Martin Garrix a polovina U2 lákají na EURO rozjuchanou popinou "We Are The People"

16.05.2021 17:31 - Jaromír Koc | foto: Martin Garrix

Zhruba za měsíc začne jedna z největších sportovních událostí tohoto roku - mistrovství Evropy ve fotbale. Letošní patnáctý ročník se bude konat od 11. června do 11. července 2021 ve dvanácti různých městech dvanácti různých zemí. A jak už bývá zvykem, i letošní ročník má svoji hymnu.

Tentokrát se spojily dva různé světy - nizozemský EDM DJ a producent Martin Garrix a duo Bono & The Edge, tedy výraznější polovina legendární kapely U2. Základní hudební podklad si vzal na starost Garrix, který se nechal slyšet, že na finální verzi pracoval tři roky. Bono přidal text a jasný otisk songu dal i The Edge se svojí kytarou.

"Vytvořit skladbu pro jednu z největších sportovních událostí na světě společně s Bonem a The Edgem byla neuvěřitelná zkušenost. Jsem velmi hrdý na to, co jsme společně udělali, a strašně se těším na okamžik, kdy budeme moci výsledek představit celému světu," uvedl před pár dny čerstvě pětadvacetiletý Holanďan.

I když všichni tři aktéři jsou z výsledku nadšení a píseň má vlastně všechny atributy stát se hitem, jako by jí něco chybělo. Je tu chytlavá melodie i text, který by měl vyvolat pozitivní emoce, dokonce i fotbalově laděný klip je natočený tak, aby zval na sledování všech utkání. Ale jako by to celé vzniklo jen na zakázku a chyběla tomu duše.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY