají rádi muzikál". Co z toho ve výsledku vzniklo, zjistíte na bandcampu Lambchop.


Různí - Cruella (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / rock / filmová hudba

Různí - Cruella (soundtrack)
Společnost Disney na poslední květnový týden přichystaly premiéru snímku s názvem "Cruella", která vychází z knihy Dodie Smith "Cruella de Vil". Hlavní role zde ztvárnily Emma Stone a Emma Thompson. K filmu budou k dispozici hned dva soundtracky - ten první se scénickou hudbou má na svědomí Nicholas Britell, ten druhý je písničkový. Většinu z patnácti songů tvoří starší rockové hity, které dodali Queen, Ike & Tina Turner, The Clash, Bee Gees, Supertramp, Nina Simone, Ohio Players, E.L.O., Blondie nebo The Doors. Jedinou zbrusu novou skladbou je "Call Me Cruella" od Florence And The Machine.


Gruff Rhys - Seeking New Gods
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: nezávislý pop rock / art rock

Gruff Rhys - Seeking New Gods
Velmi poutavou exkurzi do sedmdesátkového pop rocku říznutého art rockem slibuje deska "Seeking New Gods". Tu má na svědomí všestranně nadaný muzikant Gruff Rhys, jinak spoluzakladatel kapely Super Furry Animals. Nová kolekce je jeho sedmým albem a najdete na ní devět velmi uvolněných až zasněných skladeb, které navozují skvělou atmosféru a dostávají posluchače kamsi do jiné sféry. Téma novinky je o pomíjivosti lidského bytí, které přichází a kamsi mizí, jen hora Peaktu se za tisíciletí mění jen pozvolna. Ukázky si můžete poslechnout na Gruffově YouTube profilu .


Chrissie Hynde - Standing In The Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Chrissie Hynde - Standing In The Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan
Když v roce 1984 někdejší zpěvačka kapely The Pretenders Chrissie Hynde společně s Bobem Dylanem na jednom pódiu interpretovala jeho "It’s All Over Now, Baby Blue" a posléze v roce 1991 "I Shall Be Released", asi tenkrát ještě netušila, že jednou svému idolu věnuje rovnou celé album. To nese název "Standing In The Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan". Chrisie pojala devět Bobových písní po svém. Vdechla jim nový život a zároveň přidala něžný ženský pohled. Pokud máte rádi Dylana a The Pretenders, je toto album právě pro vás. Ukázky najdete na YouTube profilu zpěvačky.


EP

  • Gary LeVox - One On One
    Zatímco americké countryové trio Rascal Flatts si dává nespecifikovanou pauzu, jeho zpěvák Gary LeVox se vydal na sólovou dráhu. Prvních pět songů pojmenoval "One On One" a k jejich natočení si přizval hosty, jako jsou MercyME, Jonathan McReynolds, Breland a svoji ženu Brittany. Jak zjistíte na jeho YouTube, míchá se v nich country a současná křesťanská hudba.
  • Rachel Eckroth - Rachel Eckroth
    Americká klavíristka, která nahrávala a koncertovala s Rufusem Wainwrightem, Chrisem Bottim či KT Tunstall, se se čtveřicí písní vrací opět ke své vlastní tvorbě a také ke zpěvu. Poslouchejte na bandcampu.
  • The Devil Wears Prada - ZII
    Jedním z nejvýraznějších představitelů křesťanského metalcoru je americká kapela The Devil Wears Prada, která ípíčkem "ZII" navazuje na EP z roku 2010 "Zombie". Pět písniček je zároveň první nahrávkou, na níž se podílel nový basák formace Mason Nagy. Zda její projev nějak změnil, zkoumejte na YouTube kanále labelu Solid State.
  • Alan Doyle - Back To The Harbour
    Na sólové dráze se už nějaký čas pohybuje rovněž hlavní zpěvák Great Big Sea Alan Doyle. Kanadský hudebník pro své druhé EP nahrál šestici písniček ladící spíše na folkovou notu. Sdílí je na svém YouTube.
  • Jordan Davis - Buy Dirt
    V jedné s osmi písniček ípíčka "Buy Dirt" Jordanu Davisovi hostoval Luke Bryan a už to by vám mohlo prozradit, že tu máme dalšího countryového zpěváka. Loni vydal eponymní EP a s nynější novinkou si zadělává na druhé album. Jaké bude, odhalují ukázky na jeho YouTube.
  • Northlane - 2D
    Pětici akustických verzí svých songů si pro své fanoušky na EP "2D" nachystala australská rocková formace Northlane. Jedná se především o kousky z posledního alba "Alien" a kvartet se s nimi chlubí na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Alexander Ludwig - Alexander Ludwig: country v podání herce z "Hunger Games"bandcamp
Biig Piig - The Sky Is Bleeding: šestice nových songů irské rapperky a zpěvačkyYouTube
Timothy Howls - The Rubble: Tim Lopez z Plain White T's sóloYouTube
Mannequin Pussy - Perfect: americký punk rockbandcamp
No Joy - Can My Daughter See Me From Heaven: čerstvá dávka shoegazeu včetně coververze Deftonesbandcamp


The Amorphous Androgynous & Peter Hammill - We Persuade Ourselves We Are Immortal
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

The Amorphous Androgynous & Peter Hammill - We Persuade Ourselves We Are Immortal
Pro příznivce progresivního rocku a frontmana Van Der Graaf Generator Petera Hammilla je tu šestidílná rocková opera "We Persuade Ourselves We Are Immortal" projektu The Amorphous Androgynous. Složil ji zmíněný Hammill, který přispěl svým zpěvem, pomáhal mu kytarista a klávesista Paul Weller a komponování trvalo téměř čtyři roky. Dílo zkoumá téma smrtelnosti a nesmrtelnosti. Vlastní kolekce pak byla natočena s více než sto hudebníky, včetně pětadvacetičlenného smyčcového orchestru a padesátihlavého sboru The Chesterfield Philharmonic. Čtyřicet minut náročné hudby je pojato epicky, o čemž se můžete přesvědčit na YouTube.


Sinead Harnett - Ready Is Always Too Late
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Sinead Harnett - Ready Is Always Too Late
Anglická soulová zpěvačka Sinead Harnett po necelých dvou letech navazuje na svůj debut "Lessons In Love" kolekcí, jež nese jméno "Ready Is Always Too Late". Jedenáct písniček složila a nahrála společně s týmem, v němž najdete jména jako M Phaze, Grades, Toddla T, P2J, Linden Jay nebo Stint. Do fúzování soulu a r'n'b se s ní za mikrofonem pustili Earthgang, Lucky Daye a Masego společně s VanJess. Co z toho vzniklo, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Vec & Švidraň - Hudba k láske
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / alternativní r'n'b

Vec & Švidraň - Hudba k láske
Někam mezi standardní album a EP nasměrovali svůj společný projekt "Hudba k láske" slovenský rapper Vec a kytarista a zpěvák Šimon Švidraň. V celkem osmi skladbách, které mají něco málo přes půl hodiny, se rozhodli namixovat hip hop a r'n'b a k nim ještě přimíchali elektroniku, trip hop, techno a další styly. Výsledkem je poměrně neobvyklá nahrávka. Prozkoumávat ji můžete na Vecově YouTube.


Paula Cole - American Quilt
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / tradiční pop / blues

Paula Cole - American Quilt
Někdejší vokalistka Petera Gabriela Paula Cole se zapsala do hudební historie už svým debutem "The Fire" a především songem "Where Have All the Cowboys Gone?". Za to vše si vysloužila hned sedm nominací na Grammy a jednu z nich i proměnila. Pak se sice trošku vytratila, ovšem stále natáčí nová alba a jedno z nich vydala právě nyní. Jak už název "American Quilt" naznačuje, tentokrát se zaměřila na americké autory. Mezi songy najdeme klasiku jako "You Don’t Know What Love Is", "Shenandoah", "Bye Bye Blackbird" nebo "What A Wonderful World". Jak v jejím podání znějí písně, které před ní zpívali Billie Holiday, Bessie Smith, Emmylou Harris, Johnny Cash, Louis Armstrong či John Coltrane, zjistíte na YouTube.


Živáky

  • P!nk - All I Know So Far
    Fanoušci P!nk se jistě těší na dokumentární snímek "All i Know So Far", jehož režii dostal na starost Michael Gracey společně s Isabellou Parish. Diváky potěší materiálem pořízeným během turné "Beautiful Trauma World Tour" a americká zpěvačka v něm kromě strhujícího výkonu ukazuje, jaké to je být matkou, manželkou a šéfem. K filmu vychází na CD nosiči šestnáct skladeb s výběrem těch největších hitovek v živém a velmi osobním provedení. Ty doplňuje hned několik coververzí songů z dílny známých hudebních ikon jako Queen, No Doubt, nebo Cyndi Lauper a dvě zbrusu nové písně.
  • Sara Bareilles - Amidst The Chaos: Live At The Hollywood Bowl
    S velkolepým a dlouho očekávaným živákem přichází i populární a oblíbená zpěvačka a herečka Sara Bareilles. V rámci svého turné "Amidst The Chaos" zaznamenala vystoupení v Los Angeles ze 2. listopadu roku 2019. Obsahuje jedenadvacet skladeb včetně třech kousků z jejího muzikálu "Waitress" z Broadwaye a spolupráce s Emily King a The Milk Carton Kids. Chcete se navnadit ukázkami? Navštivte justjared.com.
  • Lindemann - Live In Moscow
    Dne 15. března 2020 odehrál projekt Lindemann údajně triumfální show v moskevské VTB areně. Záznam nyní vychází pod jasným názvem "Live In Moscow". Kromě základního vybavení na DVD, Blu-ray a vinylu si příznivci budou moci živák zakoupit i jako deluxe verzi ve tvrdém knižním obalu, která kromě nabídne i čtyřicetistránkový booklet. Nejzásadnější a samozřejmě i nejdražší položkou je ale super deluxe edice. Bude vyrobena v limitovaném nákladu čtyř tisíc kusů a nabídne CD, Blu-ray, zmiňovanou knihu, pět uměleckých fotografii, certifikát autenticity a masky obou hlavních protagonistů projektu.


John Hiatt With The Jerry Douglas Band - Leftover Feelings
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / blues / country / bluegrass

John Hiatt With The Jerry Douglas Band - Leftover Feelings
Pro společné album "Leftover Feelings" se spojily dvě legendy nejednoho žánru - nestor John Hiatt a čtrnáctinásobný držitel Grammy a člen Alison Krauss & Union Station Jerry Douglas. V tandemu s Douglasovým bandem nahráli celkem jedenáct Hiattových písniček, jež jsou poměrně široce žánrově rozkročené - míchají se v nich americana, blues, country, folk a pochopitelně i bluegrass. První ukázky najdete na YouTube vydavatelství Net West.


Micky Dolenz - Micky Dolenz Sings Nesmith
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Micky Dolenz - Micky Dolenz Sings Nesmith
S prvním sólovým albem se přihlásil i člen legendárních The Monkees Micky Dolenz. Jeho prvotina je plná písní, které napsal jeho bývalý spoluhráč Michael Nesmith během své kariéry a které Dolenz následně přepracoval. Odtud se zrodil onen název "Micky Dolenz Sings Nesmith". Produkce se ujal Nesmithův syn Christian, který přidal písním nové aranže, a tak znějí opravdu svěže a moderně. Třináct písní zároveň přináší přesně to, na co jsou fanoušci The Monkees zvyklí. Verze na CD obsahuje bonusovou skladbu a velkou barevnou brožuru s rozsáhlými poznámkami k nahrávce, s dříve nevydanými fotografiemi a texty ke všem písním. Ukázky jsou na YouTube.


Mike Tramp - Everything Is Alright
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Mike Tramp - Everything Is Alright
Mezinárodně uznávaný sólový umělec a skladatel Mike Tramp v těchto dnech představil svou novou kompilační nahrávku "Everything Is Alright". Tento Dán, známý jako zakladatel rockového bandu White Lion, nyní předkládá svým posluchačům shrnutí své dosavadní kariéry. Jedná se o přímočaré rockové písně bez příkras, které příjemně plynou a dobře se dostávají pod kůži. Jako pilotní singl a video si interpret vybral titulní skladbu, klip k ní můžete zhlédnout na jeho YouTube kanálu.


Monster Magnet - A Better Dystopia
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock

Monster Magnet - A Better Dystopia
Rocková ikona Monster Magnet si kolem sebe držela vždy specifickou sortu fanoušků. Osazenstvo formace nyní přichází s novinkou "A Better Dystopia". Vůbec poprvé nahráli desku jen ze samých předělávek. Muzikanty k tomu inspirovaly lockdownové měsíce, během nichž si chtěli zkrátit dlouhou chvíli, a sáhli do arzenálu písniček ze šedesátých a sedmdesátých let. Můžete se těšit celkem na třináct kousků včetně "Mr. Destroyer", který si můžete vychutnat na YouTube už teď.


V krátkosti

  • Kaktus Einarsson - Kick The Ladder
    Člen islandského rockového tria Fufuanu se rozhodl vydat na sólovou dráhu a nyní nabízí svůj debut s dvanáctkou songů, s nimiž mu vypomohl producent Kurt Uenala, známý ze spolupráce s Depeche Mode a Sarou Bareilles. Výsledek na pomezí popu, rocku, shoegazeu a elektroniky uslyšíte na hudebníkově bandcampu.
  • Kitt Wakeley - Symphony Of Sinners And Saints
    Skladatel filmové hudby se rozhodl natočit rockově symfonické album, pro nějž připravil celkem deset skladeb. Ve dvou z nich mu kytary nahrál Joe Satriani a nejen ty uslyšíte na jeho YouTube.
  • Erika de Casier - Sensational
    Přesně po dvou letech vydává své druhé album v Dánsku narozená Portugalka, která ve svém stylu kombinuje r'n'b s experimentálním popem. Tentokrát namíchala celkem třináct songů, které prezentuje na svém bandcampu.
  • Qveen Herby - A Woman
    Americká rapperka, zpěvačka a skladatelka Amy Renee Noonan Heidemann vydává své debutové album, které věnovala ženám. Předcházelo mu jedenáct EP, která nakonec vykrystalizovala ve dvanáct skladeb, jež uslyšíte na jejím YouTube.
  • Lord Huron - Long Lost
    Americká indiefolková formace z Los Angeles navazuje na tři roky staré album "Vide Noir" hned šestnáctkou nových písniček včetně jedné, v níž se k nim připojila Allison Ponthier. Část z nich muzikanti sdílejí prostřednictvím YouTube.
  • Patrick Droney - State Of The Heart
    Amerického kytaristu a zpěváka jsme mohli slyšet na deskách Kyga, Paula van Dyka, Nicholase Furlonga i Thomase Rhetta a toto spojení taneční hudby a country si odnesl i na svoji debutovou desku. Patnáct skladeb nahrál na své YouTube.
  • Chai - Wink
    Japonský ženský indie-electropopový kvartet si pro své třetí album vycházející po dvou letech od předchůdce "Punk" připravilo celkem dvanáct songů a se třemi z nich jim vypomohli Ric Wilson, Ymck a Mnsdsg. Vybrané kousky uslyšíte na jejich YouTube kanálu.
  • Billie Marten - Flora Fauna
    Třetí album si pro své fanoušky nachystala také anglická písničkářka Isabella Sophie Tweddle používající pseudonym Billie Marten, která byla jednou z nominovaných na BBC Sound Of 2016. Kam se posunula od předloňského předchůdce, zjistíte na jejím YouTube.
  • Bob Malone - Good People
    Americký blues-rockový hudebník, který nahrával i s hudebníky jako John Fogerty, Ringo Starr nebo Avril Lavigne, pro svou novou studiovku připravil celkem jedenáct skladeb včetně předělávky "Bad Moon Rising" od Creedence Clearwater Revival. Nejen tu sdílí na svém YouTube.
  • Cloves - Nightmare On Elmfield
    Po třech letech navazuje na svůj debut australská zpěvačka Kaity Dunstan, která si říká jednoduše Cloves. Většinu z deseti písní produkoval DetoNate, k němuž se přidal Hudson Mohawke či Josh Wheatley. Výsledek jejich spolupráce zní na YouTube.
  • Haerts - Dream Nation
    Po třech letech se vrací v New Yorku usazené německé indiepopové duo, které koncertovalo s Rhye, Michelle Branch a London Grammar a jehož songy znějí v seriálech "Sedmilhářky", "Carrie" či "13 Reasons Why". Jak zjistíte na YouTube, letos nám nabízí jedenáct písniček včetně jedné s hostem Edem Drostem.
  • Herman Frank - Two For A Lie
    Někdejší člen Accept a Victory už několik let působí pouze na sólové dráze, což dokazuje čerstvou kolekcí deseti songů na pomezí hard rocku a heavy metalu. Jejich autorem je převážně Rick Altzi známý z At Vance a Masterplan a první tři uslyšíte na YouTube kanálu labelu AFM.
  • James Francies - Purest Form
    Americký jazzový klavírista a někdejší spolupracovník Pata Methenyho, Chrise Pottera či Marcuse Stricklanda pro svou druhou řadovku složil čtrnáct skladeb a nahrál je společně s bubeníkem Jeremy Duttonem, kontrabasistou Burnissem Travisem III. a třemi hosty, kterými jsou Bilal, Elliott Skinner a Peyton. Vydáním alba žije YouTube kanál labelu Blue Note.
  • Patrick Paige II - If I Fail Are We Still Cool?
    Fůru hostů si na svou sólovku přizval člen formace The Internet a jeho pozvání přijali Paco TP, Westside Mcfly, Ohana Bam, Syd, Steve Lacy, Forte Bowie a Saba. Kompletní seznam včetně ukázek najdete na bandcampu.
  • Dayglow - Harmony House
    Sloan Struble původně vystupoval pod jménem Kindred, ovšem od roku 2017 se rozhodl pro jméno Dayglow. Pod ním vydává druhou desku. Jedenáct písniček ve stylu indie pop rocku s příměsí osmdesátých let zavěsil i na své YouTube.
  • Robert Finley - Sharecropper’s Son
    Minulý týden jsme tu měli nové album The Black Keys a už je tu máme opět, ovšem tentokrát pouze v pozadí coby producenty a hudebníky blues-soulového zpěváka a kytaristy Roberta Finleyho. Deset kousků, na nichž se podíleli i další muzikanti, najdete na jeho bandcampu.
  • Alex Cuba - Mendó
    Kubánsko-kanadský hudebník, který si za tři předchozí počiny vysloužil nominaci na Grammy, přidává další želízko do ohně v podobě deseti písniček, v nichž mu zahostovali například Cimafunk, Lila Downs, Raul Midon, Antonia Carmona nebo Gilberto Santa Rosa. Většinu uslyšíte i na jeho YouTube.
  • Sunny Jain - Phoenix Rise
    Také hlavní postava skupiny Red Baraat, které jsme mohli vidět několikrát i v České republice, si na své čerstvé album přizvala hosty, jejichž počet se zastavil na čísle padesát. Jejich seznam i ukázky deseti skladeb mixujících world music a jazz najdete na bandcampu.
  • 42 Dugg - Free Dem Boyz
    Letošní mixtape naplnil americký rapper hned devatenácti tracky, které osvěžili dále Future, Roddy Rich, Lil Durk, Rylo Rodriguez, EST Gee, Fivio Foreign a Rowdy Rebel. Všechny sdílí na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Trapper Schoepp - May Day: desítka písniček amerického písničkářebandcamp
Mdou Moctar - Afrique Victime:trocha saharského blues rockubandcamp
Caskey - Fine Art: debut amerického rappera v kooperaci s Tonym ChocemYouTube
Jon Allen - … meanwhile: anglický mix folku, rocku a souluYouTube
Lydia Ainsworth - Sparkles & Debris: čtvrtá deska kanadské skladatelkybandcamp
Audrey Nuna - A Liquid Breakfast: alternativní r'n'b s Jackem HarlowemYouTube
Roddy Woomble - Lo! Soul:sólovka frontmana skotských Idlewildbandcamp
Betty Moon - Cosmicoma: jubilejní desáté album kanadské hudebniceYouTube


Dále vychází:

22 For Silicone Alone - Only Dark Matters
299 - The 299 Game
Abkehr - In Blut
Ace Hashimoto - Play.make.believe.
Adam Sanders - What If I’M Right
Albert Eno - Dark ‘N’ Stormy
Allison Russell (Of Birds Of Chicago And Our Native Daughters) - Outside Child
Amorphis - Live At Helsinki Ice Hall
An Autumn For Crippled Children - As The Morning Dawns We Close Our Eyes
Anabel Englund - Messing With Magic (Deluxe Edition)
Anatomia - Corporeal Torment
Anchorsong - Mirage
Ariel Bart - In Between
August Burns Red - Leveler: 10th Anniversary Edition
Bùmarang - Echo Land
Babii - Miirror
Beach Tiger - Yenta
Benny The Butcher - Trust The Sopranos
Betty Bass - Grown
Brian Bromberg - A Little Driving Music
Bsí - Sometimes Depressed… But Always Antifascist
Burna Boy - Twice As Tall
Claire George - The Land Beyond The Light
Conquerors - Stormbringer
Cory Hanson (Of Wand) - Pale Horse Rider (Physical Release)
Cosmo - La Terza Estate Dell´amore
Course - A Late Hour
Cradle Of Haze - Zehntausend Seelen
Destroyed In Seconds - Divide And Devour
Disturbios - Disturbios
Dive Index - Refolded: Waving At Airplanes Remixes
Dook Walt - 15th Floor
Dordeduh - Har
Duncan Laurence - Small Town Boy (Deluxe)
Edmar Castañeda - Family
End You - Aimless Dread
Facs - Present Tense
Famous Dex - Say What You Want
Fatma Said - El Nour
Fcg Heem - Neighborhood Poetry
Fiddlehead - Between The Richness
Finnish Nobody - Eternal Infernal
Gavin Preller - There Is Wonder
Geeyou - Pain & Profit
Georgia Anne Muldrow - Vweto Iii
Gridfailure Featuring Mac Gollehon - Dismemberment Cabaret
Hanging Garden - Skeleton Lake
Hippie Death Cult - Circle Of Days
Holiday Ghosts - North Street Air
Hoodrich Pablo Juan - Designer Dope Boyz
Hundred Headless Horsemen - Apokalepsia
Charlatan - The Glass Borders
Charles - Let’s Start A Family Tonight
Chthonic - Chthonic Megaport 2021
Ice War - Sacred Land
Icewear Vezzo - Rich Off Pints
Ichiko Aoba - Live At Ginza Sony Park (July 3, 2020)
Il Est Vilaine - Les Mystères De Lorient
Illusory - Crimson Wreath
Impure Wilhelmina - Antidote
IO - Fire
Jim McCulloch - When I Mean What I Say
John Orpheus - Saga Boy
Johnny Lloyd & Nathan Coen - Rare Beasts (soundtrack)
Khirki - Κτηνωδία
Lakely - Cold War
Lecx Stacy - Bundox
Leslie Ripp - There Goes The Neighborhood
Lil Dan - The Rockstar Tapes
Lily Konigsberg (Of Palberta) - The Best Of Lily Konigsberg Right Now
Little Arrow - Music, Masks & Poems (10 Year Anniversary)
Livingmore - Take Me
Low Cut Connie - Tough Cookies: The Best Of The Quarantine Broadcasts
Lucienne Renaudin Vary - Piazzolla Stories
Lula Wiles - Shame And Sedition
Lunay - El Niño
Mach-Hommy - Pray For Haiti
Maisie Peters - Trying: Season 2 (soundtrack)
Marinero - Hella Love
Masego - Studying Abroad: Extended Stay
Michael Brinkworth - Wasted Wonder
Michigan Rattlers - That Kind Of Life
Mischa Blanos - City Jungle
Montana Of 300 - Rap God
Morbid Breath - In The Hand Of The Reaper
Mothman And The Thunderbirds - Into The Hollow
Mr. Brico - Surface
Must Die! - Crisis Vision
Nadja - Luminous Rot
Nahaya - Vital Alchemy
Nathalie Stutzmann - Contralto
Nick Jaina - Credo
Nicholas Britell - Cruella (score)
Nicholas Krgovich - This Spring
Nils Frahm - Graz (Physical Release)
No Kill - Gold Chorus
Nobody - Eternal Infernal
Nuclear Winter - Greystone
Odeum Deus - Brutal Slaughter
Oliver Wood (Of The Wood Brothers) - Always Smilin’
Only Sun - Tangled Mind
Packs - Take The Cake
Para One - Spectre: Machines Of Loving Grace
Paul Handyside - Loveless Town
Penfriend - Exotic Mountains
Peter Rosenberg - Real Late
Pickle Darling - Cosmonaut
Pink Chameleons - Peace And Love
Pixel Grip - Arena
Pop Evil - Versatile
Porlolo - No Praise, No Blame
Reigning Sound - A Little More Time With Reigning Sound
Requin - Shark
Res - Strife Of Performance
Rhys Langston - Stalin Bollywood
Robots Of The Ancient World - Mystic Goddess
Rockabye Baby! - Lullaby Renditions Of Marvin Gaye’s ‘What’s Going On’
Různí - City Lab (Volume 1)
Různí - Conform 21st Century
Různí - Hideous Mink Collective Vol.1
Různí - Shared Secrets: Wave
Různí - Situation Chicago 2
Různí - Songs For Unconventional Vehicles
Seventh Crystal - Delirium
Sinéad Harnett - Ready Is Always Too Late
Sister John - I Am Day By Day
Skeletal Remains - Desolate Isolation
Sons Of Raphael - Full-Throated Messianic Homage
Spang Sisters - Spang Sisters
Spotemgottem - Most Wanted
Standard Human Experience - Never Belong
Starlight Cleaning Co. - Starlight Cleaning Co.
Storefront Church - As We Pass
Strfkr - Reptilians (10-Year Anniversary Edition)
Sunroof (Daniel Miller And Gareth Jones) - Electronic Music Improvisations Volume 1
Svarta Sanningar - Kapitel 2
Swallow The Rat / Clone - Split
Tai Verdes - TV
The Mavericks - En Espanol Edicion Deluxe
The Mistons - World Of Convenience
The Palace Guard - All Night Long: An Anthology, 1965-1966
The Reverend Shawn Amos - The Cause Of It All
Thundermother - Heatwave (Deluxe Edition)
Tokky Horror - I Found The Answers And Now I Want More
Tomáš Klus - Čaučesku (Supraphon)
Tooth And Claw - Dream Of Ascension
Trade Wind - The Day We Got What We Deserved
Trick Or Treat - The Unlocked Songs
Turkey The Bird - Turkey The Bird
Tuvaband - Growing Pains & Pleasures
Vexed - Culling Culture
Video Nasty - Video Nasty
Vola - Witness
Waterparks - Greatest Hits
Waves Of Distortion - Race Against Time
We Were Sharks - New Low
Wytch - Exordium
Xisco Rojo - Transfigurations
Yard Of Blondes - Feed The Moon
Yautja - The Lurch
Yoo Doo Right - Don’t Think You Can Escape Your Purpose
Young M.A - Off The Yak
Young Nudy - Dr Ev4L
Yung Mal - 1.5 Way Or No Way
Zgard - Place Of Power

Vychází na vinylu:
299 - The 299 Game
Abbey Lincoln - Abbey Is Blue (Vinyl Reissue)
Abkehr - In Blut
Allison Russell (Of Birds Of Chicago And Our Native Daughters) - Outside Child
Anatomia - Corporeal Torment
Billie Marten - Flora Fauna
Billy Talent - Afraid Of Heights
Blk Jks - Abantu / Before Humans
Buddy Guy - Feels Like Rain
Burna Boy - Twice As Tall
Cosmo - La Terza Estate Dell´amore
Counting Crows - Butter Miracle Suite One
Debauchery - Monster Metal
Disturbios - Disturbios
Facs - Present Tense
Fly Pan Am - Frontera
Gary Numan - Intruder
Gruff Rhys - Seeking New Gods
Hanging Garden - Skeleton Lake
Hippie Death Cult - Circle Of Days
Holiday Ghosts - North Street Air
Chai - Wink
Il Est Vilaine - Les Mystères De Lorient
Jim McCulloch - When I Mean What I Say
John Hiatt With The Jerry Douglas Band - Leftover Feelings
Jon Allen - … Meanwhile
Kaktus Einarsson - Kick The Ladder
Lambchop - Showtunes
Lindemann - Live In Moscow
Lord Huron - Long Lost
Lydia Ainsworth - Sparkles & Debris
Marinero - Hella Love
Mat Kearney - January Flower
Mdou Moctar - Afrique Victime
Micky Dolenz - Micky Dolenz Sings Nesmith
Mike Tramp - Everything Is Alright
Mischa Blanos - City Jungle
Monster Magnet - A Better Dystopia
Nicholas Krgovich - This Spring
Olivia Rodrigo - Sour
Packs - Take The Cake
Paul Mccartney - Ram (Half-Speed Master / Limited)
Paula Cole - American Quilt
Pop Evil - Versatile
Seventh Crystal - Delirium
Sister John - I Am Day By Day
Skeletal Remains - Beyond The Flesh
Skeletal Remains - Condemned To Misery
Sons Of Raphael - Full-Throated Messianic Homage
Spang Sisters - Spang Sisters
Starlight Cleaning Co. - Starlight Cleaning Co.
Storefront Church - As We Pass
The Marcus King Band - Soul Insight
Vexed - Culling Culture
Violent Femmes - Add It Up (1981-1993) (Vinyl Reissue)
Vola - Witness
W.O.D. - 1994 (Vinyl Reissue)
We Were Sharks - New Low
Wytch - Exordium

EP:
Abraham Fogg - Metamorphosis
André Uhl - I Want To Be Clear In Your Sight
Animal Years - This Is Part Two Of An Album Called Animal Years
Befell - Solitude
Biig Piig - The Sky Is Bleeding
Cave States - Julie Says
Digital Negative - Digital Negative
Ducks Ltd. - Get Bleak
Earth Girl Helen Brown Center For Planetary Intelligence Band - Earth
Elkka - Euphoric Melodies
Ghoulies - Reporgram
Grace Aimi - Picnic
Hannes - When The City Sleeps
Heka - ‘(A)’
Charming Liars - Sequence 1: Noise Maker
I Was The Lion & Peter Groenwald - Come To Life
Imogen Clark - Bastards
Joviale - Hurricane Belle
Joyce Santana - Nadie Se Salva
Kesmar - Forever Holiday
Late Aster - True & Toxic
Mannequin Pussy - Perfect
Mara Connor - Decades
Nerve - Tall Poppy Season
Nightjacket - Following The Curves
Noomi - Life Aqua
Oliver Malcom - Are You Living In The Real World?
Paper Idol - Mania Days
Revisionist - The Emptiness Of Gravity
Salem Ilese - (L)Onely Child
Scattered Ashes - Parallel Lines
Suzi Moon - Call The Shots
Sylph - Silver As It Was Before
Tati Falco Selva Y Mar
Temple Nightside - Prophecies Of Malevolence (Reissue)
The Jailbirds - Jungle
This Is The Deep - The Best Is Yet To Come (Part 1)
Tony’s Tears - Out Of Sight
Zebrah - Stripes
Zoe Wees - Golden Wings

Reedice:
Arovane - Atol Scrap
Conquerors - Dawn Of War
Doug Carn - Revelation
My Bloody Valentine - EP's 1988-1991 And Rare
My Bloody Valentine - Isn't Anything
My Bloody Valentine - Loveless
My Bloody Valentine - M B V
Rotting Christ - Heretics
Skeletal Remains - Beyond The Flesh
Skeletal Remains - Condemned To Misery
The Marcus King Band - Soul Insight

NÁZORY
  • Samý sračky, samý sračky .... (David, co ho všichni nesnáší ale on je taky nesnáší, 26.05.2021 11:24) Reagovat

    ... aspoň že ta Nikol vydala něco pěknýho ;-)

    • Re: Samý sračky, samý sračky .... (Evelina, 26.05.2021 17:27) Reagovat

      Davídku, všechno tam nejsou sračky. Máš asi malý přehled broučku))

      • Re: Samý sračky, samý sračky .... (David, co ho všichni nesnáší ale on je taky nesnáší, 27.05.2021 00:12) Reagovat

        Miláčku, já mám vynikající přehled. Ale také mám skvělý vkus, na rozdíl od tebe ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Video: Olivia Rodrigo je v "obsessed" posedlá expřítelkyní svého kluka (22.03.2024 14:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Olivia Rodrigo vyděsila republikány. Kondomy zdarma na koncertech už nebudou (20.03.2024 18:06)
- Na koncertech kondomy a nouzové pilulky zdarma. Olivia Rodrigo podporuje potraty (16.03.2024 10:55)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe