shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 14. týden 2021

JC Stewart udržel prvenství v českých rádiích, Viktor Sheen už znovu vládne albům

Vydáno: 15.04.2021 18:21 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Warner Music

Tuzemskému rádiovému éteru podruhé vévodí JC Stewart, který s písničkou "I Need You To Hate Me" obhájil minulé prvenství. Rapper Koky si v albovém žebříčku vedl o poznání hůře a z jedničky se propadl až na šestku. V čele ho s deskou "Barvy" nahradil Viktor Sheen, již tradiční král této části hitparád.

JC Stewart - I Need You To Hate Me
© Warner Music
RÁDIA - JC Stewart, čtyřiadvacetiletý zpěvák ze Severního Irska, se v České republice těší ze svého dosud nejvýraznějšího hitparádového úspěchu. V dalších zemích na top desítku útočil zatím marně, u nás už ale se songem "I Need You To Hate Me" triumfuje podruhé.

Mirai stále nehodlají opustit stupně vítězů, v žebříčku bodují s hitem "I přes to všechno" už bezmála půl roku, přičemž hned šestnáctkrát si připsali vítězství. Tentokrát se podruhé za sebou musejí spokojit se stříbrnou příčkou.

Naopak úplně poprvé mezi elitu nakoukl stále teprve sedmnáctiletý The Kid Laroi. Australský rapper a zpěvák už s "Without You" několikrát obsadil čtvrtou pozici, nyní se konečně dočkal posunu na medailový stupínek. Zmíněný singl je zatím nejúspěšnější z jeho loňského mixtapeu "F*ck Love", respektive z jeho deluxe edice. V Británii a Austrálii urval dokonce dvojku, v Norsku triumfoval.

Vysoko se drží také O5 a Radeček - jejich "Bra3" sice nenavázali na medailové výsledky z předcházejících kol, pro šumperskou partu je však i čtyřka jistě skvělým výsledkem. Nově do top pětky pronikl Ed Sheeran s minimalistickou "Afterglow".

Mnout ruce si při pohledu na první desítku může Jason Derulo. Protlačily se do ní totiž hned dva jeho singly. Na osmičku si rovnou o jednatřicet míst polepšil "Lifestyle" s Adamem Levinem a na devítce následuje "Take You Dancing".

Nejúspěšnější novinka týdne zamířila na třicátý druhý řádek. Po úspěchu megahitu "Head & Heart", který loni vévodil i českému žebříčku, zkouší tentokrát britský producent Joel Corry zaujmout songem "Bed" s Davidem Guettou. Oběma pánům hostuje zpěvačka Raye.

Novinka na čtyřicátém devátém místě by mohla potěšit fanoušky seriálu či počítačových her "Pokémon". K pětadvaceti letům od vzniku devadesátkového fenoménu nazpíval Post Malone coververzi singlu "Only Wanna Be With You" od Hootie And The Blowfish. Z českých novinek dopadla nejlépe "Bouře" od skupiny Slza, která začíná jako sedmdesátá šestá nejhranější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  2. Mirai - I přes to všechno
  3. The Kid Laroi - Without You
  4. O5 a Radeček - Bra3
  5. Ed Sheeran - Afterglow
  6. 24kGoldn feat. iann dior - Mood
  7. Public - Splash
  8. Jason Derulo feat. Adam Levine - Lifestyle
  9. Jason Derulo - Take You Dancing
  10. Jelen - Jediný, co chci


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - V posledních dvou týdnech pořadí albového žebříčku trochu oživili Justin Bieber a Koky, dokázali totiž narušit nadvládu dlouhodobě dominantního tandemu Viktor Sheen - Yzomandias. Tentokrát se ale pořadí vrací do starých kolejí. Na prvních dvou příčkách znovu stanuli právě oba zmínění rapoví velikáni současné mladé generace.

Pro Sheenovy "Barvy" je aktuální prvenství celkově již čtrnáctým triumfem. V tomto ohledu se však interpret s kazašskými kořeny stále ještě nevyrovnal výsledkům svojí předešlé řadovky "Černobílej svět", která nasbírala dokonce více než dvacet vavřínů. Nyní, bezmála po dvou letech, jí v žebříčku patří stále výtečné páté místo.

Stříbrný Yzomandias sice s titulem "Prozyum (Director's Cut)" boduje na předních místech zatím jen osm kol, předtím však čelní pozice od listopadu pravidelně okupoval s původní verzí desky "Prozyum".

Bieberova nová řadovka "Justice" se po minulém propadu z jedničky na čtyřku trochu zvedla, polepšila si alespoň na bronzový stupínek. Naopak Ektor s reedicí loňské desky "Original" klesl z dvojky na bramborový post. Koky jakožto obhájce prvenství dopadl ještě hůře a poroučel se až na číslo šest.

Ve třetí desítce odstartovala Demi Lovato. Americká zpěvačka se s novinkou "Dancing With The Devil…The Art of Starting Over" albově vrací po čtyřech letech a vleklých problémech s drogami. V USA i Velké Británii si zapsala lichotivou dvojku, u nás ji fanoušci dostali na třiadvacátou řádku.

Na šedesáté osmé pozici začíná legenda českého death metalu Krabathor. Kapela oprášila na kompletu "Demonizer / Mortal Memories II" své rané songy a nahrála je znovu. Navíc přiložila spoustu dobových demonahrávek a také DVD se záznamem z roku 1988.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  3. Justin Bieber - Justice
  4. Ektor - Original
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Koky - Stát ve stínu, dotýkat se hvězd
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 14. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Tak to je fakt super a mám z toho radost ... (Anonym, 15.04.2021 19:29) Reagovat

    Tak to je fakt super a mám z toho radost

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu