František Štorm (Master's Hammer) ON AIR - Nejradši teď poslouchám Pet Shop Boys

06.04.2021 14:06 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Blackmetalová formace Master's Hammer je jednou z nejvýznamnějších skupin tohoto žánru nejen u nás, ale prakticky po celém světě. A od svého vzniku na konci 80. let ovlivnila celou řadu dalších skupin a významný vliv měla také mimo jiné na norskou větev black metalu. Jejich frontman a zpěvák František Štorm, který je také významným grafikem a typografem, však dlouhá léta odmítal vystupovat na pódiu a prakticky výhradně se se skupinou věnoval studiové práci. Před třemi lety však svolil k návratu na pódia a s Master's Hammer objel celý svět, přičemž patrně největší úspěch jejich koncerty slavily v jižní Americe.

Proč prakticky čtvrt století odmítal koncertovat? Nelituje toho někdy? Proč dnes největší uklidnění ze všech hudebních žánrů nachází v anglickém popu 80. let? A co řekl šílenému fanouškovi, který ho přesvědčoval, že je Bůh? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY