shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 13. týden 2021

České žebříčky mají nové vítěze: JC Stewart si podmanil rádia, Koky nahrál nejžádanější album

Vydáno: 08.04.2021 18:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Milion+

Sedmnácté vítězství v rádiové hitparádě zatím skupina Mirai nepřidala. Na její hit "I přes to všechno" totiž trochu překvapivě vyzrál JC Stewart s "I Need You To Hate Me". Albům po týdenní pauze už zase dominují domácí rappeři - Justina Biebera střídá v čele Koky následován Ektorem a Viktorem Sheenem.

JC Stewart - I Need You To Hate Me
© Warner Music
RÁDIA - Pokud vám jméno JC Stewart nic neříká, je nejvyšší čas se s ním seznámit. Čtyřiadvacetiletý hudebník ze Severního Irska totiž se singlem "I Need You To Hate Me" nově kraluje českému éteru. Svou autorskou stopu už dříve zanechal třeba na hitu "Hollywood" Lewise Capaldiho, loni se zviditelnil virální parodií písničky ze seriálu "Přátelé" na TikToku. Zaujala i samotnou Jennifer Aniston alias Rachel, a tak se mladý zpěvák rychle stal známým také za oceánem.

Mirai tentokrát ustoupili na stříbrnou příčku. Pravidelní čtenáři komentářů hitparád dobře vědí, že skladba "I přes to všechno" v posledních měsících konkurenci doslova válcovala. Zvítězila celkem šestnáctkrát. Od loňského listopadu, kdy poprvé stanula na čísle jedna, přerušili její nadvládu jen Kryštof s Karlem Gottem a Robin Schulz - v obou případech jen na jediný týden. Vydrží JC Stewart v čele delší dobu? Moudřejší budeme příští týden.

O5 a Radeček se třetím místem zasloužili o to, že na stupních vítězů má česká hudba dvoutřetinové zastoupení. Song "Bra3" se vztahuje ke stejnojmennému projektu a bronzovým výsledkem vyrovnává své dosavadní maximum.

Zatím nejlepšího výsledku se s "Afterglow" dočkal Ed Sheeran. Komorní písnička vyšla v prosinci jako dárek fanouškům, aniž by měla výrazné rádiové ambice. Čeští dramaturgové však na jméno britského fenoménu slyší, a tak se skladba nově ocitla na šestce. Polepšila si hned o deset míst.

Nejvýše postavená novinka se protloukla na padesátý osmý řádek. Postaral se o ni švédský popový zpěvák Sandro Cavazza v doprovodu Georgie Ku. Výsledek jejich spolupráce se jmenuje "Love To Lose". Ze severské hudební velmoce pochází také rocková kapela Normandie, která dostala v našich rádiích šanci s písní "Hostage". V prvním týdnu si zapisuje číslo šedesát dva.

Hned o příčku níže následuje nejlépe umístěná (částečně) tuzemská novinka. Český producent Yllow oslovil ke spolupráci Belgičana WildVibese a vznikl z toho singl "Who I Am". Sedmdesátou pozici zabrali američtí rockeři Escape The Fate s "Unbreakable", jako jednaosmdesátý nejhranější startuje Nick Jonas zásluhou "This Is Heaven".

Německá zpěvačka Leony debutuje na osmdesáté deváté příčce s písní "Faded Love", která možná bude řadě posluchačů povědomá. Pracuje totiž se samplem hitu "Dragostea Din Tei" rumunských O-Zone.

Top 10 ČR - rádia:
  1. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  2. Mirai - I přes to všechno
  3. O5 a Radeček - Bra3
  4. The Kid Laroi - Without You
  5. 24kGoldn feat. iann dior - Mood
  6. Ed Sheeran - Afterglow
  7. Purple Disco Machine feat. Sophie & The Giants - Hypnotized
  8. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  9. Ofenbach feat. Lagique - Wasted Love
  10. ATB & Topic & A7S - Your Love (9PM)


Koky - Stát ve stínu, dotýkat se hvězd
© Milion+
ALBA - Minulý týden narušil zavedené pořádky v albovém žebříčku Justin Bieber, tentokrát ale otěže znovu přebírají rappeři. Rozdělili si první tři místa, naopak kanadský zpěvák klesl s albem "Justice" na čtyřku.

Jedničku uzmul debutant Koky, další tvář (zejména) mezi teenagery tolik populárního labelu Milion+. Hosty vítězné desky "Stát ve stínu, dotýkat se hvězd" jsou například Nik Tendo, Separ nebo Karlo.

Po delší době se na stupně vítězů vrátil Ektor, toho času stříbrný. Jeho nahrávka "Original" pobývala v top trojce prakticky po celé loňské léto a nyní se na čelních pozicích objevila znovu díky vydání deluxe verze. Jestliže původní desítka skladeb se netypicky obešla zcela bez hostů, s další pěticí kousků toto pravidlo boří Yzomandias a Sergei Barracuda.

Mezi medailisty pochopitelně nemůže chybět ani Viktor Sheen. O jeho "Barvy" neztrácejí fanoušci zájem ani po třiadvaceti týdnech, tentokrát je poslali na trojku.

Na dalších příčkách nabízí první desítka již ustálený mix rapu a popu: Yzomandias, The Weeknd, podruhé Viktor Sheen, Dua Lipa, Mirai, Nik Tendo. Všichni jmenovaní se v top ten drží už mnoho měsíců, většinou dokonce delší dobu než rok.

Reedici dvojalba "Třetí kniha džunglí" z roku 1982 od brněnské rockové skupiny Progres 2 těsně uniklo umístění v první desítce, připisuje si jedenáctku. Na devatenácté příčce zakotvila Iveta Bartošová s novým výběrem "Knoflíky lásky". Ten obsahuje dvacet jejích hitů a vyšel k příležitosti zpěvaččiných nedožitých 55. narozenin, které připadají právě na den, kdy píšeme tento komentář.

V páté desítce odstartovali Evanescence, kteří vydali řadovou desku po dlouhých deseti letech. "The Bitter Truth" jim zajistila čtyřicátou třetí pozici.

Top 10 - alba:
  1. N Koky - Stát ve stínu, dotýkat se hvězd
  2. Ektor - Original
  3. Viktor Sheen - Barvy
  4. Justin Bieber - Justice
  5. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Dua Lipa - Future Nostalgia
  9. Mirai - Arigató
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 13. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • A zas jsem měl pravdu. :-) Ty albové žebříčk... (Anonym, 08.04.2021 18:12) Reagovat

    A zas jsem měl pravdu. :-) Ty albové žebříčky jsou celkem velmi předpovídatelné

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Naživo: Frontmanovi O5 a Radeček v Roxy při hraní praskly kalhoty (14.03.2024 17:52)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Video: O5 a Radeček se dali dohromady s Elly a "I tak to za to stojí" (06.03.2024 10:55)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu