První část charitativního projektu Metal dětem! míří do finále

06.05.2021 07:58 - Hana Bukáčková | foto: Sonya Son

V půlce března spustila numetalová legenda Cocotte Minute první charitativní várku speciálně vydaného merchandisingu Metal dětem! Jedná se o ojedinělý projekt na české scéně. Kapela už měla dost láteření nad neměnící se covidovou situací a bezvýchodnou cestou pro českou kulturu. Chtěla udělat něco smysluplného, co pomůže na správném místě. Kampaň, jejíž název vzešel z dnes již zlidovělé kapelní hlášky, způsobila takový ohlas, že se merch rozprodal okamžitě, a dokonce se přidávaly dva dotisky.

"Prvotní nápad prodat jednu várku charitativního merche Metal dětem!, jejíž výrobu jsme ze svýho zaplatili, se v dobrým slova smyslu zvrhnul v další dva dotisky, živej stream a nakonec v celonárodní sbírku! Velkej příběh! A vy ho píšete s námi!" shrnuje frotman Zeller, strůjce myšlenky.

Kampaň rázem přerostla poměry a rozšířila se na celonárodní sbírku konanou za podpory dárcovské platformy Znesnáze21. Finanční dary můžete posílat do konce května. Cílem sbírky je za 66,6 dne vybrat 333 333 korun. Cifry jsou symbolické, až ďábelské. Prvotní přání získat pěticifernou částku se naplnilo. Zbývá ještě několik tisíc, aby došlo ke splnění zamýšlené vize. Výtěžek poputuje na pomoc samoživitelům, které nejvíce zasáhla covidová situace.

"Velké díky všem, kteří podpořili dobrou věc," vzkazuje Zeller.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY