Axel Flóvent se pustil do coververzí. "No One's Gonna Love You" od Band Of Horses pojal citlivě

29.03.2021 08:13 - Dan Hájek | foto: Viktor Daði Einarsson

Jeho debut "You Stay By The Sea" vyšel letos v lednu. Axel Flóvent s ním chtěl vyrazit na turné, to ale bylo z pochopitelných důvodů odloženo na později. A tak čas od času vyběhne na islandské pobřeží v blízkosti svého bydliště, kde rozjímá a čerpá inspiraci, anebo doma skládá nový materiál. Nyní fanouškům posílá milý pozdrav v podobě písničky "No One's Gonna Love You".

Nejedná se však o jeho autorský příspěvek do vlastní diskografie. Skladba pochází z druhého alba skupiny Band Of Horses "Cease to Begin", s kterým se tato parta ze Seattlu uvedla do širšího povědomí. Flóvent ji přetransformoval zcela po svém do komornějšího aranžmá - hlavní role připadla křehkým klavírním liniím, jež jsou decentně zahaleny do klávesových ploch. Vše zjevně natočil sám, bez účasti doprovodných muzikantů, s nimiž měl vyrazit na cesty. Vyniká tak dojemnost odkazu schovaného v samotném textu, jeho hlasový projev taktéž přidává na naléhavosti. Své první předělávky se chopil citlivě. A kdoví, možná budou následovat další.

Připomeňme, že společná koncertní štace dvojice Axel Flóvent a Plàsi je posunuta na příští rok, v Praze se obou hudebníků dočkáme 16. února 2022 v klubu Chapeau Rouge - vstupenky jsou stále k dispozici v obvyklých předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY