Duo ťuk chystá album "Ohlédnutí světla". Přispět na ně můžete na Startovači

08.04.2021 14:34 - Milan Menčík | foto: Adam Vaško

Ani tahle nejistá doba neodrazuje muzikanty od natáčení nových desek. A to nemusí jít zrovna o mainstreamovou špičku, která má nějaké příjmy dopředu zajištěné tím, že je hraná v rádiích a má silnou fanouškovskou základnu. Duo ťuk se pohybuje v melodickém folk popu a po předlouhých čtrnácti letech na letošek chystá svou čtvrtou studiovku.

Duo ťuk
© SuperGram
Kolekce ponese název "Ohlédnutí světla", bude obsahovat šestnáct songů a měla by vyjít v červnu u vydavatelství Supergram. Zásadním autorem písní je Jaroslav Moravec, nechybí ani několik zhudebněných textů básníků Miroslava Kvapila, Petra Skarlanta, Francoise Villona a Miroslava Floriana.

Kapela však na album zařadí i některé starší a dosud nenatočené, nově zaranžované skladby. Právě aranže jsou výsledkem práce Petrů Novotného a Havrdy v produkci Ivana Kurteva (zde je jasná spojitost se Žalmanovým Spolem). Zpěvem přispěly i dřívější zpěvačky Dua Katka Haladová a Lucie Luxová. Ze skupiny Marien si na pomoc odskočila Zdena Troníčková. Nechybí ani několik hostů: Libor Jandík na bicí, Marek Buble vypomohl s klarinetem a saxofonem a Radim Sládek klavírními a klávesovými party. Někteří přišli do českobudějovického studia MK Production Petra Michala natočit jedinou stopu, jiní třeba hned několik.

Zatímco jindy by finalizaci nahrávky zaplatilo koncertování, současná doba tomu nepřeje. Členové Dua ťuk se tak rozhodli založit projekt na Startovači, kde zájemcům o podporu nabídli pestrou paletu odměn. Prohlédnout si je a pak třeba i rovnou přispět můžete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY